HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Διακήρυξη της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών» για την εκµίσθωση του ακινήτου (Εστιατορίου)

Στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στα Καστριά Καλαβρύτων και ώρα από 12-1μμ θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός εκμίσθωσης με ανοικτές προσφορές και συνεχίσεω...

Στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στα Καστριά Καλαβρύτων και ώρα από 12-1μμ θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός εκμίσθωσης με ανοικτές προσφορές και συνεχίσεως τούτου με προφορικές προσφορές την εκµίσθωση του ακινήτου (Εστιατορίου-καφέ-χώρου έκθεσης-πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων), ιδιοκτησίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων «ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ Καστριών», που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της στην Τοπική Κοινότητα Καστριών της Δ.Ε. Κλειτορίας του Δήµου Καλαβρύτων. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ «ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
ΚΑΣΤΡΙΑ –ΑΧΑΪΑΣ Καστριά, 25-Ιανουαρίου-2016
250 07 ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ Αριθ. Πρωτ: 2449
ΤΗΛ.2692031001
FAX 2692031588 ΑΡΙΘΜΟΣ ∆ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: 01 /2016
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΡΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - «ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ» ΕΓΓΥΗΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: € 540,00 ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ: € 450,00
ΤΟΠΟΣ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Κ.-«ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ» ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΙΑ ΑΧΑΪΑΣ 12 -02 -2016 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ 12:00 ΕΩΣ 13:00

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΙΘΜΟΣ: 01 /2016
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
«ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ»
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων
(ΔΗ.Κ.Ε.Κ.) «ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ», έχοντας υπόψη την υπ’ αριθµ.: 19/04-12-2015 [Α∆Α:ΩΨΛΜΟΚ0Ν-Γ1Τ] απόφαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - «ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ», µε την οποία αποφασίστηκε η εκµίσθωση του ακινήτου (Εστιατορίου), που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της στην Τοπική Κοινότητα Καστριών της Δ.Ε. Κλειτορίας του Δήµου Καλαβρύτων.
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΟΤΙ:
Εκθέτει σε δηµόσιο, πλειοδοτικό διαγωνισµό με ανοικτές προσφορές και συνεχίσεως τούτου με προφορικές προσφορές την εκµίσθωση του κινήτου (Εστιατορίου-καφέ-χώρου έκθεσης-πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων), ιδιοκτησίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων «ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ Καστριών», που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της στην Τοπική Κοινότητα Καστριών της Δ.Ε. Κλειτορίας του Δήµου Καλαβρύτων.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΑΡΘΡΟΝ 1ον
Περιγραφή ακινήτου Πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα συνολικής εκτάσεως διακοσίων τριάντα (230) τετραγωνικών μέτρων περίπου (αποτελούμενο από αίθουσα εστιατορίου 100 τ.μ. χωρίς μεσολάβηση υποστυλωμάτων, κουζίνα, wc και λοιπούς βοηθητικούς χώρους 130 τ.μ. περίπου), μετά των ημιυπαιθρίων χώρων αυτού συνολικής εκτάσεως διακοσίων πενήντα (250) τετραγωνικών μέτρων περίπου, καθώς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων εκτάσεως τεσσάρων χιλιάδων (4.000) τετραγωνικών μέτρων (στρεμμάτων) περίπου, όπως αυτό είναι και ευρίσκεται σήμερα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Καστριά Αχαΐας.
ΑΡΘΡΟΝ 2ον
Ηµεροµηνία και ώρα διεξαγωγής διαγωνισµού Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί φανερά, με ανοικτές προσφορές και συνεχίσεως τούτου με προφορικές, στο Γραφείο της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. – ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ στα Καστριά Αχαΐας, την 12-02-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα από: 12:00 έως: 13:00 π.μ. ενώπιον της ως κατωτέρω συγκροτηθείσας (άρθρον 11ον της παρούσης) αρμόδιας για την υποβολή δικαιολογητικών-έλεγχο δικαιολογητικών & υποβολή οικονομικών προσφορών τριμελούς Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι στο στάδιο της υποβολής των οικονομικών προσφορών θα συμμετάσχουν μόνο όσοι γίνουν δεκτοί κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Η σχετική απόφαση της επί του διαγωνισμού Επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπομένους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά.
Τα πρακτικά του διαγωνισμού συντάσσονται εφ’ απλού χάρτου. 
ΑΡΘΡΟΝ 3ον
Δικαίωµα συµµετοχής στο διαγωνισµό Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες –φυσικά πρόσωπα, καθώς και ηµεδαπά και αλλοδαπά νοµικά πρόσωπα – εταιρείες κάθε νομικής μορφής.
Οι συµµετέχοντες προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο διαγωνισμό πρέπει να υποβάλουν στην Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού τα εξής δικαιολογητικά:
1. Εγγύηση συµµετοχής σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο (επόμενο) άρθρο της παρούσης διακήρυξης.
2. Έγγραφα νοµιµοποίησης του προσφέροντος: Φωτοτυπία αστυνοµικής ταυτότητας, εφ’ όσον είναι φυσικό πρόσωπο, καθώς και του εγγυητή του.
Προκειμένου για νομικό πρόσωπο - εταιρία κάθε μορφής το αρχικό καταστατικό συστάσεώς της, κάθε τροποποίηση αυτού µε τα αντίστοιχα Φ.Ε.Κ. και πιστοποιητικό περί µη λύσης της. Σε περίπτωση Α.Ε. επιπλέον επικυρωµένο απόσπασµα πρακτικών του ∆.Σ. της µε το οποίο αποφασίζεται η συµµετοχή στη διακήρυξη και ορίζεται το πρόσωπο που εξουσιοδοτείται να υπογράψει την προσφορά, καθώς και ο αντίκλητος µε πλήρη στοιχεία ταυτότητας και διεύθυνσης αυτού που εξουσιοδοτείται να παραλαµβάνει τα έγγραφα που έχουν σχέση µε την παρούσα.
