Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί κάνουν καλό στην υγεία

Θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να θωρακίσετε την καρδιά σας; Ρίχτε ένα… τσάμικο, ένα συρτό, άμα καλαματιανό, ένα πεντο...

Θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να θωρακίσετε την καρδιά σας; Ρίχτε ένα… τσάμικο, ένα συρτό, άμα καλαματιανό, ένα πεντοζάλι βρε αδερφε!, Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι παραδοσιακοί χοροί βελτιώνουν την τη φυσική κατάσταση και εν γένει την υγεία του οργανισμού.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Αθλητιατρικής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή καρδιολόγο-παθολόγο Αστέριο Δεληγιάννη και τον Ζαχαρία Βορδό (διαβάστε εδώ)
Συμμετείχαν 40 άτομα με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και μέση ηλικία 73 ετών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία παρακολούθησε ένα τρίμηνο πρόγραμμα παραδοσιακών ελληνικών χωρών, ενώ η άλλη έκανε το συνηθισμένο καθιστικό στιλ ζωής.
Μετά από διάστημα τριών μηνών, όσοι είχαν κάνει χορούς, πηδούσαν κατά μέσο όρο 10% ψηλότερα και 6% ταχύτερα, ενώ η δύναμη των ποδιών τους είχε αυξηθεί κατά 10%, σε σχέση με την έναρξη της έρευνας. Επίσης, είχαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με όσους δεν είχαν κάνει χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.