Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σχετικά με τον Χάγκεν Φλάισερ και τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σχετικά με τον Χάγκεν Φλάισερ και τις γερμανικές αποζημιώσεις του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*   «… η Ελλάδα, από τότε (τον Β΄Π.Π. κ...

Σχετικά με τον Χάγκεν Φλάισερ και τις γερμανικές αποζημιώσεις
του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*  
«… η Ελλάδα, από τότε (τον Β΄Π.Π. και τη Γερμανική κατοχή ), ποτέ δεν συνήλθε…»
Η μόνη ουσιαστική αλήθεια που ειπώθηκε από τον κ. Φλάϊσερ στην τελευταία εμφανιζόμενη σαν «φιλελληνική» παρέμβαση του, βλέπε Χάγκεν Φλάισερ: Η Ελλάδα δίκαια απαιτεί πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία
Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα της πολύ συντεταγμένης «Επιχείρησης Ελληνογερμανικής Φιλίας» μέσω ξεπεράσματος των «προκαταλήψεων» και της «προσεκτικής αναθεώρησης της ιστορίας», εκτός των άλλων και από τους κ.κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ και Χάϊντς Ρίχτερ, οι οποίοι αποτελούν τα «ιερά τέρατα» του ας πούμε «αριστερού» καθηγητικού κατεστημένου στην Ελλάδα και των «αριστερών» εντύπων.

Μια από τις προσπάθειες αναθεώρησης από τον κ. Χάγκεν- Φλάϊσερ των «ελληνικών αντιστασιακών στερεοτύπων» ήταν και η αναθεώρηση της έκτασης του τεράστιου εγκλήματος του λιμού της Αθήνας και άλλων αστικών περιοχών από τις δυνάμεις κατοχής με απόφαση του Γ΄ Ράιχ.
α) με τον υπερτονισμό του αγγλικού αποκλεισμού των λιμανιών και των θαλάσσιων οδών της Ελλάδας (γεγονός που αποτελούσε και βασικό στοιχείο της ναζιστικής προπαγάνδας στην κατοχή) άρα μια πολιτική γενοκτονίας των Ελλήνων δεν υπήρξε … και
β) με την Γερμανικού τύπου φιλισταϊκή  «επιστημονική έρευνα» στους καταλόγους των Ληξιαρχείων της Ελλάδας, όπου για τον χειμώνα του 1941 /1942 δεν καταγράφηκαν «300.000» πτώματα όπως ισχυρίζεται η «ελληνική προπαγάνδα», αλλά ας πούμε 99.000 και 1/2…

Μια πρώτη σχετικά αντικειμενική ενημέρωση για την Γενοκτονία του Λιμού της Αθήνας και γενικότερα της Πείνας και του υποσιτισμού σε όλη την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής , τις αιτίες και τις συνέπειες του εδώ :
Μεγάλος Λιμός στην Ελλάδα
 Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όταν γύρισε και παρουσίασε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Δράμας κ. Αντώνης Παπαδόπουλος το Ντοκιμαντέρ «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ – Ο ΛΙΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1941- 1942» αποκαλύπτοντας με στοιχεία από Γερμανό-Ιταλικά ιστορικά αρχεία την στόχευση της Γενοκτονίας η «προοδευτική- αριστερή» καθηγήτρια και πρόεδρος της «ΠΟΣΔΕΠ» , κα Ευγ. Μπουρνόβα , έγραψε «ανοιχτή επιστολή οργής» στην Καθημερινή ( 12-05-10 ) κατά του … «Αντί- Ευρωπαϊσμού» ( ! ) του σκηνοθέτη επειδή μίλαγε για την πολιτική βούληση των κατακτητών να εξοντώσουν τον Ελληνισμό !!, γεγονός που για την «κυρία καθηγήτρια» δεν επιβεβαιώνεται από τα «ιστορικά στοιχεία» και από τους «επιστήμονες της κατηγορίας Χάγκεν- Φλάϊσερ – Μπουρνόβα…».
Η κυρία αυτή είχε δηλώσει στην «πρεμιέρα» του ιστορικού ντοκιμαντέρ θαυμάστρια της αναθεώρησης των στοιχείων και του «νέου αριθμού» των θυμάτων του λιμού που είχε κάνει ο κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ …

Και το περίεργο είναι πως το ντοκιμαντέρ του κ. Παπαδόπουλου (το οποίο προφανώς η ΕΡΤ μετά  τις καταγγελίες του γνωστού «Αναθεωρητικού Pool» το πρόβαλε μόνο στην χαμηλής θεαματικότητας ψηφιακή πλατφόρμα «Prisma» την 28η Οκτωβρίου 2010, παρά το γεγονός ότι το είχε χρηματοδοτήσει και είναι ίσως ένα από τα πιο πρόσφατα έργα για την περίοδο, για πρώτη φορά μοίραζε τις ευθύνες για την πολιτική γενοκτονίας στην Ελλάδα και στους Ιταλούς (όχι μόνο στην Γερμανία). Κατέδειξε το πώς οι Ιταλοί για εκδικητικούς λόγους εξόντωσαν με την πείνα, σ΄ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στην Θεσσαλία, μια ολόκληρη ελληνική μεραρχία που τους είχε πολεμήσει με επιτυχία στα Αλβανικό Μέτωπο, όπως επίσης κατέγραψε ίσως το μοναδικό χωριό όπου προχώρησαν οι -Ιταλικές– δυνάμεις κατοχής στο Ολοκαύτωμα του για «αντίποινα» (η πλειοψηφία της κοινής γνώμης γνωρίζει μόνο τις εκατοντάδες συνοικίες των πόλεων που κατέκαψαν οι Γερμανικές / Ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, τα εγκλήματα πολέμου των Ιταλών και των Βουλγάρων δεν μνημονεύονται), την περίπτωση του μαρτυρικού χωριού ΔΟΜΕΝΙΚΟ.

