HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΠΑΤΡΑ ΜΕΣΩ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ένα μεγάλο έργο υποδομής στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε κατασκευαστική εξέλιξη αυτή την περίοδο Πρόκειται για το μεγάλο έργο της ηλεκτρ...

Ένα μεγάλο έργο υποδομής στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε κατασκευαστική εξέλιξη αυτή την περίοδο
Πρόκειται για το μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με της Μεγαλόπολης με την Πάτρα με Γραμμές Υπερύψηλης τασης 400.000 Volt (400 KV).
Το έργο αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή των Καλαβρύτων, αφού σύμφωνα με το σχεδιασμό και τις εγκρίσεις  που έχουν δοθεί, θα διέλθει από την περιοχή των Καλαβρύτων και ειδικότερα θα περάσει στους πρόποδες του Ερυμάνθου απέναντι από το Μάνεσι με κατεύθυνση την Πάτρα.
Όπως βλέπετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του KALABRYTA NEWS οι πυλώνες της νέας γραμμής είναι πολύ μεγάλου μεγέθους και ήδη έχουν φθάσει από την Μεγαλόπολη μέχρι τα Λουτρά Ηραίας Αρκαδίας έχουν δηλαδή καλύψει ήδη περίπου τα 30 χιλιόμετρα του συνολικού μήκους του δικτύου που είναι περίπου 120 χιλιόμετρα μέχρι την Πάτρα.
Οι φωτογραφίες είναι από το Ηραία Αρκαδίας που εχει στηθεί ο φαίνεται έως τώρα πυλώνας (όπως φαίνεται οι καλωδιώσεις δεν έχουν ακομα μπει)

Συνοπτική Περιγραφή του έργου
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Γ.Μ. υψηλής τάσης 400 kV η οποία θα διασυνδέει τα νέα ΚΥΤ Πατρών και Μεγαλόπολης. Η εν λόγω γραμμή μεταφοράς θα είναι διπλού κυκλώματος με δίδυμο αγωγό (δύο τριφασικά κυκλώματα), θα έχει συνολικό μήκος 119,2 km και θα αποτελείται από υπόγειο τμήμα, μήκους 3,5 km, στην έξοδο από το ΚΥΤ Πατρών και εναέριο τμήμα, μήκους 115,7 km, από τα οποία τα 65,3 km θα διέρχονται από τα όρια της Π.Ε. Αχαΐας και τα 50,4 km από τα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας.
Για την πρόσβαση στις θέσεις εγκατάστασης των πυλώνων της σχεδιαζόμενης Γραμμής Μεταφοράς απαιτούνται συνοδά έργα οδοποιίας (Γ’ Κατηγορίας) συνολικού μήκους 82 km περίπου.
Με την κατασκευή και λειτουργία του έργου αυτού, επιλύονται ριζικά τα προβλήματα τάσεων και επάρκειας ενέργειας στην περιοχή της Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης των διαρκώς αυξανόμενων ηλεκτρικών φορτίων. Επίσης, το εν λόγω έργο θα συντελέσει στην απορρόφηση της παραγόμενης ενέργειας από τη νέα μονάδα ισχύος 800 MW στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης καθώς και από τις εγκαταστάσεις των έργων ΑΠΕ.
Πιο συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:
Στο νομό Αχαΐας βρίσκονται τα 3,5 km  υπόγειου καλωδίου στο Δήμο Ρίου.
Στο νομό Αχαΐας επίσης ευρίσκονται 65,3 km εναέριας Γ.Μ. που διέρχεται από τους Δήμους Συμπολιτείας, Καλαβρύτων, Αροάνιας, Πάου, Πατρέων, Νέου Ερινέου, Ρίου και στην κοινότητα Λεοντίου (οι Δήμοι είναι προ του Καλλικράτη).
Στο νομό Αρκαδίας, ευρίσκονται 50,4 km εναέριας Γ.Μ. που διέρχεται από τους Δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.
 Για την επιλογή της όδευσης επιδιώχθηκε:
Η πλέον απομακρυσμένη κατά το δυνατόν διέλευση από θεσμοθετημένους οικισμούς για απεμπλοκή από το ανθρωπογενές περιβάλλον
Να διέρχεται η γραμμή κατά το δυνατόν από άγονες και χέρσες εκτάσεις
Να διέρχεται η γραμμή κατά το δυνατόν από περιοχές  ήπιας μορφολογίας εδάφους
Η αποφυγή κατά το δυνατόν της παράλληλης όδευσης ή διασταύρωσης της γραμμής με δρόμους αξιόλογης κυκλοφορίας
Η όδευση της γραμμής να εξυπηρετείται κατά το δυνατόν από υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους, προκειμένου να διευκολυνθεί η κατασκευή της γραμμής και η συντήρησή της, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη διάνοιξης νέων οδών προσπέλασης
Εντός της Αρκαδίας η γραμμή δεν διέρχεται από προστατευόμενες περιοχές, διέρχεται όμως από το Καταφύγιο Άγριας Ζωής «Λάδωνας Δ.Δ. Τροπαίων, Βάχλιας, Δήμητρας, Κοντοβάζαινας και Βουτσίου» για 1585 μέτρα περίπου όπου προβλέπεται η κατασκευή τεσσάρων πυλώνων, με συνολική κατάληψη της τάξης των 1,6 στρεμάτων κατά τη φάση κατασκευής και 0,58 στρεμάτων περίπου κατά τη φάση λειτουργίας του έργου.
 Το έργο είχε περάσει και εγκριθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο το 2010 (Αρ. Πρακτικού 20, Αρ. Απόφασης 121/2010). Η μελέτη τροποποιήθηκε (μικρές αλλαγές ως προς την όδευση), και γι’ αυτό επανήλθε προς γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.