HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοσίευμα της "Wall Street Journal" για την Φέτα Καλαβρύτων και τους κτηνοτρόφους της περιοχής

Εκτενής αναφορά έχει στην χθεσινή της έκδοση (19/10/15) η εφημερίδα "Wall Street Journal" για την φέτα Καλαβρύτων, στον τρόπ...


Εκτενής αναφορά έχει στην χθεσινή της έκδοση (19/10/15) η εφημερίδα "Wall Street Journal" για την φέτα Καλαβρύτων, στον τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής φέτας και τους 1300 κτηνοτρόφους που ασχολούνται με αυτό το μοναδικό προϊόν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τελικό σταδιο διαπραγματευσεων βρίσκονται αυτές τις μέρες αξιωματούχοι Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής με σκοπό την συμφωνία για την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων. Οι διαπραγματευσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό προϊόντων έχει επιτευχθεί και μένει η συμφωνία για την Ελληνική Φέτα που όπως βρίσκει σθεναρές αντιδράσεις από πλευράς Αμερικανών.
Να επισημάνουμε οτι το 2006, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε την "Ελληνική φέτα" αλλά τόσο η καμπάνια της "Krtaft" όσο και της "Athenos" μιλούν για "φέτα" από αγελαδινό γάλα που δεν έχει καμία όμως σχέση με την παραδοσιακή φέτα αιγοπροβάτων και όπως τονίζει ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού, Μάνος Κασαλιάς: "Η διαφορά είναι "μέρα με νύχτα". Ο τρόπος της παραγωγής, το είδος του γάλακτος είναι εντελώς διαφορετική." 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.