Παρόλα αυτά, το «μυθοπλαστικό αυτό ντοκιμαντέρ», Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ – Ο ΛΙΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1941- 1942, που αξίζει να αναζητήσει κανείς για να το προβάλει στα πλαίσια των –λαϊκών- εκδηλώσεων Μνήμης και Αντίστασης την 28η Οκτωβρίου 2012, χαρακτηρίστηκε από τους Έλληνες Αναθεωρητές «αντί – γερμανικό και αντί – ευρωπαϊκό»!!!
Συνεπώς αναθεωρείται και η λεγόμενη «αυτό-θυματοποίηση» των Ελλήνων με αναφορά σε «500.000» θύματα στον πόλεμο/κατοχή η την απώλεια του 8 % του πληθυσμού της (του 12 % εάν συνυπολογίσουμε επίσης την μείωση των γεννήσεων λόγω κακουχιών και υποσιτισμού).
Έστω εάν τα θύματα του λιμού δεν ήταν 300, αλλά 260 ή 320 χιλιάδες (εξάλλου οι περισσότεροι δεν δήλωναν τους νεκρούς τους για να συνεχίζουν να παίρνουν τα «δελτία συσσιτίων τους» η πολλά θύματα θάφτηκαν μεμονωμένα σε άγνωστους τόπους , χωρίς τις υπηρεσίες των Δήμων και την καταγραφή στα ληξιαρχεία) ΤΙ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΕΙΧΕ Ο κ. ΦΛΑΪΣΕΡ ΝΑ ΚΑΤΑΡΗΨΕΙ ΤΟΝ «ΜΥΘΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»  -ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ–  Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ !

Ποια είναι η ελληνική «αυτοθυματοποίηση» μας, το είχε περιγράψει σε έκθεση του το 1947 ο γραμματέας της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα Κάρλ Ράνκιν:
«Είναι τόσο εξωφρενικές οι θυσίες που παρουσιάζει η Ελλάδα και τα ποσά που ζητούν σαν Αποζημιώσεις από την Γερμανία, ώστε θα μπορούσε να πει κανείς πως οι Έλληνες σκέπτονται να πάρουν τις Αποζημιώσεις και στην συνέχεια να μην εργάζονται και να κάθονται στα καφενεία περνώντας μια ζωή χαρισάμενη»! (η κατάπτυστη «έκθεση Ράνκιν»  αποκαλύφτηκε  στην ιστορική έρευνα του Siegfried Kogelfranz η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδ. "Spiegel" στις 21/1/1985).
Θα γελάτε, αλλά σε αυτά τα αμερικάνικης εμπνεύσεως «επιχειρήματα» στηρίζεται η μεταπολεμική προπαγάνδα της «Δημοκρατικής» Γερμανίας μέχρι σήμερα. Δηλαδή οι «μπαχτατζήδες Έλληνες δεν δουλεύουν, κλέβουν και εξαπατούν και ονειρεύονται αποζημιώσεις από την καημένη την Γερμανία»!

Τι ήθελαν οι Αμερικάνοι;
Να μην πάρουμε Επανορθώσεις από την Γερμανία, δικαίωμα που είχε κατακτηθεί με τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τον πόλεμο και τις αποφάσεις της Δίκης της Νυρεμβέργης , αλλά την σαν επαίτες το δικό τους Σχέδιο Μάρσαλ με όλους τους σχετικούς αποικιοκρατικούς όρους, ίδιους σαν και αυτούς που θέτει σήμερα η ΕΕ (Γερμανία) και το ΔΝΤ.
Να μην υπάρχει κανένα συναίσθημα δικαίωσης αγώνων και θυσιών η και «στήριξης σε δικές σου δυνάμεις» είναι ένας βασικός ιδεολογικός στόχος του ιμπεριαλισμού, των εκμεταλλευτών και καταπιεστών όλου του κόσμου, ώστε να αναπτύσσεται στην συνέχεια εύλογα στις πλατιές λαϊκές δυνάμεις το συναίσθημα «άδικα αγωνιστήκαμε, τι πετύχαμε;, οι μεγάλοι και ηττημένοι ωφελήθηκαν και πάλι …». 
Ένα κυρίαρχο συναίσθημα ήττας, το οποίο τελικά έχει ενσταλαχτεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού, για τα αποτελέσματα της μαχητικής συμμετοχής του στον Β΄Π.Π., επειδή τελικά «οι αγώνες δεν δικαιώνονται».
Αυτό έχει να κάνει και με το αποτέλεσμα της διεκδίκησης των Πολεμικών Επανορθώσεων/Αποζημιώσεων από την Γερμανία. Η ιδεολογική, ψυχολογική παράμετρος της «μη δικαίωσης» δεν πρέπει να μας διαφεύγει . Έχει να κάνει και με την σημερινή ηττοπαθή συμπεριφορά του ελληνικού λαού απέναντι στην νέα κατοχή Ευρώ–ΔΝΤ.

Οι ηττημένοι δύσκολα ξεκινούν «νέους αγώνες», ας έχουν ακολουθήσει νέες γενιές . Οι ήττες των τελευταίων 70 χρόνων (θα έλεγα και στα «οράματα» της Δεξιάς, αλλά και οράματα της «Αριστεράς») είναι ενσωματωμένες στο συλλογικό υποσυνείδητο.
Εν κατακλείδι εγκλήματα υπήρξαν, αλλά προσπάθεια γενοκτονίας των Ελλήνων, σύμφωνα με τους «Γερμανούς προοδευτικούς αναθεωρητές», δεν υπήρξε, παρά τα επίσημα γερμανικά έγγραφα που ανέφεραν πως «προέχει η ευημερία και η τροφοδοσία του γερμανικού λαού και όχι των Ελλήνων».

Στα υπόλοιπα συγγράμματά του για την Ελλάδα της κατοχής ο κ. Φλάίσερ υπερτονίζει η μάλλον «εξισορροπεί» τις γερμανικές φρικαλεότητες με τις «ραδιουργίες των Εγγλέζων» τότε «συμμάχων μας» και την «βαναυσότητα των Ελλήνων φασιστών» –συνεργατών των δυνάμεων κατοχής .
Συνεπώς το «διασκεδάζει» λίγο το θέμα πάνω στο θεώρημα  «σ΄ένα πόλεμο όλοι φταίνε» και… «φασίστες παντού υπάρχουν».  Γενικά το διασκεδάζει πολύ ο κ Χάγκεν- Φλάϊσερ σε συζητήσεις στα ελληνικά ΜΜΕ για την Γερμανική κατοχή και τις Γερμανικές Επανορθώσεις όταν  αναφέρεται «εξισορροπητικά»  στα εγκλήματα των  Ελλήνων φασιστών  –συνεργατών των Γερμανών– στην κατοχή και στην εθελοδουλία των μεταπολεμικών ελληνικών «συντηρητικών κυβερνήσεων» που δεν διεκδίκησαν Επανορθώσεις /Αποζημιώσεις (με την λογική «τώρα τι ζητάτε…, Όλοι οι φασίστες το ίδιο είναι…, αυτά έχουν οι πόλεμοι …») .

