HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ρουσσέτος Παναγιωτάκης - Ένας δικός μας άνθρωπος

γράφει ο Αλέξης Λεχουρίτης  Ένας δικός μας άνθρωπος, γεννήθηκε σαν σήμερα (4 Νοεμβρίου 1944) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο  Ρουσσέτος Πα...

γράφει ο Αλέξης Λεχουρίτης 
Ένας δικός μας άνθρωπος, γεννήθηκε σαν σήμερα (4 Νοεμβρίου 1944) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης Ζωγράφος - Γραφίστας που έχει φιλοτεχνήσει τις περισσότερες αφίσες -έργα για τις εκδηλώσεις του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος
Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, έχει δημιουργήσει έργο με πανανθρώπινα μηνύματα, με αρχές, ιδανικά, οράματα και ακατάλυτες αξίες.
Εκφράζει ιδανικά με το χρωστήρα του τη συνέχεια της μεγάλης, παραδοσιακής και καθοριστικής κρητικής έκφρασης και αντίληψης. Ιστορεί με γνώση, έμπνευση και συναίσθημα αξιοποιώντας -ως συνειδητός φορέας- αυτό που ο Νίκος Καζαντζάκης αποκαλεί «κρητική ματιά».
Δίκαια αναφέρεται ως ο «ζωγράφος της Κρήτης» αφού οι εικαστικές του παρεμβάσεις αποτελούν δημιουργίες πνευματικής, πολιτιστικής και ασφαλώς καλλιτεχνικής ανάτασης.
Ο Ρουσσέτος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης -το μεγάλο Κάστρο, σπούδασε ζωγραφική και γραφικές τέχνες, εργάστηκε αρχικά στην Αθήνα, στις μεγαλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες με πρωτοπόρα θεματολογία βάζοντας τη ζωγραφική του έκφραση σε αυτές.
Στην πορεία αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη ζωγραφική με πρώτο μεγάλο θεματικό σταθμό την Κρητική Μυθολογία, αργότερα τη Μάχη της Κρήτης, τη σειρά Ά-λογα κ.ά.
Οι ζωγραφικοί του πίνακες έχουν όλα τα στοιχεία του ζωντανού, την κίνηση, τη σαγηνευτική χρωματική έκφραση, το φως, τον χώρο.
Ο ζωγράφος της Κρήτης Ρουσσέτος Παναγιωτάκης αποφάσισε να ζήσει στο πατρικό του σπίτι -στην Κερά Πεδιάδος Ηρακλείου- και στην ανεπιτήδευτα αναπαλαιωμένη φάμπρικα-εργαστήριό του, όπου δημιουργεί τα έργα του. Στη φάμπρικα αυτή γυρίστηκε και η αυτοβιογραφική του ταινία.
Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης έχει σχέση με τα Καλάβρυτα,αφού η σύζυγος του Ανδριάνα Πόλκα του Παναγιώτη είναι κόρη του αείμνηστου Πρώην Δημάρχου Καλαβρύτων Πάνου Πόλκα.Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότερες αφίσες που έχουν δημιουργηθεί και χρησιμοποιηθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την Εκτέλεση των Καλαβρυτινών από τους Ναζί είναι δημιουργίες του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη.
Του ευχόμαστε ολόψυχα, υγεία, μακροημέρευση με χαρά και δημιουργία.


Αλέξης Λεχουρίτης
Δημιουργός-Διαχειριστής
odontotos.com




Έργα του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη για τα Καλάβρυτα




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.