HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΒΙΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «ΤΑ ΧΡΟΝΟΑΦΕΥΓΑ» του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚ. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κριτική παρουσίαση από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη, λογοτέχνη-συγγραφέα, τ. αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Αντ...



Κριτική παρουσίαση από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη, λογοτέχνη-συγγραφέα, τ. αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού στον τ. Δήμο Αροανίας Καλαβρύτων.
Η ποίηση είναι μια υπερκόσμια προσπάθεια που κάνεις να ζωγραφίσεις με στίχους το χρώμα του ανέμου, την ανάσα της φύσης, την ορθρινή μελωδία σε απόμακρο ξωκλήσι του βουνού, το βουητό του χειμάρρου στην πλαγιά και τους απόκρυφους λογισμούς μιας αγάπης, κάποιο ανοιξιάτικο γλυκοχάραμα. Με αυτά τα στοιχεία έντυσαν οι μούσες τον εσωτερικό ψυχικό κόσμο του Παναγιώτη Πανουτσακόπουλου με γενναιοδωρία.
Οι ποιητικές του ανησυχίες, ορθώνονται απ’ τις ανθόγιομες πλαγιές του χωριού του, σε κάθε πλαγιά και κορυφή της Καλαβρυτινής γης και της πατρίδας μας, ξέροντας πως το ύψος τους δεν θα έχει τελειωμό.
Εκφραστής κάθε ωραίου και αληθινού ο ίδιος, το μεταφέρει ατόφιο και αμόλυντο μέσα από τους στίχους του με μαεστρία, γνήσιο και καθάριο όπως το κληρονόμησε από τους γεμάτους σοφία και αγνότητα γονείς του εκεί στο Βεσίνι Καλαβρύτων, αλλά και απ’ όλους τους απλούς λαϊκούς ανθρώπους του τόπου μας – τους πραματευτάδες των γνήσιων αξιών της ελληνικής υπαίθρου – που εκεί στα περήφανα Καλαβρυτοχώρια τους συναντάς συχνά να σηκώνουν πιο ψηλά τον ήλιο των ιδανικών και του πολιτισμού μας.
Ο Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος - ένας ξεχωριστός άνθρωπος και δημιουργός όπως διαφαίνεται μέσα και από τα ποιήματα του - γεννήθηκε στο πανέμορφο Βεσίνι Καλαβρύτων, νανουρισμένος σ’ όλη τη ζωή του με τους ήχους και τις εικόνες που αντιλαλούν στις πλαγιές του χωριού του σαν τα ωσαννά των αγγέλων προς τον Ύψιστο, προσπάθησε να υμνήσει μέσα από τους στίχους του όσα η δική του αγάπη περιβάλλει.
Το ποιητικό του βιβλίο «ΤΑ ΧΡΟΝΟΑΦΕΥΓΑ» που μου εμπιστεύτηκε να προλογίσω, είναι ένα απόσταγμα ποιητικού πλούτου ενός απλού και άδολου εκφραστή, που δηλώνει το δικό του παρόν στο τεράστιο ψηφιδωτό της ελληνικής ποίησης. Ποιήματα φυσιολατρικά, σατιρικά, κοινωνικά και άλλα, υφασμένα περίτεχνα, μα πάνω απ’ όλα με μεγαλείο ψυχής προς την πατρίδα μας και τους ανθρώπους. Όσο τα διαβάζεις θέλεις ακόμα περισσότερο να πιαστείς πάνω τους και να ταξιδέψεις. Σκύβοντας με σεβασμό και αγάπη πάνω στο έργο του, τον συγχαίρω και τον επαινώ για το πανέμορφο ταξίδι που μου χάρισε μέσα από τους στίχους του, καθώς και για την τιμιότητα, την καλοσύνη και την αγάπη του, όπως αυτή εκφράστηκε σε κάθε έκφανση της στην προσωπική μας επικοινωνία, αλλά και στον επίλογο του παρουσιαζόμενου βιβλίου του.

Αγαπητέ φίλε Παναγιώτη Πανουτσακόπουλε, σου εύχομαι πάντα ψηλά, αγνά, τίμια και δημιουργικά. 
Καλά ποιητικά ταξίδια! 
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος - Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.