Εδώ, η Γερμανία ανέθεσε πριν τέσσερα  χρόνια στο επίσημο Ινστιτούτο Μελετών Ιστορίας του Γερμανικού Στρατού (Militaergesichtliches Forschungsamt) μία εργασία που θα «αποδείκνυε» πως τα εγκλήματα των Ελλήνων δωσίλογων/ φασιστών ήταν περισσότερα και φρικτότερα από αυτά που διέπραξαν οι Γερμανοί! Και αυτό στα πλαίσια του «ψυχολογικού πολέμου» ( που γνωρίζουν πολύ καλά οι Γερμανοί ) κατά της διεκδίκησης Επανορθώσεων, στην βάση της λογικής «όλοι έκαναν εγκλήματα – αυτά έχει ο πόλεμος – ελάτε τώρα όλοι μαζί να αγαπηθούμε ξεχνώντας το παρελθόν».

Διαβάστε εδώ (για τους γερμανομαθείς) τις γερμανικές αθλιότητες πάνω στις οποίες «τσιμπάνε» και Έλληνες «προοδευτικοί», λόγω «μίσους στους έλληνες φασίστες…»: Sven Felix Kellerhoff in " Die Welt", 7.5.08 / "Die schlimmsten Verbrechen begingen Griechen an Griechen"- Das Militärgeschichtliche Forschungsamt überrascht mit einer Neubewertung der deutschen Besatzungsherrschaft ( ΤΑ ΜΕΑΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, εδώ κατεβάζετε το άρθρο σε "PDF" : http://www.hfmeyer.com/german/veroeffentlichungen/edelweiss/anfrage.html

Τα δε SS και τον διοικητή τους Σιμάνα στην Ελλάδα τα παρουσιάζει (μιλάμε για το βασικό του έργο ¨Στέμμα και Σβάστικα¨, προσέξτε από τον τίτλο ήδη του βιβλίου έχουμε ¨φασίστες από εδώ ¨ - στέμμα - και ¨φασίστες από την άλλη ¨- σβάστικα- , δηλαδή από μια άποψη ¨πατ¨ όπως λένε στο σκάκι ) σαν ¨ψυχοπαθολογικές εγκληματικές προσωπικότητες¨ ( όπου κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς πως ¨παντού υπάρχουν ψυχοπαθείς") , σύμφωνα με το θεώρημα του ¨τρελού Χίτλερ ¨ που τα έκανε όλα αυτά, ενώ οι περισσότεροι Γερμανοί, όπως για παράδειγμα οι "οι δολοφόνοι με το λευκό φράκο και χαρτογιακά", οι Γερμανοί διπλωμάτες και οικονομολόγοι  όπως ο πρέσβης του Γ΄Ράιχ Γκύντερ Άλτενμπουργκ η ο "Πληρεξούσιος Νόϋμπάχερ  ( ¨διάδοχοι¨ των οποίων είναι όπως λένε οι ¨μισαλλόδοξες κακές γλώσσες¨ οι κ.κ. Ράιχενμπαχ και Φούχτελ ), με δήθεν ¨αυστηρά επιστημονικά και αντικειμενικά κριτήρια¨, αλά Χάγκεν-Φλάϊσερ, ήταν ¨Φιλέλληνες" και προσπαθούσαν με τις αναφορές τους να ¨διασώσουν" τον ελληνικό λαό από τους σκληρούς  –¨τρελούς¨ ναζί  η να ¨απαλύνουν τις συνθήκες κατοχής¨.

Και βέβαια ούτε μια λέξη γι το γεγονός ότι οι δύο πρεσβευτές –ηθικοί ίσως και φυσικοί αυτουργοί όλων του εγκλήματος και της ληστείας που έγινε στην Ελλάδα, αυτοί που προετοίμασαν την εισβολή με κατασκοπείες και ¨5ες Φάλαγγες¨, οι κ.κ. Άλτενμπουργκ και Γκρέβενιτς, όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν, αλλά και διέπρεψαν στην μεταπολεμική «Δημοκρατική –Δυτική Γερμανία».
Ο πρώτος έγινε πρόεδρος του ¨Γερμανικού Εμπορό/Βιομηχανικού Επιμελητήριου¨ (Industrie und Handelstag) και ο δεύτερος ( Graeveniz ) Πρόξενος της Δυτικής Γερμανίας στην Τουρκία !

Εδώ μια σύντομη βιογραφία της εγκληματικής δράσης του Χαρτογιακά Άλτενμπουργκ :  http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCnther_Altenburg , http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCnther_Altenburg

Η ¨αντικειμενική επιστήμη¨όμως ανακαλύπτει ¨φιλελληνική και φιλάνθρωποι στάση διπλωματών που υπηρετούσαν από "απλό υπηρεσιακό καθήκον την πατρίδα¨, δηλαδή το Χιτλερικό καθεστώς .
Ο άλλος ¨Γερμανός προοδευτικός¨, ο "Χάϊντς Ρίχτερ", πρώην ας πούμε ¨αριστερός¨ της γενιάς του ¨68΄¨ είχε εκδώσει το 1976 ένα από τα πρώτα βιβλία στην Γερμανία που έδιναν - απόλυτα δίκαιο- στον Εθνικό/Απελευθερωτικό Αγώνα του "ΕΑΜ -ΕΛΑΣ" (1946: " δύο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα¨ 1975, εκδ. «Εξάντας¨). Για αυτό τον λόγο ο ¨αυστηρά επιστήμονας¨ και ας πούμε σοσιαλδημοκρατικών (;) αρχών κ. Χάγκενφλάϊσερ   κάτι σαν ¨τίμιο ξύλο¨ του ελληνικού ¨αριστερού¨ καθηγητικού κατεστημένου) είχε παρουσιάσει την υπέρ ΕΑΜ μελέτη του Χ. Ρίχτερ απαξιωτικά σαν πολύ ¨μονόπλευρη " και "ιδεολογικοποιημένη" (βλέπε Χάγκεν-Φλάϊσερ-Μ, Μπάουμαν : ¨Βιβλιογραφική επισκόπηση. Στο: Η Ελλάδα στη Δεκαετία 1940-1950, Αθήνα: Θεμέλιο, 1984, τομ. Β' ).

