HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αιγιάλεια: 4.8 εκατομμύρια καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια για τον Σεισμό 1995

Το ποσό των 4.8 εκατομμύρια καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (συν τους τόκους) ως αποζημίωση για την τραγωδία που σημει...

Το ποσό των 4.8 εκατομμύρια καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (συν τους τόκους) ως αποζημίωση για την τραγωδία που σημειώθηκε στο καταστροφικό σεισμό της 154ης Ιουνίου 1995 στο Αίγιο. Η αποζημίωση αφορά κυρίως την κατάρρευση της πολυκατοικίας στην οδό Δεσποτοπούλου όπου εκτός από τις υλικές ζημιές που πραγματοποιήθηκαν υπήρξαν και πολλά θύματα. Ιδιώτες όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Γνώμη", δικαιούνται την αποζημίωση, αφού το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, στο οποίο προσέφυγαν συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τον σεισμό , δέχθηκε ότι «τα όργανα της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Αιγίου άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους τον προληπτικό έλεγχο. Η μελέτη που αποτέλεσε τη βάση ανέγερσης του κτιρίου είχε αστοχίες. Η Πολεοδομία έπρεπε να το είχε διαπιστώσει εγκαίρως. Έπρεπε να είχε επισημάνει ιδιαιτερότητες της μορφολογίας του εδάφους, αλλά και ακανόνιστη μορφή του κτιρίου, που είχε σχήμα "Γ"».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.