3. Πιστοποιητικά ασφαλιστικής & φορολογικής ενηµερότητας του συµµετέχοντος καθώς και του εγγυητή.
4. Βεβαίωση περί µη οφειλής στο ∆ήµο: Βεβαίωση από την Ταµειακή Υπηρεσία του ∆ήµου περί µη οφειλής του συµµετέχοντος, καθώς και του εγγυητή. Το αυτό ισχύει και για τους λοιπούς εταίρους, εφ’ όσον είναι εταιρεία.
5. Απόσπασµα ποινικού µητρώου των φυσικών προσώπων και των διαχειριστών των οµορρύθµων, ετερορρύθµων, ετερορρύθµων εταιριών και ΕΠΕ και µελών του ∆.Σ. των Α.Ε., που να έχει εκδοθεί το τελευταίο, προ του διαγωνισµού, δίµηνο.
- Σε περίπτωση αυτεπάγγελτης αναζήτησης του Ποινικού Μητρώου, ο υποψήφιος πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση όπου θα συµπληρώνονται µε λεπτοµέρεια όλα τα προσωπικά του στοιχεία και ο τόπος γέννησής του, µε την οποία θα δίδει εξουσιοδότηση στην υπηρεσία του διαγωνισµού να αναζητήσει από την αρµόδια Εισαγγελία του τόπου γέννησής του απόσπασµα του ποινικού του µητρώου.
6. Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας τους, από το οποίο να προκύπτει ότι ο συµµετέχων και ο εγγυητής, δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συµβιβασµό ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συµβιβασµού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.
7. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο συμμετέχων θα δηλώνει ότι έλαβε γνώση των τοπικών συνθηκών καθώς και της πραγματικής κατάστασης του ακινήτου που πρόκειται να εκµισθωθεί και ειδικότερα των κτιριακών εγκαταστάσεών του και ότι αυτό είναι της απολύτου αρεσκείας του και κατάλληλο για τη χρήση που προορίζεται, ήτοι για εστιατόριο - καφέ και χώρο έκθεσης- πώλησης τοπικών προϊόντων, παραιτούμενος ρητώς οποιουδήποτε δικαιώματος μείωσης του μισθώματος που ήθελε να επιτευχθεί.
8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο συμμετέχων θα δηλώνει ότι έλαβε γνώση του περιεχομένου και των όρων της διακήρυξης, τους οποίους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως.
* Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό εταιριών Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή Ε.Π.Ε. τα δικαιολ/κα των παρ. 3, 4 & 5 του παρόντος άρθρου πρέπει να αφορούν όλους τους εταίρους.
* Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό Α.Ε. τα δικαιολ/κα των παρ. 3, 4 & 5 του παρόντος άρθρου πρέπει να αφορούν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εντεταλμένου συμβούλου.
* Ορίζεται ρητά ότι αποκλείονται από το διαγωνισμό οι οφειλέτες του ∆ήµου και όσοι δεν προσκοµίσουν κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού βεβαίωση της αρµόδιας ∆.Ο.Υ. και του αρμόδιου Ασφαλιστικού Ταμείου τους ότι έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.
ΑΡΘΡΟ 4ον
Εγγύηση συµµετοχής στο διαγωνισµό Για να γίνει δεκτός κάποιος στο διαγωνισµό, πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή του διαγωνισμού ποσό που αντιστοιχεί στο ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ελαχίστου ορίου πρώτης προσφοράς, τούτου υπολογιζόµενου προκειµένου για συνολικό χρόνο μισθώσεως µεγαλύτερο του έτους, ως εν προκειμένω, επί μισθωμάτων ενός έτους τουλάχιστον, ήτοι ποσό πεντακοσίων σαράντα (540,00) ευρώ.
Το παραπάνω ποσοστό επέχει θέση εγγύησης σε γραµµάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισµένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων για παρακατάθεση σε αυτό από αυτόν που επιθυµεί να λάβει µέρος στο διαγωνισμό ή άλλον που να ενεργεί για λογαριασµό του διαγωνιζόµενου, οµολογιών ∆ηµοσίου, Τράπεζας, ή Οργανισµού Κοινής Ωφελείας, που να αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες.
Στην εγγύηση θα αναγράφεται ως αιτιολογία ότι θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό και ότι θα προσέλθει ο πλειοδότης, εντός της προθεσμίας πoυ θα συναφθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο.
Η εν λόγω εγγυητική επιστολή επιστρέφεται στους συµµετέχοντες και µη
πλειοδοτήσαντες, µετά την υπογραφή της συµβάσεως µισθώσεως, σε κάθε δε περίπτωση εντός εξήντα (60) ηµερών από τη διενέργεια του διαγωνισµού, ενώ αυτός εις τον οποίον κατεκυρώθη ο διαγωνισμός υποχρεούται, προ της υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης, να αντικαταστήσει την κατατεθειμένη εγγύηση με άλλη ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 15% επί του ετήσιου μισθώματος που επιτεύχθηκε, η οποία θα παραμείνει ως εγγύηση καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και μέχρι τη λήξη της, αφ’ ενός για την εξασφάλιση της έγκαιρης και της εντός των υπό της διακήρυξης οριζοµένων προθεσµιών καταβολής του µισθώµατος και αφ’ ετέρου για την καλή εν γένει εκτέλεση της σύμβασης.
Το Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. δύναται να ορίσει μεγαλύτερη εγγύηση πριν από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης με αιτιολογημένη απόφαση του.
Η εγγύηση αυτή δεν µπορεί σε καµιά περίπτωση να συµψηφιστεί µε τα µισθώµατα ή άλλες οφειλές.