Ο κ. Heinz Richter τελευταία εμφανίσθηκε στην Κρήτη για να μιλήσει σε μια διάλεξη στο Ιστορικό Αρχείο των Χανίων πρώτη φορά εκτός των άλλων και για τις "βαναυσότητες των Κρητών κατά των Γερμανών¨ ( ! )  κατά την διάρκεια του Παλλαϊκού – Αντιστασιακού τους αγώνα στην αεροπορική γερμανική εισβολή !
Ναι , ακριβώς ότι έλεγε η ναζιστική προπαγάνδα για να δικαιολογήσει μετά την κατάληψη της νήσου το Ολοκαύτωμα ολόκληρων χωριών και τις μαζικές εκτελέσεις σε ¨αντίποινα".
Όχι δεν διάβασα πουθενά πως σε απάντηση τον πήραν με τις λεμονόκουπες στην … ¨Λεβεντομάνα Κρήτη.
Εκεί εξάλλου πριν ένα μήνα εμφανίσθηκε ο νέος "Πληρεξούσιος του Ράιχ" για την Ελλάδα , ο ¨Γιοάχιμ¨ Χάνς– Φούχτελ με το αγαθό Χριστιανοδημοκρατικό πρόσωπο για να "αδελφοποιήσει" την Τοπική της Αυτοδιοίκηση με αυτές της Γερμανίας, να ιδρύσει ¨Ειδικά Στρατόπεδα Εργασίας¨ ( ΕΟΖ με … γερμανική τεχνογνωσία ) και "Fast -Trak" γρήγορες -επενδύσεις ( επενδύστε , ψεκάστε , σκουπίστε ).

Ο κ. Ρίχτερ βέβαια μετά τα ¨ταραγμένα φοιτητικά του χρόνια" έγινε "ας πούμε¨ οργανικός διανοούμενος -καθηγητής της Γερμανίας".
Γύρω στο 1993 αρθρογραφούσε κατά του ¨ελληνικού ( όχι του γερμανικού) εθνικισμού" στο ζήτημα της Μακεδονίας (που η Γερμανία ήθελε να μετατρέψει σε προτεκτοράτο στα πλαίσια του νέου "Camback" στα Βαλκάνια) και τελευταία γράφει βαθυστόχαστες αναλύσεις για τα γερμανικά "think tank" όπου τους εξηγεί το γνωστό κλισέ για τις ¨ρίζες της ελληνικής πελατειακής διοίκησης από τον καιρό της Τουρκοκρατίας¨, εξυμνεί το "μεγάλο μεταρρυθμιστικό πνεύμα" του Γ. Παπανδρέου ( ! ) και ¨στιγματίζει" την "επικίνδυνη καταστροφική ιδεολογία και πολιτική του Αλέξη Τσίπρα¨!  (εδώ: "Η ψευδαίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ"  - http://www.dw.de/dw/article/0,,15955263,00.html

Πριν μια εβδομάδα ο ανεκδιήγητος ¨επιστήμων – καθηγητής¨ κ. Heinz Richter εμφανίστηκε στις στήλες της εφημερίδας της ¨Γερμανό- Αγγλοσαξονικής Χρηματιστηριακής Συνεργασίας ¨, την ¨Financial-Times-Deutschland¨, για να πει ένα βρώμικο ψέμα : ¨Η Ελλάδα πήρε Αποζημιώσεις από την Γερμανία , αλλά τις εξαφάνισε ή τις Κακοδιαχειρίστηκε και συνεπώς δεν δικαιούται να ζητά τίποτα άλλο…¨!
Πρέπει να σηκωθούν από τον τάφο τους ορισμένοι αντάρτες και πολιτικοί του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που στο παρελθόν έδωσαν συνεντεύξεις και σημαντικά στοιχεία  σε συγκεκριμένους ¨προοδευτικούς Γερμανούς ¨ για να συντάξουν ¨εκθέσεις¨ για την Γερμανική κατοχή και την Ελληνική Αντίσταση, για να τους δώσουν τα απαιτούμενα ¨πολιτικά χαστούκια.

Was die Griechen mit den deutschen Reparationen machten ( Χ. Ρίχτερ : Να τι έκαναν οι Έλληνες με τις Γερμανικές Επανορθώσεις  ! ).

Αλλά η "Αριστερά" δεν χαμπαριάζει από τέτοια χαστούκια πρώην υμνητών της. Παραμένει πιστή οπαδός των ¨αριστερών" Αναθεωρητών της Ιστορίας (εάν είναι και Γερμανοί μάλιστα οι αναθεωρητές της "συμφιλίωσης" και της ανατροπής των "στερεοτύπων", τότε είναι πιο ¨in " η περίπτωση τους).
Ο " έτερος καθηγητής ¨ κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ  , όπως διαβάζουμε στο άρθρο – παρέμβαση του , ¨αναγνωρίζει τις ελληνικές θυσίες¨ κ.τ. λ – κ.τ.λ. , αλλά τάσσεται -κατά – της διεκδίκησης των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων ( ! ), που είναι και το μεγαλύτερο κεφάλαιο των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα .
Διότι είναι ¨ανέφικτος" στόχος, όπως τονίζει και όλη η άρχουσα τάξη της Ελλάδας .
¨Προσβάλει" τους Γερμανούς σαν "ηττημένους" και ανοίγει τους ¨Ασκούς του Αιόλου" για όλο τον υπόλοιπο κόσμο να ζητούν κάτι αντίστοιχο από την "πάντα αδικημένη και ανάδελφη Γερμανία…¨. Γεγονός που είναι βέβαια ψέμα , διότι όλες οι εμπόλεμες χώρες είτε έχουν πάρει Επανορθώσεις από την Γερμανία, είτε έχουν παραιτηθεί με άλλα ανταλλάγματα. Ουσιαστικά υποχρέωση έχει η Γερμανία μόνο για τις άμεσα κατεχόμενες απ΄αυτήν χώρες και βασικά μόνο σε αυτές των Βαλκανίων , Ελλάδα,  Γιουγκοσλαβία και Αλβανία .

