HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τοποθετήθηκαν οι πινακίδες στην οδό Π.Π.Γερμανού

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά με παρέμβασή του στο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και στο δημοτικό συμβούλιο κατάφερε και  επανέφερε τ...

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά με παρέμβασή του στο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και στο δημοτικό συμβούλιο κατάφερε και  επανέφερε την ονομασία της οδού «Παλαιών Πατρών Γερμανός» στην πόλη Καλαβρύτων. Έτσι η μοναδική πόλις της Ελλάδος που δεν είχε οδό με το όνομα του Δεσπότη ήταν τα Καλάβρυτα, που πρώτα απελευθερώθηκαν από τον Ιεράρχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου γίνεται εορτή για την απελευθέρωση της πόλης που εκείνος ουσιαστικά απελευθέρωσε.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιάς κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, με την συνδρομή του νυν Δημάρχου κ. Λαζουρά, συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7/3/2014 ,όπου παρευρέθηκε και κλιμάκιο του συλλόγου. Ο κ. Χρονόπουλος μίλησε για την ανάγκη επαναφοράς της ονομασίας, καθώς πολλές πόλεις της Ελλάδας, φέρουν το όνομά του Δεσπότη εκτός από τα Καλάβρυτα.
Πράγματι ο κ. Λαζουράς με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υποσχέθηκαν την ανάγκη επαναφοράς της ονομασίας. Στις 26/2/2016 η Περιφέρεια ενέκρινε την επαναφορά και ήδη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων τοποθέτησε δώδεκα πινακίδες στην περιοχή.
ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Στους σχεδιασμούς του συλλόγου είναι η ανέγερση δύο επιπλέον ανδριάντων του αοιδήμου Ιεράρχου, έναν στην Κλειτορία Καλαβρύτων και έναν στην μονή Μετανοίας του Άργους που εκάρη Μοναχός . Επίσης ο Σύλλογος σχεδιάζει ανέγερση Ανδριάντος του Αγίου Χριστοφόρου Παπουλάκου από τον Άρμπουνα Καλαβρύτων. Οι στόχοι αυτοί βέβαια δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμοι λόγω οικονομικών.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά έχει επιτελέσει μέχρι στιγμής σπουδαίο έργο όπως:
1] Την ανέγερση δύο αντριάντων στον Πειραιά και στην Αγ.Λαύρα.
2] Την κατασκευή του πρώτου πιστού αντιγράφου του Λαβάρου του Εθνους.
3] Την καθιέρωση μνημοσύνου στις 30 Μαΐου εκάστου έτους στην Αγ. Λαύρα ημέρα Κοιμήσεως του Δεσπότη.
4] Τέλεση μνημοσύνου στον Πειραιά από τον Δεσπότη Κυρήνειας .
5] Την αναδίθηση του κώδικα της Μονής της Αγ. Λαύρας της εποχής εκείνης που προκύπτει ότι στις 22/3/1821 ο Ιεράρχης τέλεσε και δεύτερη λειτουργία για την επιτυχία της επανάστασης μέσα στην μονή και
6] Την επαναφορά την ονομασίας της οδού Π.Π.Γερμανού στην πόλη των Καλαβρύτων. Ο σύλλογος τέλεσε το έργο του το οποίο έπρεπε να έχει εκπληρώσει η πολιτεία….


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.