Η ανωτέρω εγγύηση καταπίπτει υπέρ της εκμισθώτριας ΔΗ.Κ.Ε.Κ σε κάθε περίπτωση παράβασης των όρων της μίσθωσης ή οφειλής του μισθωτή σε Δ.Ε.Η, Δήμο, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας κ.λ.π. και φθορών στο μίσθιο πέραν της συνήθους χρήσεως και ιδιαίτερα σε περίπτωση δυστροπίας του μισθωτή, ως δίκαιη και εύλογη ποινική ρήτρα.
ΑΡΘΡΟΝ 5ον
Τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισµού - Ενστάσεις κατά της διακήρυξης & του διαγωνισμού Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, πρέπει να παρουσιαστούν τη συγκεκριµένη ηµέρα και µέχρι την προβλεπόµενη από τη διακήρυξη ώρα ενώπιον της Επιτροπής ∆ιενέργειας του διαγωνισμού µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά του ανωτέρω άρθρου της παρούσης, µαζί µε αξιόχρεο εγγυητή, να δηλώσουν ότι επιθυµούν να συµµετάσχουν στη φανερή πλειοδοτική δηµοπρασία και να υποβάλουν οικονομική προσφορά.
Οι προσφορές υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως, είτε δια νομίμως εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων. Στην προσφορά θα αναγράφονται ευκρινώς το ονοματεπώνυμο του προσφέροντος, πλήρης διεύθυνση και τηλέφωνο, καθώς και το προσφερόμενο τίμημα.
Ο διαγωνισμός µπορεί να συνεχίζεται και πέραν της ώρας που ορίζεται από τη διακήρυξη εφόσον εξακολουθεί χωρίς διακοπή η επίδοση προσφορών. Για συνέχιση της δηµοπρασίας πέρα από την ώρα που ορίζεται από τη διακήρυξη αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, η σχετική απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.
Μετά τη λήξη της προθεσµίας για υποβολή των αιτήσεων εκδηλώσεων
ενδιαφέροντος, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ελέγχονται προς αποδοχή από την Επιτροπή και όσες από αυτές από αυτές γίνουν αποδεκτές, διαβιβάζονται για άνοιγμα των αντιστοίχων προσφορών.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με προσφορές ανοικτές και συνεχίσεως του με προφορικές.
Οι προσφορές των πλειοδοτών καταχωρούνται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Στην περίπτωση συνεχίσεως του διαγωνισμού με προφορικές προσφορές, ανακοινώνονται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής η προσφορά του πλειοδότη και συνεχίζεται ο διαγωνισμός δια προφορικών μέχρις αναδείξεως τελευταίου πλειοδότη.
Εάν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασµό άλλου, οφείλει να δηλώσει αυτό προς την επί του διαγωνισμού Επιτροπή, προ της ενάρξεως του διαγωνισµού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο πρωτότυπο νόμιμο ειδικό για το σκοπό αυτό πληρεξούσιο ή πρωτότυπη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια υπηρεσία, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Κάθε προσφορά είναι δεσµευτική για τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δε δέσµευση αυτή µεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
Για να γίνει δεκτή προσφορά, πρέπει να είναι ίση τουλάχιστον με το
ελάχιστο οριζόμενο όριο. Η προφορική προσφορά πρέπει να είναι ανωτέρα του ελαχίστου ορίου κατά πέντε (5%) τοις εκατό τουλάχιστον τούτου. Εφόσον συνεχίζεται ο προφορικός διαγωνισμός, η κάθε προφορική προσφορά πρέπει να είναι ανωτέρα της τελευταίας τοιαύτης κατά πέντε (5%) τουλάχιστον μετά την πρώτη προσφορά.
Οι προσφορές εγγράφονται στο Πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού και εις τον πίνακα του πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος υπογράφεται από τους πλειοδότες.
Δικαίωμα ένστασης κατά της νομιμότητας της διακήρυξης ή της συμμετοχής πλειοδότη ή της νομιμότητας διενέργειας του διαγωνισμού έχουν μόνο όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Ένσταση κατά της διακήρυξης του διαγωνισµού υποβάλλεται στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ στα Καστριά Αχαΐας του Δήμου Καλαβρύτων, στον Πρόεδρο της Επιτροπής ή άλλο εξουσιοδοτηµένο µέλος της Επιτροπής ή του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. ή αρµόδιο υπάλληλο, εγγράφως, µέσα στο µισό του χρονικού διαστήµατος από τη δηµοσίευση της διακήρυξης µέχρι την ηµεροµηνία που θα γίνει ο διαγωνισµός. Ένσταση κατά της νοµιµότητας της διενέργειας του διαγωνισµού ή της συµµετοχής σ’ αυτόν, υποβάλλεται στην αρµόδια για το διαγωνισµό Επιτροπή κατά την διάρκειά του η εντός 48 ωρών από της λήξεώς του.
Τυχόν υποβληθείσες ενστάσεις δεν επιφέρουν αναβολή ή διακοπή του διαγωνισµού, αλλά εξετάζονται κατά την αξιολόγηση του διαγωνισµού από την αρµόδια Επιτροπή, η οποία αποφαίνεται οριστικά και αμετάκλητα επί των ενστάσεων με σχετική απόφαση της.
Οιαδήποτε τυχόν παρατυπία του διαγωνισμού, για την οποία δεν έγινε εμπρόθεσμα ένσταση, δεν παράγει κανένα απολύτως δικαίωμα στο μισθωτή και σε κανένα άλλο συμμετέχοντα.
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά του διαγωνισμού και τη σύμβαση και θα είναι αλληλεγγύως υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων σύμβασης. Οι εγγυητές θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 3 παρ. 3, 4, 5 & 6 κατά την ώρα υποβολής των δικαιολογητικών μαζί με την υποβολή των δικαιολογητικών του ενδιαφερόμενου.
