Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα 120 κεράκια "έσβησε" ο Οδοντωτός στο Διακοπτό

Έγινε κιόλας...120 χρονών! Κι όμως, παραμένει φρέσκος, νεότατος, ακμαίος και καθημερινά προσφέρει "δώρο" σε μικρούς και μεγάλους, ...

Έγινε κιόλας...120 χρονών! Κι όμως, παραμένει φρέσκος, νεότατος, ακμαίος και καθημερινά προσφέρει "δώρο" σε μικρούς και μεγάλους, μια συγκλονιστικής ομορφιάς διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Βουραϊκού, ενώνοντας την παραλία με το βουνό. Ο λόγος για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτό-Καλάβρυτα, που την Πέμπτη 10 Μαρτίου είχε τα γενέθλιά του, με το Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού να οργανώνει μια μικρή μα πολύ ζεστή γιορτή για να τιμήσει την επέτειο.
Στον σταθμό του τρένου στο Διακοπτό, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν βίντεο με στιγμιότυπα από την κατασκευή, την πορεία και τα καθημερινά ταξίδια του ιστορικού σιδηροδρόμου, που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχουν αφήσει στους χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες βρέθηκαν έστω και μια φορά στους συρμούς του.
Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας του Οδοντωτού, που ξεκινά στα χρόνια του Χαρίλαου Τρικούπη, στην πρώτη διαδρομή στις 10 Μαρτίου 1896 και στις αμέτρητες που ακολούθησαν από τότε μέχρι σήμερα. Το λόγο ακολούθως πήραν οι δήμαρχοι Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς και Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, οι οποίοι εξήραν τη σημασία του τρένου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ως ισχυρού συμβόλου της καθημερινής επαφής των κατοίκων των δύο Δήμων. Το παρών έδωσε και ο εκπρόσωπος του ΟΣΕ, αρχιμηχανικός κ. Δημήτρης Τζιβάρας απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε ομιλία του προέδρου της Δ.Κ. Διακοπτού κ. Βάσου Σταυρόπουλου, για να ολοκληρώσει τον κύκλο η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων και φορέων που θα διοργανώσουν σειρά εκδηλώσεων μέσα στο μήνα Μάιο, αφιερωμένων στα 120 χρόνια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου και με στόχο να καθιερωθούν σε βάθος χρόνου.

Πέπη Σπηλιωτοπούλου
filodimos.gr


Διαβάστε περισσότερο ρεπορτάζ στο filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.