HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Τσικνοπέπτη" στη ΔΟΥ Αιγίου θα κάνουν οι αγρότες της Αιγιάλειας

Η Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου, μετά την ολοκλήρωση των αποκλεισμών της Νέας Εθνικής Οδού, προχωρά σε αποκλεισμό τ...

Η Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου, μετά την ολοκλήρωση των αποκλεισμών της Νέας Εθνικής Οδού, προχωρά σε αποκλεισμό της ΔΟΥ Αιγίου την Πέμπτη το πρωί, με προοπτική νέων δράσεων διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό/φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε από το filodimos.gr, αναφέρει τα εξής:
"Με την συμμετοχή και του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φλεβάρη ο γιορτασμός του Κιλελέρ απ΄ όπου η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας ως παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και στις άλλες πρωτοβουλίες. Έστειλαν το μήνυμα ότι τα μπλόκα παραμένουν ως έκφραση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς με συνέχεια και διάρκεια.
Τη συγκέντρωση, που έγινε στο μνημείο του Μαρίνου Αντύπα, άνοιξε ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ενώ χαιρέτισε και ο Γιάννης Μποδιώτης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ και επικεφαλής του Παναιγιάλειου Μπλόκου.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας
Ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι οι αγρότες θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τη γη τους και αυτό αντανακλάται στη γραμμή πάλης. Στρέφονται ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές που τους πουλούν πανάκριβα τα μέσα και τα εφόδια, ενάντια στις τράπεζες που τους πίνουν το αίμα, στους εμποροβιομήχανους που τους παίρνουν τσάμπα τη σοδειά.
Στον αγώνα που δώσαμε, τόνισε ο Β. Μπούτας, καταλάβαμε για μια ακόμη φορά ότι μόνοι μας δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σημείωσε ότι τα αιτήματα που έθεσαν στη συνάντηση με την κυβέρνηση αφορούν στην ίδια την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Η κυβέρνηση για πρώτη φορά αποδέχτηκε να υπάρχει αφορολόγητο όριο. Δέχτηκε επίσης, να μη φορολογούνται οι συνδεδεμένες ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Με τον αγώνα των αγροτών και των εργαζομένων, το Ασφαλιστικό καθυστέρησε και καθυστερεί δύο μήνες να έρθει στη Βουλή.
Απόφαση της Πανελλαδικής επιτροπής των Μπλόκων είναι να είναι έτοιμοι οι μικρομεσαίοι αγρότες ανά πάσα στιγμή να αντιδράσουν όταν η κυβέρνηση  φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή. Και να ετοιμάζονται  από τώρα για να ξανακατέβουν στην Αθήνα όταν χρειαστεί.
Στα πλαίσια αυτά συνεδρίασε χθες Δευτέρα η Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες δράσεις για τη συνέχιση του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας  για την επιβίωση της ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , της Ε.Ε και του ΔΝΤ, που την ξεκληρίζει.
Καλούμε τους συνάδελφους να συμμετέχουν στον αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ Αιγίου την Πέμπτη 3 Μάρτη. Τόπος συνάντησης : τέρμα Μητροπόλεως στις 6:30 το πρωί με τα αγροτικά αυτοκίνητα. Στη διάρκεια του αποκλεισμού της Δ.Ο.Υ Αιγίου θα ανακοινωθεί η επόμενη δράση.
Περιοδείες εξάλλου και ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στα χωριά της Αιγιάλειας για ενημέρωση των συναδέλφων και καλύτερη οργάνωση του αγώνα.
νοίγεται λίστα συμμετοχών για την μετάβαση στην Αθήνα , ώστε μόλις η Κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο για Ασφαλιστικό και Φορολογικό να είμαστε έτοιμοι. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται από τώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.