Ο τελευταίος πλειοδότης αν δε διαμένει στον τόπο της διενέργειας του διαγωνισμού, οφείλει να διορίσει υποχρεωτικά με προφορική του δήλωση, που καταχωρείται στα πρακτικά, αντίκλητό του, που διαμένει στον τόπο αυτό, στον οποίο κοινοποιείται η έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού, καθώς και οποιοδήποτε άλλο σχετικό με το διαγωνισμό έγγραφο.
Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα πρακτικά υπογράφονται από την Επιτροπή, από τον τελευταίο πλειοδότη και τον εγγυητή του.
Για την έγκριση των πρακτικών θα αποφασίσει στη συνέχεια αρμοδίως το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ ως κατωτέρω ορίζεται. Σε περίπτωση μη έγκρισης των πρακτικών του διαγωνισμού, ο τελευταίος πλειοδότης κανένα δικαίωμα δεν αποκτά προς αποζημίωση εκ του λόγου αυτού.
ΑΡΘΡΟΝ 6ον
Όριο πρώτης προσφοράς και τρόποι αναπροσαρµογής
Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς µηνιαίου µισθώµατος ορίζεται το ποσό των τετρακοσίων πενήντα (450,00)ευρώ.
Το µίσθωµα θα παραµείνει σταθερό από την ηµέρα υπογραφής του συµφωνητικού και για ένα έτος. Το μίσθωμα μετά το πρώτο μισθωτικό έτος, θα αναπροσαρμόζεται ετησίως κατά ποσοστό τρία τοις εκατό (3%). Η κατ’ έτος αυτή αύξηση του μισθώματος θα υπολογίζεται κάθε φορά στο προηγουµένως καταβαλλόµενο µίσθωµα και θα ισχύει και για το χρόνο πιθανής παράτασης της μίσθωσης για οποιοδήποτε λόγο.
Ο μισθωτής μαζί με το μηναίο μίσθωμα υποχρεούται στην καταβολή και του αναλογούντος χαρτοσήμου και της αντίστοιχης εισφοράς υπέρ Ο.Γ.Α. επί τελών χαρτοσήμου καθώς και γενικά οιωνδήποτε άλλων τυχόν κρατήσεων και επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων επί του εκάστοτε καταβαλλομένου μισθώματος.
ΑΡΘΡΟΝ 7ον
Πέρας διαγωνισμού - Έγκριση ή μη του πρακτικού διαγωνισμού από το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ
Μετά το πέρας του διαγωνισμού, η Επιτροπή διενέργειάς του, συντάσσει πρακτικό δια του οποίου προτείνει αιτιολογημένα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ την εκμίσθωση του ακινήτου ή την επανάληψη του διαγωνισμού.
Το ανωτέρω πρακτικό μετά του πίνακα του πλειοδοτικού διαγωνισμού υποβάλλεται στο Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ, το οποίο θα αποφασίσει περί της κατακυρώσεως ή μη του αποτελέσματος του διαγωνισμού εντός δέκα πέντε (15) ημερών, εκτός εάν εξ ειδικών λόγων επιβάλλεται η αναβολή λήψεως αποφάσεως για εύλογο χρονικό διάστημα.
Το Δ.Σ μπορεί με αιτιολογημένη απόφαση να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αν ήθελε κρίνει ασύμφορο τούτο ή να αποφασίσει με αιτιολογημένη απόφαση του υπέρ της κατακυρώσεως επ’ ονόματι του τελευταίου πλειοδότη ή να ακυρώσει τον διενεργηθέντα διαγωνισμό.
Στην περίπτωση κατά την οποία δύο ή περισσότεροι πλειοδότες προσφέρουν το αυτό μίσθωμα το Δ.Σ κατακυρώνει το διαγωνισμό, σε δημόσια συνεδρίαση, με κλήρωση.
Σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται δικαίωμα αποζημίωσης υπέρ των μη προκριθέντων συμμετεχόντων.
ΑΡΘΡΟΝ 8ον
Πρόσκληση για υπογραφή σύµβασης
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται µέσα σε δέκα (10) ηµέρες από την
ηµεροµηνία κοινοποίησης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου περί
κατακυρώσεως και εγκρίσεως του αποτελέσματος του διαγωνισμού, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά το Δ.Σ. της Επιχείρησης τον κηρύσσει έκπτωτο και καταπίπτει υπέρ αυτής ηκατατεθείσα εγγύηση, άνευ δικαστικής παρεμβάσεως και λόγω ποινικής ρήτρας, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του πλειοδότη.
Ακολούθως, ενεργείται αναπλειστηριασµός σε βάρος του τελευταίου πλειοδότη καθώς και του εγγυητή του, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ’ ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, ενεχοµένων δε, και των δύο για την καταβολή της τυχόν υπολείπουσας διαφοράς του επιτευχθέντος μισθώματος μέχρι λήξεως του εις τη διακήρυξη ορισθέντος χρόνου εκμισθώσεως και εις ανόρθωση κάθε ζημίας που τυχόν προξενήθηκε στην Επιχείρηση από την αθέτηση της υποχρεώσεως του τελευταίου πλειοδότη για την υπογραφή της συμβάσεως. Η Επιχείρηση δεν υποχρεούται σε εγκατάσταση μισθωτή 
ΑΡΘΡΟΝ 9ον
Επανάληψη διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός επαναλαµβάνεται οίκοθεν, µία εβδοµάδα µετά την ηµεροµηνία διεξαγωγής του πρώτου, εάν δεν παρουσιασθεί κατ’ αυτόν κανένας πλειοδότης.
Ο διαγωνισμός επαναλαµβάνεται ύστερα από απόφαση του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ:
α) Όταν το αποτέλεσµα δεν εγκριθεί από το αρµόδιο όργανο, λόγω ασύµφορου του επιτευχθέντος αποτελέσµατος ή σφάλµατος κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού.
β) Όταν µετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, όπως κι όταν µετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της απόφασης του Δ.Σ. της Επιχείρησης, με την οποία εγκρίνεται το αποτέλεσµα του διαγωνισμού, αυτός και ο εγγυητής του δεν προσέλθουν εμπροθέσμως για τη σύνταξη και υπογραφή της σύµβασης.