Πέρα από το γεγονός ότι ο κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ αμφισβητεί επίσης με συσκοτισμένες – ομιχλώδεις τοποθετήσεις και αυτή την ¨Συνθήκη του Λονδίνου¨ του 1953 η οποία "μετέθετε" την καταβολή Επανορθώσεων στην στιγμή της Γερμανικής ενοποίησης με υπογραφή ¨Συνθήκης Ειρήνης¨ μεταξύ των πρώην εμπολέμων κρατών , όπως ορίζει ρητά το ¨Διεθνές Δίκαιο¨ ( ¨δεν το αναφέρει  έτσι ακριβώς¨ η Συνθήκη του Λονδίνου είχε δηλώσει στην εκπομπή ¨Ανιχνεύσεις¨ της ΕΡΤ 3, http://vimeo.com/31324369 )
Λέει επίσης πως ¨εφικτό¨ είναι να ζητήσουμε ΜΟΝΟ το ¨εξαναγκαστικό δάνειο¨ που το είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Χίτλερ… . Αυτή η "παραχώρηση" για το ¨δάνειο" από τους υπέρμαχους της αμφιλεγόμενης "Ελληνό-Γερμανικής Φιλίας" γίνεται επίσης στην βάση του σκεπτικού:
¨Ας δώσει "κάτι " η Γερμανία¨ ( διότι ξέρουν πως ακόμα και στην περίπτωση επιστροφής του δανείου θα εξαπατήσει και θα δώσει ψίχουλα), ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΕΙ ΤΟ ¨ΑΝΤΙ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ¨ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ -ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ - Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

Να πάρουμε μόνο το "¨δάνειο¨,  όπως ζητά, εκτός από την Νέο-φαναριώτικη αστική μας τάξη, και η πρόσφατα αφιχθείσα στο Μέτωπο των ¨διεκδικητών¨,  η ¨Χρυσή Αυγή ¨ ( όχι ¨Πολεμικές Επανορθώσεις" , αυτές είναι ¨αδικία¨ που επέβαλαν οι ¨Νικητές του πολέμου ¨,  αναγνωρίζουν και αυτοί μόνο αυτό που αναγνώρισε και ο ¨Έντιμος Αδόλφος Χίτλερ" ( το ¨δάνειο¨),  πως θα μπορούσαν να το αμφισβητήσουν;).

Με άλλα λόγια όπως λένε όλοι οι οπαδοί του εμπορικού και χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού / ιμπεριαλισμού, από τον Μεσαίωνα μέχρι την σημερινή ¨Τρόικα":  ¨Α , όλα και όλα : Τα Δάνεια πρέπει να πληρώνονται ¨ ( ! ) και να τηρούνται τα "χρηστά ήθη" στις Συμβάσεις και δικαιοπραξίες όπως ορίζει ο ¨Αστικός Κώδιξ¨…

ΑΝΤΙΘΕΤΑ οι αδικίες , οι καταστροφές οι ληστείες από άδικους – επιθετικούς-αιφνιδιαστικούς και καταχτητικούς πολέμους ¨δεν είναι υποχρεωτικό  να αποκαθιστώνται¨ , διότι οι πόλεμοι κατά τα φαινόμενα αποτελούν μια ¨νομοτέλεια του εκάστοτε οικονομοπολιτικού συστήματος" και ανήκουν επίσης στην " φύση του ανθρώπου¨, ¨ όλοι κάνουν πολέμους¨ κ.τ.λ. – κ.τ.λ.

Τελευταία το ¨Ελληνικό¨ -Υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή, πιεζόμενο από την κοινή γνώμη (και για να ¨περνάει η ώρα¨), να συγκροτηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ¨Επιτροπή Μελέτης¨ για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν (όπως είχαν δηλώσει στη Βουλή)! . Προφανώς έκαναν ένα τεράστιο ¨επιστημονικό λάθος¨ όμως.
Δεν συμπεριέλαβαν σε αυτή Επιτροπή τον κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ. Έτσι ο ίδιος δηλώνει στο παραπάνω άρθρο του (που αναδημοσιεύτηκε με διθυράμβους σε ¨δημοκρατικά ΜΜΕ¨ (στην βάση της λογικής ¨ένας Γερμανός μας υποστηρίζει¨) πως η ¨Επιτροπή αυτή δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα, όπως και άλλες που είχαν συγκροτηθεί στο παρελθόν¨ !.

Βέβαια κάτι παραπάνω ξέρει, αλλά δεν μας το είπε, και τον ρωτάμε εμείς…:
Το έτος 2000 επί υπουργίας του Ελληνοαμερικάνου Γεωργίου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ δημοσιεύτηκε στο ¨ΦΕΚ¨  απόφαση συγκρότησης ¨Επιτροπής Μελέτης¨ για τις Γερμανικές Επανορθώσεις /Αποζημιώσεις – στην οποία συμμετείχε και ο κ. Χάγκεν-Φλάισερ !, επ΄ αμοιβή φανταζόμαστε όπως συνηθίζεται σε αυτές της περιπτώσεις (ΦΕΚ – Τεύχος Δεύτερο , 15 Φεβρουαρίου 2001).

