HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΟΥΔΕΝΑ: Τιμήθηκαν οι αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 στα Σουδενά (Άνω Λουσοί) Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκε από το ΤΕ Υπαίθρου Αχαΐας, Πάτρας του ΚΚΕ και το ...


Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 στα Σουδενά (Άνω Λουσοί) Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκε από το ΤΕ Υπαίθρου Αχαΐας, Πάτρας του ΚΚΕ και το παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εκδήλωση τιμής στους Μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που έπεσαν κατά τον απελευθερωτικό αγώνα. Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΚΚΕ Αχαΐας με κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης το μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής ΚΚΕ Αχαΐας κ. Ανδριόπουλο.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσών Παναγιώτης Ρεκούτης.
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι με λαϊκά και αντάρτικα τραγούδια.
Στο χώρο της πλατείας λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένης στην περίοδο 1941-44, αλλά και φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση και τη θηριωδία  των ναζί στα Καλάβρυτα στις 13/12/1943.
Στην ομιλία του, το μέλος της ΤΕ Πάτρας, Σταμάτης Ανδριόπουλος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε: “Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όσους και όσες προβληματίζονται για το πως θα ανατρέψουν τον αρνητικό συσχετισμό, τη φοβία και τις αυταπάτες που καλλιεργούνται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τους καλούμε να συναντηθούν με το ΚΚΕ στον αγώνα μέσα στο κίνημα, στις πολύπλευρες δραστηριότητες που αναπτύσσει το κόμμα μας, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με αυτό, ακόμη και αν δεν είναι πεισμένοι με το σύνολο των θέσεων του”, καλώντας το λαό “να μην παγιδευτεί σε νέα επίδοξα αναχώματα τύπου “αριστερή πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ” και σε όσους σήμερα διαφοροποιούνται δήθεν από τα μνημόνια”.
Καταλήγοντας ο ίδιος σημείωσε: “Ο 21ος αιώνας με βάση την πείρα και τα διδάγματα των λαών και των κινημάτων τους μπορεί και θα φέρει νίκες αρκεί όσο γίνεται πιο έγκαιρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να υπάρχει ένα κίνημα χειραφετιμένο από τα ιδεολογήματα και την επιρροή των δυνάμεων του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων”. 






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.