Ο επαναληπτικός διαγωνισμός γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ, αναφερόμενη στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιεύεται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες προ της ημέρας της διενέργειας του διαγωνισμού, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ως άνω στην παρούσα.
ΑΡΘΡΟΝ 10ον
Τρόπος δημοσίευσης της διακήρυξης – Έξοδα του διαγωνισμού
Περίληψη της παρούσης θα δημοσιευθεί (δις) στις τοπικές ημερήσιες εφημερίδες δέκα (10) ημέρες τουλάχιστον προ της διενέργειας του διαγωνισμού και θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Καλαβρύτων, στην κεντρική είσοδο του υπό εκμίσθωση ακινήτου.
Τα έξοδα δηµοσιεύσεως της διακήρυξης και γενικά τα πάσης φύσεως έξοδα της δηµοπρασίας, τα έξοδα συντάξεως και υπογραφής του σχετικού µισθωτηρίου, µαζί µε τα απαιτούµενα αντίγραφα, χαρτόσηµα, όρους και γενικά οι υπέρ τρίτων κρατήσεις για την εξόφληση των µηνιαίων µισθωµάτων, βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη – μισθωτή, τα οποία οφείλει να καταβάλλει εμπροθέσμως.
ΑΡΘΡΟΝ 11ον
Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού
Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και την αξιολόγηση των προσφορών συγκροτείται τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από τους:
1. Κοντογιάννη Αλ. Δημήτριο ως Πρόεδρο και Παπαδάτου Χρυσάνθη ως αναπληρωτή αυτού.
2. Δουκλιά Σωτήριο ως τακτικό μέλος και Γκλαβά Χαράλαμπο ως αναπληρωματικό αυτού.
3. Παπακανέλλο Γεώργιο ως τακτικό μέλος και Αναστασοπούλου Ανδριάνα
ως αναπληρωματικό αυτού.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β – ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ
ΑΡΘΡΟΝ 12ον
Διάρκεια µίσθωσης ακινήτου
Η µίσθωση ορίζεται για δέκα (10) έτη και αρχίζει από την πρώτη του µηνός µετά την υπογραφή του συµφωνητικού και λήγει µετά την παρέλευση του παραπάνω διαστήµατος, οπότε ο µισθωτής υποχρεούται να αποδώσει τη χρήση του μισθίου αναντίρρητα και χωρίς άλλη ειδοποίηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζηµίωση της εκµισθώτριας.
Σιωπηρή αναµίσθωση ή ανανέωση ή παράταση του χρόνου διάρκειας της µίσθωσης απαγορεύεται απολύτως. Η χρήση του µισθίου ακινήτου που ενδεχοµένως γίνει από το µισθωτή και µετά τη λήξη της µισθώσεως δεν λογίζεται ως ανανέωση ή σιωπηρή αναµίσθωση ή παράταση της διάρκειας της µισθώσεως.
ΑΡΘΡΟΝ 13ον
Χρήση - Διατήρηση µισθίου
Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση ως: << ΚΑΦΕ- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ - ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ>>.
Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εναλλακτικών προτάσεων εκμετάλλευσης-αξιοποίησης-λειτουργίας του μισθίου από τους ενδιαφερόμενους, υπογεγραμμένων και σφραγισμένων από μηχανικό και/ή άλλο ειδικό επιστήμονα, εφόσον προκύπτει, κατά την κρίση της Διοίκησης της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του μισθίου και του περιβάλλοντος χώρου αυτού.
Ταυτοχρόνως με τη χρήση του μισθίου θα παραχωρηθεί στο μισθωτή και η χρήση παντός εν γένει εξοπλισμού βρίσκεται εντός αυτού (π.χ,. τραπεζοκαθίσματα, ηλεκτρικές συσκευές, μηχαν/κές εγκαταστάσεις κ.λ.π.) και εξυπηρετεί την κατά τον προορισμό του χρήση του μισθίου, ο οποίος επίσης ανήκει και αποτελεί ιδιοκτησία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ, με τη ρητή υποχρέωση του μισθωτή να τον παραδώσει στην  Επιχείρηση μετά τη λήξη ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο λύση της σύμβασης μίσθωσης. Για την παράδοση - παραλαβή του εν λόγω εξοπλισμού θα συνταχθούν αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης - παραλαβής, που θα υπογραφούν από το νόμιμο εκπρόσωπο της Επιχείρησης και το μισθωτή και τον εγγυητή του.
Ο μισθωτής δεν έχει κανένα δικαίωμα υπομισθώσεως ούτε παραχωρήσεως της χρήσης σε τρίτο εν όλω η εν μέρει, με ή χωρίς αντάλλαγμα ούτε να προσλάβει συνεταίρο χωρίς προηγούμενη άδεια του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.
Μεταβίβαση οποιουδήποτε τύπου της μισθωτικής σχέσης αυτής από το μισθωτή, ολόκληρη ή μερική σε τρίτο απαγορεύεται.
Η μετέπειτα σύσταση από το μισθωτή (φυσικό πρόσωπο) εταιρίας εκμετάλλευσης της παρούσας μίσθωσης ή η μεταβολή της εταιρικής σύνθεσης ή της νομικής μορφής ήδη υφιστάμενης εταιρείας (νομικό πρόσωπο), εναπόκειται στην κρίση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων Σπηλαίου Λιμνών Καστριών, η οποία με απόφασή της θα καθορίζει και τυχόν εξασφαλιστικούς όρους, ενώ έχει το δικαίωμα να αρνηθεί απολύτως κατά περίπτωση.
Απαγορεύεται ρητά η χρήση του µισθίου ως οικογενειακή κατοικία του µισθωτή.
