Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

2.300 οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το παλιό σύστημα

Τις 2.300 από τις συνολικά 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι που θα δώσουν φέτος πανελλαδικές με το παλιό σύστημ...

Τις 2.300 από τις συνολικά 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι που θα δώσουν φέτος πανελλαδικές με το παλιό σύστημα εξετάσεων, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, καθορίστηκε στο 4% το ποσοστό των θέσεων σε AEI και ΤΕΙ που προορίζονται για τους μαθητές των γενικών λυκείων και την ομάδα Β' των επαγγελματικών λυκείων.
Πιο συγκεκριμένα, οι διαθέσιμες θέσεις στα πανεπιστήμια για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-ομάδα Β' που θα δώσουν με το σύστημα που ίσχυε πέρυσι (εξέταση σε έξι μαθήματα) είναι 1.579, από τις 39.470 συνολικά. Για τα ΤΕΙ, οι θέσεις που προβλέπονται είναι 721, από τις 18.030.
Επιπλέον, αναφορικά με τα ΤΕΙ, σημειώνεται ότι το 65% των θέσεων προορίζεται για τους υποψήφιους που θα δώσουν με το νέο σύστημα εξετάσεων (17.309 θέσεις).
Όσον αφορά στα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α'), οι υποψήφιοι του παλιού συστήματος εισαγωγής θα διεκδικήσουν το 13,8% των θέσεων για τους εισακτέους στα ΤΕΙ (649 θέσεις).
Η σχετική απόφαση του υπουργείου έρχεται να «κλείσει» το διαδικαστικό κενό που είχε παραμείνει σε εκκρεμότητα σχετικά με την κατανομή των θέσεων για τους υποψήφιους με το παλιό και το καινούριο σύστημα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαφορά στα ποσοστά οφείλεται στο αυξημένο ποσοστό των αποφοίτων των ΕΠΑΛ που έχουν επιλέξει να συμμετέχουν στις πανελλαδικές με το παλιό σύστημα εξετάσεων. Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, οι απόφοιτοι των ΓΕΛ που επέλεξαν το παλαιό σύστημα αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ, ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που επέλεξαν το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α' (υποψήφιοι για ΤΕΙ) αποτελούν το 13,8% συνολικά των συμμετεχόντων των ημερησίων ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.