Τώρα όμως οι ¨ρατσιστές¨ δεν προσέλαβαν τον Γερμανό – Αυστριακό ειδήμονα και καλό χειριστή των Αρχείων στην νέα Επιτροπή …
Όμως ποτέ δεν δημοσιεύτηκε το ¨επιστημονικό πόρισμα ¨ της Επιτροπής/ Γεωργίου Παπανδρέου! Γιατί ; Μήπως μπορεί ο κ. Χ. Φλάϊσερ να μας δώσει τα στοιχεία; Και για πιο λόγο επίσης συγκρότησε και πλήρωσε την ¨Επιτροπή¨ ο κ. Γεώργιος ( Β΄) Παπανδρέου ( ; ), για να παραιτηθεί μετά από 70 χρόνια ¨προσωρινά ¨ από την διεκδίκηση τους και στην συνέχεια να τον προσκαλέσει αμέσως μετά ( Μάρτιο 2010 ) η κ. Μέρκελ για μπύρες στο Βερολίνο, παράλληλα με την υπογραφή της ¨Ελληνό -Γερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨ που σκοπό έχει την ήδη γοργά προωθούμενη  ¨αδελφοποίηση¨ εκατοντάδων Δήμων και Περιφερειών της Ελλάδας με αντίστοιχους της Γερμανίας και την ίδρυση σύγχρονων Στρατοπέδων Εργασίας με την επωνυμία ¨Ε.Ο.Ζ.. Ένα σχέδιο ¨τελικής λύσης¨ που βρίσκεται ήδη προ του τελευταίου σταδίου υλοποίησης του, μετά και την προτροπή του προέδρου των Γερμανών Βιομηχάνων κ. "KEITEL"  ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ¨ΑΦΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ¨ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ¨  ( πολλοί έχουν ρωτήσει για την ¨συνωνυμία αυτή¨ από τότε που ο κ. "Keitel" ήταν βασικός μέτοχος με την Hochtief  του ¨El ( passo ) Venizelos " , αλλά απάντηση δεν πήραν ).

Βέβαια αυτό δεν θα πει πως δεν αναγνωρίζουμε την αξία πολλών ερευνών των κ.κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ και Χάϊντς Ρίχτερ. Σίγουρα μας έχουν προσφέρει πολλά στην διεύρυνση των γνώσεων μας για την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο του Β΄Π.Π. και οι ίδιοι  έχουν ¨μοχθήσει πολύ με την ελληνική υπόθεση ¨, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΔΕΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και την δική τους ¨αποστολή¨.  Είμαστε έτσι και αλλιώς υποχρεωμένοι να τους διαβάζουμε , διότι τυχαίνει να είναι και οι ¨επίσημοι χειριστές¨ των κρατικών αρχείων της Γερμανίας σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Τα΄οποία όπως φαίνεται είναι και στην απόλυτη διάθεση τους, ώστε να εμπεδώσουν η να ¨αποκαταστήσουν¨ την λεγόμενη   ¨ Ελληνοο- Γερμανική Φιλία.. ¨, εκπληρώνοντας μια ¨ευγενική πανανθρώπινη αποστολή ¨ στα πλαίσια της ¨στεγνής και ουδέτερης επιστήμης¨.

Δεν γνωρίζω εάν για παράδειγμα οι Έλληνες μελετητές όπως οι κ.κ. Ενεπεκίδης και Μαθιόπουλος είχαν την ίδια σε εύρος πρόσβαση στα Γερμανικά Αρχεία, όπως οι ¨Γερμανοί Φιλέλληνες¨ , παρά το γεγονός και οι δύο αυτοί ¨συμπατριώτες μας ¨ ήταν ¨Φιλογερμανοί¨ (της Γερμανίας του ¨Γκαίτε και του Σίλλερ¨  βέβαια…) και υπηρετούσαν επίσης την διατεταγμένη πολιτική της ¨συμφιλίωσης¨.  Γεγονός είναι πάντως ότι ο κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ έχει εκφραστεί και για τις μελέτες των δύο Ελλήνων συγγραφέων για την κατοχή ¨ευγενικά απαξιωτικά¨  πρώτοι αποκάλυψαν - Ενεπεκήδης 1965 - Μαθιόπουλος 1984 για παράδειγμα από τα Γερμανικά στρατιωτικά αρχεία την συνεργασία του ΕΔΕΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ με τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα πλαίσια του ¨Αντικομουνιστικού Αγώνα¨) .

Ο καθένας δικαιούται να έχει τις ιδιαίτερες πολιτικές του απόψεις και επιδιώξεις .  Αυτό που μας ενοχλεί είναι όταν προβάλουν την ¨επιστημονική τους αυθεντία¨ για να τις εμφανίσουν σαν ¨έγκυρες¨.
Ένας άλλος προοδευτικός δημοσιογράφος – της Γερμανίας, από τους πρώτους που αποκάλυψαν, από την δεκαετία του 1980, στην γερμανική κοινή γνώμη με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές την ¨Σφαγή του Διστόμου", ο οποίος ασχολείται περισσότερο ¨λαογραφικά¨ με την Ελλάδα, είναι ο Ebenhard Rodholz ( Έμπενχαρντ Ρόντχόλτς). Το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα φαντάζει μάλλον ειλικρινές και δεν εντάσσεται κατά την κρίση μου στις … "οργανωμένες στρατηγικές ΕΠΙΒΟΛΗΣ ¨ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ" με παράλληλη συγκεκαλυμμένη ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ των δύο χωρών", σύμφωνα με τις ανάγκες των κρατικών συμφερόντων της Γερμανίας για ¨λήθη στο παρελθόν" και ¨συμφιλίωση¨.

Τέλος , για να συμπληρώσουμε τον κύκλο των ¨Προοδευτικών Γερμανών Φιλελλήνων¨,  ένας άλλος πρώην ¨Αριστερός Γερμανός¨  ίσως και  ¨φιλέλληνας¨  είναι ο Niels Kadritzke ο οποίος το 1976 είχε συγγράψει  βιβλίο, ίσως την πρώτη σωστή μελέτη  για την Κύπρο στα γερμανικά (¨Κύπρος -στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ¨, Niels Kadritzke: "Im Fadenkreuz der NATO. Ermittlungen am Beispiel Cypern",  Rotbuch-Verlag) .
Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά σαν δημοσιογράφος και παρουσιάζεται σαν ¨Ειδικός για την Ελλάδα¨ ("Griechenland-Spezialist"), γράφοντας ¨αντικειμενικές¨ αναλύσεις για την χώρα μας και την Κύπρο (θα έλεγα "επιπέδου Κον-Μπεντίτ") σε αστικά ("Le Monde") και "αριστερά" ΜΜΕ ("TAZ¨-Γερμανίας"), ενημερώνοντας κατά κάποιο τρόπο τα γερμανικά "thinktank" για το ¨τι παίζεται¨ στην Ελλάδα, και πως μπορεί να ¨εξευρωπαϊστεί …¨. Βέβαια στις τελευταίες δημοσιογραφικές αναλύσεις του κ. Kadritzke εκλείπουν οι ¨αντί – ιμπεριαλιστικές προσεγγίσεις¨ των φοιτητικών του χρόνων. Αυτός όπως και πολλοί άλλοι Γερμανοί της γενιάς του 68΄ σήμερα μας προτείνουν  ¨να τα βρούμε με την Τουρκία¨ στο Αιγαίο και την Κύπρο,  όπως τα βρήκε ο Αντενάουερ με τον Ντε-Γκωλ με τον ¨Γερμανό –Γαλλικό  Άξονα¨ ( που το λένε ¨Φιλία¨) και έχουν βέβαια όπως παραδοσιακά όλη αστική άρχουσα τάξη της Γερμανίας  ¨μεγάλη ευαισθησία¨ απέναντι στην Τουρκία… ( με οποιοδήποτε πολιτικοκοινωνικό καθεστώς).

