HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μυσταγωγία στον «Πύργο του Λεχουρίτη» προς τιμήν του Κ.Νικολόπουλου

Μια μοναδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Πύργο του Λεχουρίτη στο Λεχούρι Καλαβρύτων στις 16-8-2015 , κατά την οποία τιμήθηκε ο Λ...

Μια μοναδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Πύργο του Λεχουρίτη στο Λεχούρι Καλαβρύτων στις 16-8-2015, κατά την οποία τιμήθηκε ο Λογοτέχνης – Συγγραφέας (τ. Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών & Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον τ.Δήμο Αροανίας Καλαβρύτων), Κωνσταντίνος Νικολόπουλος –Καμενιανίτης, για το συγγραφικό και ευρύτερο πνευματικό έργο του. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Λαογραφικό Μουσείο που λειτουργεί στον «Πύργο τού Λεχουρίτη», σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Λεχουρίου και το Σύλλογο Λεχουριτών Πάτρας. Ήταν μια εκδήλωση που η συμμετοχή συμπατριωτών από πολλά χωριά των Καλαβρύτων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και αποτέλεσε μια πραγματική μυσταγωγία σ έναν μοναδικό και ιστορικό τόπο, μια αληθινά «Πολιτιστική Κυψέλη».
Στην εκδήλωση για τον ξεχωριστό πνευματικό συμπατριώτη μας μίλησαν, ο Δικηγόρος κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Κοινωνιολογίας και Ιστορίας τού Παντείου Πανεπιστημίου, από το Λευκάσιο Καλαβρύτων και ο Λογοτέχνης – Συγγραφέας κ. Νίκος Παπακωνσταντόπουλος από το Λειβάρτζι. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απαγγελία αποσπασμάτων τού έργου τού τιμωμένου από την Κοσμήτορα της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και Πρόεδρο του συλλόγου Σκοταναίων κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η ιδιοκτήτρια τού Μουσείου κ. Ελένη Πορετσάνου ο Πρόεδρος τού Τοπικού Συμβουλίου Λεχουρίου κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων κ. Σπύρος Λάμπος, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης ενώ διαβάστηκε ένας υπέροχος χαιρετισμός του προέδρου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τ. Λυκειάρχη κ. Χρίστου Φωτεινόπουλου. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ελένη Πορετσάνου και ο καθηγητής κ. Στέφανος. Σκαρπέλος.
Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν ο αυτάδελφος του τιμώμενου τ. Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης σε τηλεφωνικό του μήνυμα που μεταδόθηκε ζωντανά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε για τον ομοαίματό του Κώστα Νικολόπουλο. Την ξεχωριστή και άκρως συγκινητική αυτή έκπληξη ετοίμασε χωρίς κανένας να γνωρίζει, ο κ. Βασίλης Καλογερόπουλος
Ο τιμώμενος εμφανώς συγκινημένος τόνισε πως όσες τιμές κι αν του έγιναν κι όσες κι αν του γίνουν ακόμα, αυτή εδώ θα τον συνοδεύει σ όλη του τη ζωή, καθώς και την ψυχή του μετά θάνατον, γιατί έγινε στον τόπο μας κι από ανθρώπους δικούς μας. Ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους συμπατριώτες μας και όλους τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές για την ξεχωριστή αυτή τιμή. Δηλώνοντας στη συνέχεια, πως αισθάνεται βαρύ το φορτίο στις πλάτες του, για τα όσα ακούστηκαν απ τους ομιλητές. Την τιμητική πλακέτα προς τιμήν του, παρέλαβε από τον τ. Νομάρχη κ. Δημήτριο Κατσικόπουλο.
Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής ένωσης, κ. Δ. Βαρβιτσιώτης, ο τ. Νομάρχης και τ. Βουλευτής κ. Δ. Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεχουριτών - Κερασοβινών, κ. Κ. Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καμενιάνων κ. Σπ. Λάμπος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Σοποτινών κ. Σ. Σοφιανόπουλος, η Πρόεδρος του συλλόγου Σκοταναίων και κοσμήτορας της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Μ. Χρονοπούλου, η Πρόεδρος του Δεσινού κ. Δ. Αθανασοπούλου του, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λειβαρτζίου κ. Π. Καλογεράκης,  η γραμματέας του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας και γραμματέας του Συλλόγου Λεχουριτών κ. Χρ. Σπηλιώτη, ο τ. Πρόεδρος Σοποτού κ. Παπαπαναγιώτου, η γενική γραμματέας του συλλόγου Σκοτάνης κ. Αρ. Παπαδοπούλου, η γενική γραμματέας του συλλόγου Σοποτινών κ. Αρ. Πράγια, ο τ. πρόεδρος των Σπηλαίων Λιμνών κ. Γ. Γκλαβάς, ο τ. πρόεδρος του Κλείτορα κ. Ι. Παπαφιλιππόπουλος, ο συγγραφέας και λογοτέχνης κ. Ν. Σακελλαρόπουλος, ο συγγραφέας και μουσικός κ. Τράγκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ»κ. Δαλιάνης, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών –Δροβολοβιτών- Δεσινιωτών μαζί με πάμπολλους συγχωριανούς του τιμωμένου, ο τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Αγριδιωτών κ. Παναγιώτης Τσόλιας, ο εκδότης της "Φωνής των Καλαβρύτων" κ. Π.Τσαπάρας, ο εκδότης της ηλεκρονικής εφημερίδας "Καλάβρυτα- news" κ. Ν. Κυριαζής
Ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.
Η εκδήλωση αυτή χαρακτηρίστηκε από τον κ. Φωτεινόπουλο σαν το κορυφαίο Πολιτιστικό γεγονός στον Καλαβρυτινό χώρο γι αυτό το καλοκαίρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.