HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη Βουλή τα Προβλήματα των Σχολείων Καλαβρύτων από Βουλευτές του Κ.Κ.Ε.

Ερώτηση στην Βουλή για τα Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Νίκος Καραθανασόπο...


Ερώτηση στην Βουλή για τα Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Νίκος Καραθανασόπουλος Αχαΐας και Νίκος Μωραΐτης Αιτωλοακαρνανίας.
Η Ερώτηση έχει ως εξής: 
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων Νομού Αχαΐας. 
Στην πόλη των Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων Νομού Αχαΐας, λειτουργεί Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ, με μεγάλες ελλείψεις. Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν καθηγητές κατευθύνσεων και συγκεκριμένα για τα μαθήματα της Βιολογίας και της Οικονομίας, Πληροφορικής (που είναι και μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων)  ούτε βιβλία (για παράδειγμα Αρχαίων, Πληροφορικής…)
Επίσης στην πόλη της Κλειτορίας, του ίδιου Δήμου, υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου με τη συγχώνευση θέσεων και ελλείψεις  δασκάλων. 
Μαθητές και γονείς των λαϊκών οικογενειών  του Λυκείου Καλαβρύτων και του Δημοτικού Σχολείου της Κλειτορίας έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα για την άμεση επίλυση των  οξυμένων προβλημάτων τους. 
Οι μαθητές του Λυκείου των Καλαβρύτων έχουν προχωρήσει με την συμπαράσταση των γονιών τους σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να καλυφθούν τα κενά των καθηγητών τους και των βιβλίων ενώ την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα τους εκφράζουν  οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου των Καλαβρύτων.
Τα μεγάλα προβλήματα που χρόνια αντιμετώπιζαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στα Καλάβρυτα,  έχουν οξυνθεί, σαν συνέπεια της βάρβαρης αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης – μονοπωλίων, όπως κωδικοποιείται και στο 3ο μνημόνιο,  που θυσιάζει τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στο βωμό των κερδών των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των εφοπλιστών, των δανειστών για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός. Η στελέχωση σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων δέχονται απανωτά πλήγματα. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Πότε θα στελεχωθούν τα σχολεία των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων και θα διανεμηθούν όλα τα βιβλία;
Αν πρόκειται να ανακαλέσει την συγχώνευση των τάξεων και την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων. 
Αν θα υπάρξουν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη κάλυψη των υποχρεώσεων των σχολικών επιτροπών ώστε να μην επιβαρύνονται και άλλο οι λαϊκές οικογένειες.
Οι βουλευτές 
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης
  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.