HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Επιστολή Σ.Κοντογιάννη για το ζήτημα συντήρησης του παραγόμενου γάλακτος στην περιοχή

Επιστολή προς τον κ. Σατολιά, Πρόεδρο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων για το ζήτημα συντήρησης του παραγόμενου γά...

Επιστολή προς τον κ. Σατολιά, Πρόεδρο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων για το ζήτημα συντήρησης του παραγόμενου γάλακτος στην περιοχή απέστειλε ο Πρόεδρος Κοινότητας Λυκούριας Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης. 
Η επιστολή έχει ως εξής
ΠΡΟΣ: κ. Σατολιά Παύλο, Πρόεδρο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. Μηλιτσόπουλο Παναγιώτη, Ιδιοκτήτη Τυροκομικής Μονάδας Κ. Κλειτορίας κ. Ντακόλια Παναγιώτη, Ιδιοκτήτη Τυροκομικής Μονάδας Λυκούριας
ΘΕΜΑ: Συντήρηση παραγόμενου γάλακτος
Αξιότιμε κ. Σατολιά,
Η σωστή συλλογή, συντήρηση και μεταφορά του γάλακτος σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και την κείμενη νομοθεσία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η βασική απασχόληση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Λυκούριας είναι η κτηνοτροφία με ζωικό κεφάλαιο 7000 ζώα με την ημερήσια παραγωγή γάλακτος να ξεπερνά τους 4 τόνους.
Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι μας στην καθημερινότητά τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί στο Δήμο Καλαβρύτων και προσβλέπουμε σε αποτελεσματικές δράσεις και παρεμβάσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής.
Από τα προβλήματα που χρήζουν όμως αμεσότατης διαχείρισης είναι το ζήτημα της υγιεινής συντήρησης του παραγόμενου γάλακτος σε θερμοκρασία <6 br="">
Γι αυτό, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητάς μας στη συνεδρίασή του στις 19/2/2016 προτείνει όπως γίνει εγκατάσταση ενιαίας κεντρικής μονάδας ψύξης σε κοινόχρηστο χώρο, εύκολα προσβάσιμο σε βυτιοφόρο γάλακτος με το κόστος εγκατάστασης, συντήρησης και λειτουργίας της να το αναλαμβάνουν από κοινού οι τυροκομικές μονάδες της περιοχής μας.
Είναι βέβαιο πως η παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας εξυπηρετεί πολλαπλά οφέλη: θα ανταμείψει τον κτηνοτρόφο ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, θα αποφέρει στον τυροκόμο την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και θα ισχυροποιήσει την Τοπική Κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων περιοχή μας που θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τον καταναλωτή με προϊόντα ονομασίας προέλευσης.
Με εκτίμηση,
Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
Πρόεδρος Κοινότητας Λυκούριας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.