HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προφυλακιστέοι δυο και ελεύθεροι τρεις για την υπόθεση κλοπής στο Μέγα Σπήλαιο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δυο ενώ με χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας, αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις από τους πέντε Ρουμάνους μονα...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δυο ενώ με χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας, αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις από τους πέντε Ρουμάνους μοναχούς που είχαν αρπάξει το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους από τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου. 
Οι τρεις αλλοδαποί καλόγεροι ηλικίας 44, 41 και 33 χρόνων είχαν προφυλακιστεί για την κλοπή μαζί με άλλους δυο ομοεθνείς τους, έναν 21χρονο ιερέα και έναν 26χρονο κοσμικό, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι. Η κλοπή είχε γίνει στις 16 Οκτωβρίου, όταν οι δράστες επισκέφτηκαν το μοναστήρι μαζί με πολυπληθές γκρουπ προσκυνητών από τη Ρουμανία και την Γερμανία. Μπήκαν κρυφά στην αίθουσα των λειψάνων, άρπαξαν από την οστεοθήκη το χέρι του Αγίου Χαραλάμπους που αποτελεί σημαντικό κειμήλιο και το έκρυψαν κοντά στη μονή.
Η κλοπή έγινε αμέσως αντιληπτή και οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν ακινητοποίησαν τα λεωφορεία των επισκεπτών. Στην κατοχή ενός από τους Ρουμάνους μοναχούς βρήκαν τρεις κάρες και μια γνάθο κι έτσι αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έκλεψε το λείψανο και το πέταξε σε ένα θάμνο στο προαύλιο της μονής, όπου βρέθηκε και επιστράφηκε στην θέση του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όλες οι λεπτομέρειες της κλοπής στο Μέγα Σπήλαιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.