Απαγορεύεται στο µισθωτή να προβεί σε οποιαδήποτε τροποποίηση ή προσθήκη ή µεταρρύθµιση ή εκτέλεση έργου στο μίσθιο χωρίς την έγγραφη προηγούμενη συναίνεση και άδεια της εκμισθώτριας ΔΗ.Κ.Ε.Κ., διαφορετικά η όποια τυχόν κατασκευή κατεδαφίζεται από την εκμισθώτρια Επιχείρηση διοικητικά χωρίς δικαστική μεσολάβηση. Διευκρινίζεται ότι για οποιαδήποτε εργασία στο κτίριο προκειμένου να τύχει ή μη της έγκρισης και άδειας του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Κ, θα υποβάλλεται σχετικό αίτημα από το μισθωτή τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν και θα συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού και/ή οιοδήποτε άλλου αρμοδίου επιστήμονα (π.χ. γεωλόγου), λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου του μισθίου και του φυσικού περιβάλλοντος που αυτό εντάσσεται.
Σε περίπτωση που, κατά τη λήξη της μίσθωσης, υφίσταται οποιαδήποτε τέτοια κατασκευή, αυτή θα παραμένει σε όφελος των εγκαταστάσεων της
εκμισθώτριας, η οποία σε κάθε περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από το μισθωτή την επαναφορά στην πρότερα κατάσταση με δικές του δαπάνες και χωρίς καμία απολύτως αξίωση αποζημίωσης από το μισθωτή ή απαλλαγής των ευθυνών του και συνεπειών για την παράβαση αυτή.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού για την πραγματική και νομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μίσθιο, την οποία οφείλει να ελέγξει και να γνωρίζει ο μισθωτής και δεν υποχρεούται για αυτό το λόγο σε επιστροφή ή
μείωση του μισθώματος ή λύση της μισθώσεως. Κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, η εκμισθώτρια ΔΗ.Κ.Ε.Κ. δεν υποχρεούται σε καμία επισκευή του κτιρίου ή συντήρηση του εξοπλισμού.
Ο μισθωτής έχει επίσης τη δυνατότητα να συντηρεί το μίσθιο κατόπιν σχετικής άδειας από την εκμισθώτρια ΔΗ.Κ.Ε.Κ, ακολουθώντας την ανωτέρω διαδικασία και προθεσμία έγκρισης/άδειας, αλλά χωρίς καμία απολύτως οικονομική ή άλλη επιβάρυνση αυτής. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να επισκευάζει το κτίριο και τις εγκαταστάσεις του, εάν αυτό υποστεί ζημιές που προέρχονται από κακή χρήση και σε αρνητική περίπτωση, οι επισκευές αυτές θα λαμβάνουν χώρα σε βάρος του μισθωτή από την εκμισθώτρια επιχείρηση ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Σε περίπτωση που το μίσθιο χρήζει επισκευής προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του, ο μισθωτής δύναται να προβεί σε εργασίες επισκευής αυτού με δαπάνες του, σύµφωνα µε τις οδηγίες και τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του ∆ήµου Καλαβρύτων, κατόπιν αιτήµατός του και συμφωνίας με τη Διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και σύµφωνα µε σχετική µελέτη που θα συνταχθεί.
Μετά τη λήξη της µίσθωσης και την αποχώρησή του, ο μισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το μίσθιο στην ίδια άριστη κατάσταση που το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.
ΑΡΘΡΟΝ 14ον
Άδειες λειτουργίας – Ασφάλιση μισθίου
Ο µισθωτής θα εφοδιασθεί µε τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας µε δαπάνες του. Η εκμισθώτρια ΔΗ.Κ.Ε.Κ. δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για πιθανή αδυναμία έκδοσης άδειας λειτουργίας καταστήματος ή επιχείρησης του πλειοδότη μισθωτή στο μίσθιο για οποιοδήποτε λόγο.
Ο µισθωτής οφείλει να λειτουργήσει τον εκµισθούµενο χώρο το αργότερο
εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) µηνών από την υπογραφή του µισθωτηρίου συµφωνητικού, κατά το διάστημα δε αυτό το μίσθωμα θα καταβάλλεται κανονικώς.
Ο µισθωτής υποχρεούται όπως εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος, να ασφαλίσει το κτίριο με δαπάνες του επ’ ονόματι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ, σε αναγνωρισμένη στην Ελλάδα Ασφαλιστική Εταιρία της επιλογής του, έναντι του κινδύνου από πυρκαγιά ή πιθανού άλλου κινδύνου που μπορεί να προκληθεί και να προκαλέσει μερική ή ολική καταστροφή του κτιρίου για το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000,00) ευρώ τουλάχιστον. Αντίγραφο του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου θα πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο της Επιχείρησης το αργότερο σε ένα μήνα από την υπογραφή του συμφωνητικού μισθώσεως, άλλως ο μισθωτής κηρύσσεται έκπτωτος.
ΑΡΘΡΟΝ 15ον
Ώρες & τρόπος λειτουργίας µισθίου
Ο µισθωτής είναι υποχρεωµένος να λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου, καθηµερινές και αργίες, να τηρεί το συνηθισµένο ωράριο ανάλογα µε την κίνηση των πελατών και το ωράριο λειτουργίας του Σπηλαίου Λιμνών Καστριών.
Επειδή το ακίνητο βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Σπηλαίου απαγορεύεται ρητά η μουσική σε εξωτερικούς χώρους, πλην της περιπτώσεως που έχει προηγηθεί ειδική σχετική σχετική άδεια
από τη Διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποια
εκδήλωση.
Ο µισθωτής οφείλει να επιμελείται προσωπικά τη λειτουργία του καταστήματος με άριστης ποιότητας προϊόντα, να τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας (υγειονομικούς- αγορανομικούς κ.λ.π.), να διατηρεί το µίσθιο ακίνητο σε άριστη κατάσταση τηρώντας τις νοµικές διατάξεις που αφορούν τα καταστήµατα εν γένει υγειονοµικού ενδιαφέροντος, υποχρεούται δε, να τηρεί και να εφαρμόζει τις αστυνομικές διατάξεις και διαταγές των αρμοδίων διοικητικών ή άλλων αρχών, ευθυνόμενος αυτός αποκλειστικά και μόνον.
