HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ενδημία του μακαριστού π. Θεόδωρος Καϊάφας από τον Πριόλιθο Καλαβρύτων

Την Δευτέρα 7η Σεπτεμβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον ο μακαριστός Γέροντας π. Θεόδωρος Καϊάφας, πρώην Εφημέριος Ιερού Ναού Ἁγίου Βασιλείου ...

Την Δευτέρα 7η Σεπτεμβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον ο μακαριστός Γέροντας π. Θεόδωρος Καϊάφας, πρώην Εφημέριος Ιερού Ναού Ἁγίου Βασιλείου Βαλιμιτίκων, σε ηλικία 86 ετών.
Η εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ἁγίου Βασιλείου Βαλιμιτίκων την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου κατά τις 5.30΄ το απόγευμα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, με τη συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και πλήθους κόσμου της Ενορίας Βαλιμιτίκων και της μείζονος περιοχής, που απέδιδαν τον οφειλόμενο σεβασμό προς τον μακαριστό π. Θεόδωρο, ο οποίος με την πατρική του πραότητα τους ενέπνεε. 
Ο μακαριστός π. Θεόδωρος γεννήθηκε στον Πριόλιθο Καλαβρύτων το 1930. Χειροτονήθηκε Ιερέας το 1959 από τον μακαριστό γέροντα προηγούμενο Μητροπολίτη κυρό Γεώργιο και διορίσθηκε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βαλιμιτικών, όπου διακόνησε με ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση επί 52 έτη καί παράμεινε καθ’ όλο το διάστημα της Ιερατικής του διακονίας. 
Με την πνευματική του πατρότητα τροφοδοτούσε τους χριστιανούς, της ενορίας του και δικαίως έλαβε όλες τις τιμητικές διακρίσεις, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.
Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ευσέβεια, την ιεροπρέπεια, τον ένθεο ζήλο, την ακαταπόνητο προσπάθειά του να θεραπεύει τις λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας του και την ευγένεια των αισθημάτων που διέκριναν τον π. Θεόδωρο. 
Ο μακαριστός υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, απέκτησε τρία (3) τέκνα, τα οποία ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, τα απεκατέστησε και διαπρέπουν σήμερα στην κοινωνία. 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.