HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρακλής Ρούπας: Η ιδεοληψία των κυβερνητικών στελεχών μας οδηγεί σε δύσβατα μονοπάτια

γράφει ο Οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας Hot Spots: Η νέα ξένης προέλευσης ορολογία που ξαφνικά προστέθηκε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Μί...

γράφει ο Οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας
Hot Spots: Η νέα ξένης προέλευσης ορολογία που ξαφνικά προστέθηκε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Μία ορολογία που σηματοδοτεί όμως πλέον την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί την πραγματικότητα, την κρισιμότητα των καταστάσεων και κυρίως το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να συνδέει την διαπραγμάτευση για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας με την διατήρηση της κοινωνικής ισορροπίας και της ανάγκης να προστατεύσει συνολικά την παρουσία της χώρας μας σε όλα τα φόρα και οργανισμούς στα πλαίσια αντιμετώπισης μίας ανθρωπιστικής κρίσης.
Μπορεί να ακούγεται ως κριτική επιφανειακής προσέγγισης, όμως επί της ουσίας το πιθανό κέρδος κάποιας ευελιξίας «μνημονιακών» μέτρων που θα πρέπει να εφαρμοσθούν σε μεταγενέστερο χρόνο προκειμένου να κερδίσει χρόνο πολιτικής επιβίωσης η Κυβέρνηση, βυθίζει την χώρα σε μεγαλύτερο οικονομικό χάος. Δεν γνωρίζω αν ο αρμόδιος Υπουργός για το Ασφαλιστικό κος Κατρούγκαλος είναι «κομμουνιστής» ή ακόμα τι εννοεί όταν σήμερα που το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας ζει υπό το βάρος των κατασχέσεων και χρεών. Δεν γνωρίζω τι εννοεί ο Υπουργός Υγείας όταν εξαγγέλλει δωρεάν wifi στα νοσοκομεία που στερούνται ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Σίγουρα δε δεν μπορώ να αντιληφθώ το «όραμα» της Υπουργού Αν. Παιδείας όταν εξαγγέλλει ότι πρόθεσή της είναι να καταργήσει της Πανελλήνιες Εξετάσεις και να εισάγονται όλοι στα διαλυμένα ΑΕΙ της χώρας.
Υπό το «βάρος» όλων  των παραπάνω απορροιών δεν είναι δυνατόν να μην προβληματισθούμε έντονα όταν μετά από ένα χρόνο «λιακάδας» της Κυρίας Τασίας (όπως την αποκάλεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός) και ανοικτών συνόρων, κινδυνεύει η Αχαΐα να αποτελέσει πεδίο μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών. Παρακολουθώντας τις τελευταίες δηλώσεις Κυβερνητικών παραγόντων με ενόχλησε ιδιαίτερα η στοχοποίηση Δήμων και Περιφερειών για ανεπάρκεια αντίδρασης, όταν εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.
Με ενόχλησε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι με την μέθοδο αυτή ασκείται στην ουσία ψυχολογική πίεση σε Δήμους και Περιφέρειες να καλύψουν με τεράστιο κόστος την ανεπάρκεια του κράτους και κατ΄επέκταση της Κυβέρνησης. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που διαφωνώ με κάθε μορφής διαμόρφωση εγκαταστάσεων σε Αίγιο ή Πάτρα καθώς αυτή θα έχει μόνιμο χαρακτήρα σε μία από τις φτωχώτερες περιφέρειες της χώρας. Τα hot spots ως σημεία προσωρινής εγκατάστασης είναι ένα θέμα. Η διαχείριση των κατηγοριοποιημένων μεταναστών είναι άλλο.  Τόσο οι Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης πρέπει να αντιδράσουν στην περίπτωση που ζητηθεί υποστήριξη χωρίς να έχουν προηγουμένως διαμορφωθεί κλειστού τύπου εγκαταστάσεις καθώς δεν υπάρχει πεδίο ανάδειξης εμπιστοσύνης προς οποιασδήποτε μορφή δέσμευση τη Κυβέρνησης. Η ιδεοληψία των κυβερνητικών στελεχών είναι ένα θέμα που μπορεί να μας οδηγεί ως χώρα σε δύσβατα μονοπάτια. Η διατάραξη όμως της κοινωνικής ισορροπίας είναι άλλο. Τυχόν εκτροπή δεν διαμορφώνει μόνιμου χαρακτήρα στρεβλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.