Ο µισθωτής οφείλει να διατηρεί το κτίριο και τις εγκαταστάσεις του κτιρίου, υδραυλικές κ.λ.π. σε άριστη λειτουργία µέχρι την ηµέρα λήξης της µίσθωσης, πρέπει επίσης να κάνει καλή χρήση του µισθίου, ευθυνόμενος σε αποζημίωση για κάθε ζηµιά, φθορά ή βλάβη στο µίσθιο, είτε την προκαλέσει ο ίδιος, είτε µέλη της οικογένειάς του, είτε υπάλληλοί του ή άλλα προστεθέντα από αυτόν πρόσωπα.
Επίσης, υποχρεούται να διατηρεί το µίσθιο καθαρό και να το χρησιµοποιεί µε τρόπο που να µη θίγει την ησυχία, την υγεία, την εργασία, την ασφάλεια και τα χρηστά ήθη των γειτόνων ή κατοίκων εντός των νομίμων ορίων. Σε περίπτωση απουσίας του μισθωτή για σοβαρό λόγο και αδυναμίας του να επιμελείται προσωπικά τη λειτουργία του οφείλει να ορίζει εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. κατάλληλο πρόσωπο. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ δικαιούται να λύσει τη μίσθωση κηρύσσοντας έκπτωτο το μισθωτή, εάν διαπιστώσει ότι αυτός έπαψε να επιμελείται προσωπικά τη καλή λειτουργία του καταστήματος.
ΑΡΘΡΟΝ 16ον
Υποχρεώσεις µισθωτή – Λογαριασµοί µισθίου - Έλεγχος µισθίου
Ο µισθωτής υποχρεούται να διατηρεί την κατοχή του µισθίου, τις τυχόν υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού, προστατεύοντας αυτό από κάθε καταπάτηση με τις προσήκουσες αγωγές οι οποίες εκχωρούνται σε αυτόν με τη σύμβαση μίσθωσης, αλλιώς ευθύνεται σε αποζηµίωση ο ίδιος.
Με την έναρξη της µίσθωσης, οι µετρητές νερού (υδρόµετρο) και ρεύµατος (ρολόϊ ∆ΕΗ) θα µεταφερθούν στο όνοµα του µισθωτή µε ευθύνη του και οι δαπάνες σύνδεσης και κατανάλωσης θα βαρύνουν τον ίδιο. Ο μισθωτής θα βαρύνεται επίσης με τα τέλη και φόρους καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού, όπως επίσης και κάθε άλλη δαπάνη που αφορά τη μίσθωση και βαρύνει το μίσθιο, υποχρεούμενος επίσης να επιδεικνύει τους κάθε φύσεως ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς σε κάθε πρώτη ζήτηση της εκμισθώτριας Επιχείρησης. 
• Ο µισθωτής σε περίπτωση λύσης ή λήξης της µίσθωσης δεν δικαιούται από την εκµισθώτρια ΔΗ.Κ.Ε.Κ. καμιά αποζηµίωση για οποιοδήποτε δαπάνη προέβη στο µίσθιο ή εξαιτίας της µισθώσεως. Όλες οι κτιριακές, βοηθητικές & µηχανολογικές εγκαταστάσεις, καθώς και πάσης φύσεως εξοπλισμός (π.χ. τραπεζοκαθίσματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π. παραµένουν στο µίσθιο υπέρ της εκµισθώτριας.
• Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ (εκµισθώτρια) δεν ευθύνεται, ούτε υποχρεούται κατά τη διάρκεια της µίσθωσης σε επισκευές του µισθίου ακινήτου έστω και αν αυτές είναι αναγκαίες και καμία ευθύνη αποζημιώσεως του μισθωτού δεν έχει κατά τη λήξη της μισθώσεως για οποιαδήποτε δαπάνη (έστω αναγκαία), που έγινε απ’ αυτόν κατά τη χρήση του μίσθιου. Για τις επισκευές αυτές βαρύνεται και υποχρεούται αποκλειστικά και μόνο ο µισθωτής. Οποιαδήποτε παρέµβαση στο µίσθιο γίνεται απαραίτητα µε προηγούμενη έγγραφη συναίνεση/άδεια της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και οι δαπάνες των εργασιών βαρύνουν αποκλειστικά το µισθωτή και θα παραµείνουν μετά τη λήξη της µίσθωσης υπέρ του µισθίου, ως αναλυτικά ορίζεται ανωτέρω (άρθρον 8ον).
Ο µισθωτής οφείλει να συµµορφώνεται αµέσως στις γραπτές υποδείξεις της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και να υπόκειται πάντοτε και οποιαδήποτε ώρα ή ημέρα σε έλεγχο και επιθεώρηση από πρόσωπο εντεταλμένο από την Επιχείρηση.
• Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. μπορεί να αναθέτει τον έλεγχο του µισθωτή και του μισθίου για την τήρηση των όρων της µισθώσεως σε οποιονδήποτε σύµβουλο του Δ.Σ. ή στον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας ή σε τρίτο επιλογής της.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. έχει δικαίωμα μονομερούς λύσεως της συμβάσεως όταν και εφόσον καταστεί αναγκαία η ιδιόχρηση του μισθίου, κατόπιν προειδοποιήσεως τριών (3) τουλάχιστον μηνών πριν από τη λήξη της συμβάσεως, χωρίς ο μισθωτής να δύναται να αξιώσει αποζημίωση.
ΑΡΘΡΟΝ 17ον
Μίσθωμα
Το μηνιαίο μίσθωμα με τις επιβαρύνσεις του θα καταβάλλεται από το μισθωτή εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μισθωτικού μηνός προκαταβολικώς σε τραπεζικό λογαριασμό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ.