Το ερώτημα είναι γιατί κανείς δεν θέτει αίτημα να κάνει η Ελλάδα αυτό που θα έκανε κάθε ανεξάρτητο ευνομούμενο κράτος: Να προσφύγει η ίδια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Γερμανίας με αίτημα να αναγνωριστεί η λεγόμενη ¨Συνθήκη των 4+ 2" (1990) για την ενοποίηση της Γερμανίας (με την παραίτηση των συμμάχων μας στον Β΄Π.Π. από τα κατοχικά τους προνόμια) σαν ¨Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ των πρώην εμπολέμων κρατών στον Β΄Π.Π.¨, όπως απαιτεί το Διεθνές περί πολέμου δίκαιο της Χάγης και να υποχρεωθεί η Γερμανία να καταβάλει Επανορθώσεις στο Ελληνικό Δημόσιο /κράτος (συμπεριλαμβανομένων του " Δανείου " και των επιδικασμένων Αποζημιώσεων σε πολίτες).
Ας δώσουμε τέρμα στον γερμανικό οπορτουνισμό και φιλισταϊσμό μέσα στο διάβα της ιστορίας.

Υ.Γ.
Ο Χίμλερ επισκέπτεται μια ¨Ειδική Οικονομική Ζώνη¨ (ΕΟΖ) της εποχής , το… Στρατόπεδο Συγκέντρωσης και Εργασίας ¨ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ¨
Σχετικά με την σωστή διαπίστωση του κ. Χάγκεν- Φλάϊσερ (την οποία όμως εντάσσει σε ¨μια άλλη στρατηγική¨ κατά τη γνώμη μας) : 
"…  η Ελλάδα, από τότε ( τον Β΄Π.Π. και την Γερμανική κατοχή ), ποτέ δεν συνήλθε… "
Από μια άλλη σκοπιά , η Ελλάδα πραγματικά ¨δεν συνήλθε μέχρι σήμερα¨ από τις συνέπειες του πολέμου :

Α ) ακολούθησε ο εμφύλιος πόλεμος ο οποίος σκόπιμα δρομολογήθηκε από τους Ναζί, μετατρέποντας για την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών τους σκοπών ένα ζήτημα κατοχής και αντίστασης σε αυτήν σε ¨ιδεολογικό  –δήθεν–  πόλεμο κατά του κομμουνισμού¨,  εξοπλίζοντας Έλληνες πρόθυμους συνεργάτες τους. Από εκεί και πέρα το μίσος και το αίμα που ακολούθησε δε μπορούσε παρά να καταλήξει σε εμφύλιο … (οι μεν συνεργάτες τους για να διασώσουν το τομάρι τους από τις συνέπειες της συνεργασίας τους, οι δε για να εκδικηθούν τους πρώην διώκτες τους με τους οποίους δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν σε μια ¨Απελευθερωμένη Ελλάδα ").
"Δεξιοί και Αριστεροί" διανοούμενοι επικεντρώθηκαν στην αναμφισβήτητη εμπλοκή και ευθύνη της Αγγλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας στον ελληνικό εμφύλιο, κανείς όμως δεν τόνισε και δεν αναφέρει την βασική αφετηρία, το ξεκίνημα και την υποκίνηση του Εμφυλίου από την Γερμανία, που στόχευε σε μια Ευρώπη υπό την οικονομική , πολιτική και στρατιωτική της κυριαρχία.

Β) Αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής οικονομικής δήωσις της χώρας ήταν το αποικιοκρατικό Αμερικάνικο "Σχέδιο Μάρσαλ",  το ποίο με την ανάλωση του σε "παγωμένες πιστώσεις¨ σε ημέτερους και τις στρατιωτικές δαπάνες για το εμφυλιακό και μεταεμφυλιακό καθεστώς (όπως επίσης και με την παράλληλη απαγόρευση συγκρότησης μιας ανταγωνιστικής για τις "προστάτιδες δυνάμεις" βιομηχανίας με την κάθετη αξιοποίηση των φυσικών πλουτοπαραγωγικών της πόρων), ήταν η παρατεταμένη ανεργία, η οποία οδήγησε  σταδιακά από το 1952 και ολοκληρωτικά από το 1960 στην ¨μαζική μετανάστευση¨ του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας προς τα κράτη της καπιταλιστικής Μητρόπολης, ιδιαίτερα προς την Γερμανία (η οποία σαν ¨κραταιό Γ'΄Ράϊχ ¨ δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Έλληνες για εργασία στην Γερμανία , αλλά το κατάφερε σαν ¨δημοκρατική χώρα¨, υπέρ της ταχείας ανασυγκρότησης της ).

