Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ευρεία σύσκεψη θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και των Φορέων της Δυτικής Ελλάδας

Το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Πρυτανείας ευρεία σύσκεψη των θεσμικών οργάνων του Ιδρύ...

Το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Πρυτανείας ευρεία σύσκεψη των θεσμικών οργάνων του Ιδρύματος και των Φορέων της Δυτικής Ελλάδας, για τα θέματα επείγουσας σημασίας που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα την τρέχουσα περίοδο:
  • Χρηματοδότηση Πανεπιστημίου,
  • Ενημέρωση για θέματα λειτουργίας Τμημάτων του Πανεπιστημίου
  • Κάλυψη αναγκών σε θέσεις Καθηγητών και Λεκτόρων

Στη σύσκεψη, όπου έλαβαν μέρος μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος, οι Κοσμήτορες των Σχολών, η Γραμματέας κ. Μαρίνα Κορφιάτη και οι αν. Γενικοί Διευθυντές των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου κ.κ. Χ. Ροδόπουλος και Αχ. Χατζόπουλος, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, κ. Σ. Αναγνωστοπούλου, οι Βουλευτές Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Γ. Βαρεμένος, Κ. Καραγκούνης, Αν. Κατσανιώτης, Δ. Κωνσταντόπουλος, Θ. Παπαθεοδώρου, Αν. Ριζούλης, Μ. Τριανταφύλλου και Ασ. Φωτήλας, εκπρόσωπος του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. Στη σύσκεψη κυριάρχησαν το θέμα της ακαδημαϊκής λειτουργίας, υποστήριξης και στελέχωσης των τριών Τμημάτων που βρίσκονται στο Αγρίνιο, έναντι των υπολοίπων που απολαμβάνουν των υπηρεσιών μιας οργανωμένης Πανεπιστημιούπολης όπως αυτής των Πατρών, οι νέες θέσεις ΔΕΠ που δόθηκαν από το Υπουργείο και η κατανομή τους μεταξύ των ελληνικών Ιδρυμάτων, αλλά και η κυρίαρχη θέση που κατέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών ως μοχλός ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα η πρωτοβουλία που πήρε η Πρυτανεία, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ιδρύματος, για τη σύσκεψη αυτή, προκειμένου να ξεκινήσει μια ανοικτή, ειλικρινής και γόνιμη συζήτηση όλων των πλευρών, και στους δύο νομούς, για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την υποστήριξη των υπαρχόντων δυνάμεων.

Στο τέλος της συνεδρίασης ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου της Πρυτανείας, παρουσία των εκπροσώπων της Υπουργού, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, μέσω live streaming, και δόθηκε η δυνατότητα σε εκπροσώπους του Τύπου εκτός Πατρών να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους. Οι ερωτήσεις του Τύπου επικεντρώθηκαν στα ζητήματα των Τμημάτων που βρίσκονται στο Αγρίνιο, στη στελέχωση και τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου, σε θέματα μεταπτυχιακών σπουδών, στην ασφάλεια της Πανεπιστημιούπολης, αλλά και στη σχέση και τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη της Πάτρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.