Η τυχόν είσπραξη μισθώματος ενός ή περισσοτέρων μηνών και μετά το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός ή και οποτεδήποτε δεν δύναται σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως τροποποίηση των όρων της μισθώσεως ούτε να θεωρηθεί ως οποιοδήποτε δικαίωμα του μισθωτού.
Η καθυστέρηση ή ελλιπής καταβολή του μισθώματος και ενός έστω μηνός
θα παρέχει στην εκμισθώτρια ΔΗ.Κ.Ε.Κ. το δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση και να επιδιώξει δικαστικώς την απόδοση του μισθίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Πολ.Δικ. Σε περίπτωση καθυστέρησης δε, καταβολής των μισθωμάτων από το μισθωτή τριών (3) συνεχόμενων μηνών, αυτός θα κηρύσσεται αυτοδικαίως έκπτωτος χωρίς δικαστική διαδικασία και χρήση της εγγυητικής.
Σε περίπτωση εξώσεως, ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλει όλα τα μέχρι της λήξης της μισθώσεως μισθώματα, έστω και μη δεδουλευμένα, τα οποία καθίστανται απαιτητά λόγω αποζημιώσεως και συμπεφωνημένης ποινικής ρήτρας.
Ο μισθωτής δεν δικαιούται σε μείωση του μισθώματος από της κατακυρώσεως και εφεξής.
Μείωση του μισθώματος λόγω ζημιών του μισθωτή ή καθορισμού χαμηλών διατιμήσεων ή μη επαρκούς κίνησης ή για οποιοδήποτε λόγο και αιτία δεν επιτρέπεται. Για κανένα λόγο δεν δικαιούται ο μισθωτής να παρακρατήσει μίσθωμα ή μέρος αυτού.
Η τυχόν απαλλαγή του μισθωτή ή άλλου συνυπεύθυνου από τυχόν ασκηθείσα αγωγή δεν τον απαλλάσσει από τις συνέπειες που καθορίζονται από τη διακήρυξη αυτή και περισσότερο από την κήρυξή του ως εκπτώτου.
ΑΡΘΡΟΝ 18ον
Περιπτώσεις λύσης της σύµβασης μισθώσεως
Κάθε παράβαση των όρων της διακήρυξης και της μίσθωσης, οι οποίοι όλοι συµφωνούνται και ορίζονται ουσιώδεις, συνεπάγεται τη λύση της μισθώσεως χωρίς να απαιτείται προηγούμενη όχληση ή διαµαρτυρία προς το µισθωτή, δικαιούμενη η εκμισθώτρια Επιχείρηση να ζητήσει την αποβολή του μισθωτού από το μίσθιο κατά τους κανόνες του Κ.Πολ.Δικ.
Σε αυτή την περίπτωση, τα μέχρι της λήξεως της μισθώσεως μισθώματα,
συμπεριλαμβανομένων και των μη δεδουλευμένων, θα καθίστανται συγχρόνως
ληξιπρόθεσμα και απαιτητά και θα καταπίπτει υπέρ της εκμισθώτριας και η συμφωνηθείσα εγγύηση, λόγω αποζημιώσεως και συμπεφωνημένης ποινικής ρήτρας.
Η µη εµπρόθεσµη καταβολή του µισθώµατος οιουδήποτε μήνα ή και μερική καταβολή αυτού, καθώς και των κοινοχρήστων δαπανών, των τελών του ∆ήµου, και των λοιπών λογαριασµών που προαναφέρονται, λογίζεται ως δυστροπία του μισθωτή και παρέχουν το δικαίωµα στην εκµισθώτρια Επιχείρηση να καταγγείλει άµεσα τη µίσθωση και να ζητήσει δικαστικά την απόδοση του µισθίου, κατά τις διατάξεις του Κ.Πολ.∆.
• Σε καµιά περίπτωση δεν επιστρέφονται καταβληθέντα µισθώµατα.
• Για τυχόν θέµατα που δεν προβλέπονται από την παρούσα ισχύουν οι διατάξεις του ∆ηµοτικού Κώδικα και του νόµου περί µισθώσεων.
Η τυχόν μη έγκαιρη ενάσκηση από την εκμισθώτρια οποιουδήποτε δικαιώματός της, εφάπαξ ή κατ’ επανάληψη δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση παραίτησή της από το δικαίωμα αυτό.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ – ΛΟΙΠΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΑΡΘΡΟΝ 19ον
Τροποποίηση σύμβασης μίσθωσης Η κάθε μεταβολή των όρων της σύμβασης μισθώσεως θα αποδεικνύεται εγγράφως και θα αποκλείεται ρητά κάθε άλλο αποδεικτικό μέσο συμπεριλαμβανομένου του όρκου και της ομολογίας.
ΑΡΘΡΟΝ 20ον
Δικαιοδοσία & τρόπος επίλυσης διαφορών
Για όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ως και το μισθωτή, ασχέτως από τον τόπο κατοικίας τους, και για κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει από την εφαρμογή της παρούσης, τη διενέργεια του διαγωνισμού και την εν γένει λειτουργία της συναφθείσας σύμβασης μισθώσεως, εφόσον δεν είναι δυνατή η επίτευξη εξωδικαστικής επίλυσης, στην οποία οφείλουν τα μέρη να προστρέχουν προηγούμενα, αρμόδια δικαστήρια ορίζονται τα Δικαστήρια Καλαβρύτων.
ΑΡΘΡΟΝ 21ον
Πληροφορίες - Διευκρινήσεις
Πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται καθημερινά από το γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ στη Διεύθυνση: Καστριά Αχαΐας και ώρες από 09:00 έως 17:00 και στα τηλέφωνα 26920 31001 & 26920 31588.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.
Δημήτριος Αλ. Κοντογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.