ΟΛΗ Η ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΙΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ – ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ – ΜΗ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ –ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ¨

Γ) η γνωστή αστυφιλία και ο υδροκεφαλισμός των πόλεων στην Ελλάδα με την μαζική ¨εσωτερική μετανάστευση¨ ξεκίνησε στην διάρκεια της Γερμανό-Βουλγαρικής κατοχής από ανθρώπους που ήθελαν αρχικά να αποφύγουν τα μαζικά αντίποινα των Γερμανών και των Βουλγάρων στην Επαρχία…
Το φαινόμενο συνεχίστηκε αργότερα και στον εμφύλιο με την ¨πολιτική καμένης γης" των κυβερνητικών δυνάμεων που μάζευαν τα χωριά σε "στρατόπεδα φύλαξης" για να στερήσουν τους Αντάρτες του Δ.Σ.Ε. από εφεδρεία – στρατολόγηση και διατροφή. Επίσης πολλοί Αντιστασιακοί και Αριστεροί αναγκάσθηκαν λόγω των απηνών διωγμών στην Επαρχία ν΄ αναζητήσουν την ¨ανωνυμία των πόλεων, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .
Έκτοτε όλες οι "πολιτικές αποκέντρωσης" και επιστροφής των πολιτών στην Επαρχία απέτυχαν, εκτός των άλλων και λόγω του νεοφερμένου αμερικάνικου μικροαστικού καταναλωτικού ονείρου, που έβρισκε και βρίσκει την πραγμάτωση του στο περιβάλλον των πόλεων.

Γ ) Από το 1950 προς τους "Βομβόπληκτους"/ Άστεγους και Τραυματίες +Ασθενείς – και αρχικά μόνο προς ¨δεξιούς Αντιστασιακούς ¨, επί Χούντας μάλιστα και προς… ¨Πατριώτες Ταγματασφαλίτες", ιδιαίτερα όμως μετά το 1981 με την αναγνώριση της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης από το ΠΑΣΟΚ, Η ΕΛΛΑΔΑ – ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ – ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ-ΙΣΩΣ ΚΑΙ "ΤΡΙΣ" – ΔΟΛΑΡΙΩΝ , για το οποία δεν πήρε καμία Αποζημίωση ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ …
Συνεπώς μπορούμε να πούμε πως η Ελλάδα ακόμα δεν αν ένιψε των οικονομικών, πολιτιστικών ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ (σύνδρομο φόβου  απέναντι στην πείνα, ¨ιδιοκατοίκησης¨ και συμπεριφορές ¨νεοπλουτισμού¨) ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ Β΄Π.Π. ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
Η μεγαλύτερη όμως ψυχολογική συνέπεια ήταν αυτό του συνδρόμου της Ήττας για τον μεγαλύτερο συλλογικό αγώνα που έδωσε ο Ελληνισμός (ιδιαίτερα τα φτωχά στρώματα της υπαίθρου και των πόλεων) στη νεότερη ιστορία του, χωρίς να δικαιωθεί.
Οπότε η σημερινή  ¨αδράνεια¨ απέναντι σε μια ενεργητική αντίσταση εδράζει  -και- σε αυτή την τραυματική εμπειρία του πολέμου, παλλαϊκής αντίστασης και των αποτελεσμάτων της.

Καλή ¨28η Οκτωβρίου 2012…΄

Πέρσι, στην προηγούμενη Επέτειο, τρόμαξε όλο το πολιτικοοικονομικό και κομματικό σύστημα από το αυθόρμητο λαϊκό – δημοκρατικό αντί -αποικιακό ξέσπασμα ¨εκτός κομματικών γραμμών¨ (με την εκρηχτική εκτός των άλλων ανάμειξη  Λαού και Στρατού στις παρελάσεις), ώστε να δρομολογηθούν αμέσως μετά κυβερνήσεις ¨εθνικής¨ (ταξικής) ενότητας, ¨εκλογές¨ υπό καθεστώς ιδεολογικής τρομοκρατίας (¨Ευρώ ή Θάνατος¨) , ακόμα και σκέψεις για ¨στρατιωτικές επεμβάσεις -εκ των άνω.

Την τρομάρα αυτή την διατύπωσε πιστεύουμε ο Γ. Καρατζαφέρης πιο ξεκάθαρα και με απόλυτη ειλικρίνεια  –για όλη την άρχουσα τάξη–  στη Βουλή , όταν δικαιολόγησε την αποχώρηση του από την συγκυβέρνηση Παπαδήμου με το εξής επιχείρημα (από τα΄οποίο η ¨Αριστερά ¨ δεν άκουσε, ούτε κατάλαβε τίποτα…) :
¨Προσχωρώ στο Αντί – Μνημονιακό και Αντί –Γερμανικό Μέτωπο, διότι δεν θα αφήσουμε για άλλη μια φορά την Αριστερά, όπως στην Κατοχή, να ηγηθεί του Πατριωτικού και Αντί- γερμανικού Αγώνα…¨.
Η θέση αυτή του κ. Καρατζαφέρη δεν σχολιάστηκε, ¨πνίχτηκε¨ από τα ¨δεξιά και αριστερά ¨ ΜΜΕ , διότι σε κανένα δεν συνέφερε να σκεφτεί και να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα… (¨εκτός γραμμής και ιδεοληψίας¨).


Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος.  
* Ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος  είναι δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας.  Από το 1987 ερευνητής της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά ¨δεκάδων τεκμηριωμένων αναλύσεων, δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. (¨Πρώτη¨ , ¨Δημοκρατικό Λόγο¨ , ¨Αυριανή¨ , ¨Ελευθεροτυπία ¨, περιοδ. ¨Σχολιαστής¨ ¨Παρόν¨ και σε πολλές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές , συζητήσεις και αφιερώματα)  της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων (προς τους Πολίτες),  της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ , όπως και για τον συμψηφισμό του τεράστιου Γερμανικού παθητικού – ελλείμματος στο ¨Ελληνογερμανικό Εμπορικό Κλήρινγκ 1936-1945¨.  Οι συστηματικές παρεμβάσεις του αποτέλεσαν το ¨έναυσμα¨ για την ανάδειξη του ζητήματος σε Πανεθνικό Αίτημα με Ερωτήσεις-Επερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή που μνημόνευαν τα ερωτήματα και τα στοιχεία της αρθρογραφίας του και αργότερα στην συγκρότηση ¨Επιτροπών Διεκδίκησης¨ από πολίτες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης , όπως και στην ανάληψη νομικών ενεργειών στην Ελληνική και Διεθνή Δικαιοσύνη από τον αείμνηστο Γιάννη Σταμούλη με τον οποίο συνεργαζόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.