HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣOΠOTO - AΓΡΙΔΙ: Παρεμβάσεις πνοής από τη δημοτική Αρχή

γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς Μια πολύ σημαντική δράση της δημοτικής Αρχής Καλαβρύτων έλαβε χώρα στις 6 Αυγούστου και δη της Αγίας Σωτήρας...

γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς
Μια πολύ σημαντική δράση της δημοτικής Αρχής Καλαβρύτων έλαβε χώρα στις 6 Αυγούστου και δη της Αγίας Σωτήρας, στο Σοποτό Καλαβρύτων με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Αροάνιας Παναγιώτη Λιακόπουλου και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Σοποτού, Σπύρου Κουρή.
Συγκεκριμένα, έπειτα από επίπονη προσπάθεια ο δύσβατος σε ανθρώπους  και απροσπέλαστος σε αυτοκίνητα, μέχρι πριν λίγες μέρες, χωματόδρομος που οδηγεί από το Σοποτό, όπισθεν του παλιού Γυμνασίου Σοποτού, στο πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το οποίο βρίσκεται στα «σύνορα»   με το Αγρίδι, δίπλα στον γιγαντιαίο γέρο-πλάτανο, ηλικίας 65 χρόνων, λόγω της δυσμορφίας του εδάφους του, των πολλών πετρών και των μεγάλων κλαδιών από τα δέντρα ένθεν κι ένθεν, ουσιαστικά διανοίχθηκε εκ νέου κι αποτελεί πλέον οδική αρτηρία, λύνοντας, επίσης, τα χέρια και των κτηνοτρόφων που τον χρησιμοποιούν καθημερινα. 
Το γκρέιντερ του Δήμου Καλαβρύτων, με χειριστή τον Κώστα Γαζετά, με τη συνοδεία μπουλντόζας και δύο φορτηγών, οι εργαζόμενοι της δημοτικής ενότητας Αροάνιας και αρκετοί εθελοντές που χρησιμοποίησαν δικά τους τρακτέρ, με την καθοδήγηση του αντιδημάρχου Παναγιώτη Λιακόπουλου, ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες τον καθαρισμό του δρόμου, μήκους περίπου 2 – 3 χιλιομέτρων, από τις πάρα πολλές πέτρες και τα μεγάλα κλαδιά, με παράλληλη διαπλάτυνση, στο μέτρο του δυνατού και κατόπιν την επιχωμάτωση ολόκληρου σχεδόν του δρόμου με κοκκινόχωμα. 
«Η διάνοιξη του δρόμου, μέσω του οποίου μπορεί πλέον ο οποιοσδήποτε επισκέπτης να επισκεφθεί μέσω του Σοποτού το πανέμορφο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το αυτοκίνητό του ή με τα πόδια, αποτελούσε σημαντική προτεραιότητα για την κοινότητας μας τα τελευταία χρόνια κι επιτέλους, με την αμέριστη συνδρομή και βοήθεια του αντιδημάρχου Παναγιώτη Λιακόπουλου,των εργαζόμενων του δήμου και των εθελοντών,  ο στόχος επετεύχθη εγκαίρως κι έτσι όλοι μαζί, Σοποτιώτες κι Αγριδιώτες, τον Δεκαπενταύγουστο στο ομώνυμο εκκλησάκι, θα τιμήσουμε και θα εορτάσουμε την Παναγία», τόνισε ο Σπύρος Κουρής, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοποτού. 
Μετά το πέρας των εργασιών στο συγκεκριμένο δρόμο οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν στον παρακείμενο λοφίσκο που οδηγεί στο εκκλησάκι της Παναγίας Φανερωμένης, το οποίο κι εορτάζει στις 23 Αυγούστου. Εκεί ξεκίνησαν εκ νέου τη διάνοιξη κι επιχωμάτωση του ανηφορικού δρόμου που οδηγεί στο εκκλησάκι, κάνοντάς το προσβάσιμο στους επισκέπτες και στα αυτοκίνητα τους, καθώς ο δρόμος είχε διαβρωθεί από τις καιρικές συνθήκες και η πρόσβαση ήταν σχεδόν ακατόρθωτη. Η συνολική προσπάθεια ξεκίνησε στις 7μιση το πρωί και τελείωσε στις 6 το απόγευμα, αλλά το αποτέλεσμα άφησε άπαντες ικανοποιημένους.
«Καταφέραμε και διανοίξαμε και τους δύο δρόμους σε χρόνο ρεκόρ, οπότε και τα δύο χωριά θα μπορέσουν να εορτάσουν τα εκκλησάκια τους στις 15 και 23 Αυγούστου. Παράλληλα ο δρόμος που οδηγεί στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα βοηθήσει πολύ και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που το χρησιμοποιούν. Σαν Δημοτική Αρχή προσπαθούμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής που βιώνουμε, ώστε να πραγματοποιούμε έργα που έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία, για τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε το αντιδήμαρχος Αροάνιας Παναγιώτης Λιακόπουλος. Για να καταλήξει : «Δυστυχώς η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν μας αφήνει να κάνουμε τα έργα που θέλουμε στα χωριά της περιοχής, αλλά προσπαθούμε με τους υπάρχοντες μειωμένους οικονομικούς πόρους να δίνουμε λύσεις που απλουστεύουν τη ζωή των κατοίκων, να βοηθήσουμε τους κτηνοτρόφους της περιοχής με τον καθαρισμό και τη διάνοιξη δρόμων, να κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβαση στα πανέμορφα εκκλησάκια της περιοχής κι ευελπιστούμε στο μέλλον να προβούμε σε ακόμη πιο μεγάλα και σημαντικά έργα. Επίσης θα ήθελα να τονίσω την μεγάλη εθελοντική συνεισφορά των κατοίκων, παρά το εορταστικό της ημέρας και να ευχηθώ όλοι μας να παραδειγματιστούμε από αυτό το γεγονός και στο μέλλον να προσφέρουμε αμέριστα τη βοήθειά μας σε τέτοιες σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες».      
Ο χώρος στο πανέμορφο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί καλύτερα από τους κατοίκους των δύο χωριών, ενώ καθαρίστηκε και το παρακείμενο ποταμάκι με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το φυσικό κάλλος της περιοχής και να αποτελεί «πρόκληση» για τους επισκέπτες. Επίσης καθαρίστηκε και ο προαύλιος χώρος του παλιού Γυμνασίου Σοποτού επανακτώντας τη ξεχωριστή μοναδικότητά του. 

Τρύφωνας Μαντάς

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.