Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: "Σήμανε το τέλος του τουριστικού επιχειρείν"

Ανοιχτή επιστολή του Τουριστικύ Οργανισμού Πελοποννήσου προς τους Βουλευτές και τους Περιφερειάρχες της περιοχής με θέμα την επιβολή του...

Ανοιχτή επιστολή του Τουριστικύ Οργανισμού Πελοποννήσου προς τους Βουλευτές και τους Περιφερειάρχες της περιοχής με θέμα την επιβολή του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης».
Ο Οργανισμός απευθυνόμενος κατά πάντων προειδοποιεί ότι μια τέτοια εξέλιξη, κατ’ουσίαν θα σημάνει και το τέλος της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Αναλυτικά η επιστολή τους:
«Καταστροφική και ως “εν ψυχρώ εκτέλεση” της Ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, χαρακτηρίζεται η φημολογούμενη και η έως σήμερα αδιάψευστη εμμονή της κυβέρνησης, περί επιβολής “Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης” στα καταλύματα της χώρας.
Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης χρηματοοικονομικής ασφυξίας, η οποιουδήποτε επιβολή επιπρόσθετου έμμεσου μέτρου φορολόγησης, θα φέρει καταστροφικές συνέπειες στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, εφόσον έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φοροεισπρακτικών επιβαρύνσεων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιβληθεί στο τουριστικό προϊόν της χώρας, με αποτέλεσμα την μείωση της ανταγωνιστικότητάς του και εν τέλει συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας.
Ενώ η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εισπράξει έσοδα, ελέγχοντας το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, που δημιουργείται από τις παράνομες μισθώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών, κρατικά έσοδα που ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σχεδιάζει να επιβαρύνει εκ νέου τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα με νέα επιπρόσθετα βάρη, οδηγώντας στο “γκρεμό” χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις.
Στα χρόνια της κρίσης, ο τουρισμός έχει έμπρακτα αποδείξει ότι όχι μόνο διαθέτει αντοχές αλλά μπορεί και σηκώσει επάξια το βάρος της ανάπτυξης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Ως εκ τούτου, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκφράζει απερίφραστα την πλήρη αντίθεσή του στις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης και στις οποιεσδήποτε πρόχειρες, απαράδεκτες και επικίνδυνες σκέψεις για την επιβολή επιπρόσθετων νέων φόρων και ειδικών τελών στον τουριστικό κλάδο.
Εξ αιτίας της σοβαρότητας των ως άνω προαναφερθέντων λόγων, καλούνται οι Βουλευτές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, οι Περιφερειάρχες αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Χώρας, προκειμένου να πάρουν θέση πριν την “εν ψυχρώ εκτέλεση” του Ελληνικού Τουρισμού, της Ελληνικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας αλλά και της απασχόλησης και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προάσπιση της τουριστικής και εθνικής μας οικονομίας, απορρίπτοντας κάθε πιθανό ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου φορομπηχτικού μέτρου εις βάρος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, γιατί κάτι αντίστοιχο θα ισοδυναμούσε με τον αφελληνισμό και την κατάρρευση χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Το "τέλος διανυκτέρευσης" - Διάλυση του Τουρισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.