Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

To μήνυμα της Κυριακής - Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, Θ΄ Ματθαίου

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, Θ΄ Ματθαίου (Ματθαίου, κεφ. ΙΔ΄, εδάφ. 22-34) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Τω καιρώ εκείνω, ηνάγκασεν ...


Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, Θ΄ Ματθαίου
(Ματθαίου, κεφ. ΙΔ΄, εδάφ. 22-34)

Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Τω καιρώ εκείνω, ηνάγκασεν ο Ιησούς τους μαθητάς αυτού εμβήναι εις το πλοίον και προάγειν αυτόν εις το πέραν, έως ου απολύση τους όχλους. Και απολύσας τους όχλους, ανέβη εις το όρος κατ’ ιδίαν προσεύξασθαι. Οψίας δέ γενομένης, μόνος ην εκεί. Το δε πλοίον ήδη μέσον της θαλάσσης ην, βασανιζόμενον υπό των κυμάτων, ήν γάρ εναντίος ο άνεμος. Τετάρτη δε φυλακή της νυκτός απήλθε προς αυτούς ο Ιησούς, περιπατών επί της θαλάσσης, και ιδόντες αυτόν οι Μαθηταί επί την θάλασσαν περιπατούντα, εταράχθησαν λέγοντες ότι φάντασμα εστί και από τού φόβου έκραξαν. Ευθέως δε ελάλησεν αυτοίς ο Ιησούς λέγων. Θαρσείτε, εγώ ειμί. Μη φοβείσθε. Αποκριθείς δε αυτώ ο Πέτρος είπε. Κύριε, ει συ εί, κέλευσόν με προς σε ελθείν επί τα ύδατα. Ο δε είπεν, ελθέ. Και καταβάς από του πλοίου ο Πέτρος, περιεπάτησεν επί τα ύδατα ελθείν προς τον Ιησούν. Βλέπων δε τον άνεμον ισχυρόν εφοβήθη, και αρξάμενος καταποντίζεσθαι έκραξε λέγων. Κύριε, σώσόν με. Ευθέως δε ο Ιησούς εκτείνας την χείρα, επελάβετο αυτού και λέγει αυτώ. Ολιγόπιστε, εις τί εδίστασας; Και εμβάντων αυτών εις το πλοίον, εκόπασεν ο άνεμος, οι δε εν τω πλοίω ελθόντες προσεκύνησαν αυτώ λέγοντες. Αληθώς Θεού υιός εί. Και διαπεράσαντες ήλθον εις την γην Γεννησαρέτ.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό ανάγκασε ο Ιησούς τους Μαθητές Του να μπουν στο πλοίο και να πάνε να τον περιμένουν στην απέναντι όχθη, ωσότου Αυτός περιμένει να αποχωρήσουν τα πλήθη (που χόρτασαν με τα πέντε ψωμιά και τα δυο ψάρια). Αφού αποχώρησαν, ανέβηκε μόνος του στο βουνό να προσευχηθεί. Όταν βράδιασε ήταν μόνος εκεί. Το πλοίο δε, βρισκόταν στη μέση της λίμνης, παγιδευμένο στα κύματα, γιατί ήταν αντίθετος ο  άνεμος. Κατά το ξημέρωμα, ήλθε ο Ιησούς κοντά τους περπατώντας πάνω στα νερά της θάλασσας. Οι Μαθητές, όταν Τον είδαν να περπατάει πάνω στη θάλασσα, νόμισαν πως είναι φάντασμα και φώναξαν δυνατά από το φόβο τους. Αμέσως όμως ο Ιησούς τους μίλησε και τους είπε: «Έχετε Θάρρος! Εγώ είμαι! Μη φοβάστε». Ο Πέτρος Του απάντησε: «Κύριε, αν είσαι εσύ, δώσε μου εντολή να έρθω κοντά σου περπατώντας στα νερά». Κι Εκείνος του είπε: «Έλα»! Κατέβηκε τότε από το πλοίο ο Πέτρος κι άρχισε να περπατάει πάνω στα νερά για να πάει στον Ιησού. Βλέποντας όμως τον άνεμο να είναι ισχυρός, φοβήθηκε κι άρχισε να βυθίζεται. Φώναξε τότε δυνατά, λέγοντας: «Κύριε, σώσε με!». Αμέσως ο Ιησούς άπλωσε το χέρι Του, τον έπιασε και του λέει: «Ολιγόπιστε, γιατί διστάζεις;». Μόλις ανέβηκαν στο πλοίο κόπασε ο άνεμος. Τότε όσοι ήταν στο πλοίο ήρθαν και τον προσκύνησαν, λέγοντας:  «Στ’ αλήθεια, είσαι ο Υιός του Θεού!». Αφού διέσχισαν τη λίμνη, ήρθαν στην περιοχή της Γεννησαρέτ.

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.