HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παραδοσικακός γάμος του Λειβαρτζινού Σάκη Παπαγιαννακόπουλου με την εκλεκτή της καρδιάς του

Ντύθηκε γαμπρός και ανέβηκε στα ορεινά και μάλιστα σε υψόμετρο 800 μέτρων, για να συναντήσει την αγαπημένη του…στον Ιερό Ναό των Αγίων...


Ντύθηκε γαμπρός και ανέβηκε στα ορεινά και μάλιστα σε υψόμετρο 800 μέτρων, για να συναντήσει την αγαπημένη του…στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Ορεινή Ηλείας.
Ο λόγος για τον Λειβαρζινό (κάτοικος Πάτρας) Σάκη Παπαγιαννακόπουλου (αντιπρόεδρος  του  συλλόγου Λειβαρτζινών Πάτρας και υπεύθυνος του χορευτικού) και την εκλεκτή της καρδιά του Δώρα Αναγνωπούλου, που ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, το Σάββατο 22 Αυγούστου.
Λάτρεις της παράδοσης και οι δυο και ως εκ τούτου ο γάμος τους δεν θα μπορούσε να μην τηρήσει τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής…τόπο καταγωγής της νύφης.
Ο γαμπρός με τη συνοδεία συγγενών και φίλων έφτασε στην Ορεινή, από το Λειβάρτζι Αχαΐας. Κατευθύνθηκε στη γραφική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και έχοντας στο πλευρό του τους κουμπάρους Αντώνη και Κατερίνα Αρχοντή, περίμενε στα σκαλιά της εκκλησίας την αγαπημένη του Δώρα….!
Απαστράπτουσα στο λευκό εντυπωσιακό νυφικό της, η γλυκιά και χαμογελαστή Δώρα, έκανε την εμφάνιση της υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων..! Έφθασε με τα πόδια στην εκκλησία, συνοδευόμενη από τους γονείς και τα αδέλφια της. Η συγκίνηση έκδηλη στις οικογένειες των Ηλία και Ρίτας Παπαγιαννακόπουλου και Ευστράτιου και Ιωάννας Αναγνωπούλου.
Προηγουμένως όπως άλλωστε η παράδοση και το έθιμο το απαιτεί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, έκαναν την εμφάνιση τους τρεις νεαροί, που μετέφεραν την μαξιλάρα στον γαμπρό…!
Μετά το μυστήριο ακολούθησε ο χορός των νεονύμφων, έξω από την εκκλησία…., ενώ οι συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού τους «βομβάρδισαν» με πολλά κιλά ρύζι…!
Το νυφικό γλέντι κράτησε μέχρι τις 8 το πρωί σε κέντρο στα Τριπόταμα.

Ευχαριστούμε τους καλούς φίλους από το patratora.gr για το υλικό

Το kalavrytanews, τους εύχεται από καρδιάς βίον ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.