HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΥΜΟΣ - Ομιλίες Αθ. και Ρ.Χριστοδουλοπούλου στα Αποκαλυπτήρια προτομής Θ.Σπυρόπουλου

ΔΡΥΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Κυριακή 16 Αυγούστου 2015  Τα Αποκαλυπτήρια προτομής του αειμνήστου Θεοδώρου Σπυρόπουλου Στο Ιερό Ναό των Αγίων...

ΔΡΥΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 
Τα Αποκαλυπτήρια προτομής του αειμνήστου Θεοδώρου Σπυρόπουλου
Στο Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων σε συγκινητικό κλίμα , τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ετήσιο μνημόσυνο και τρισάγιο ως και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου, στη πλατεία της γενέτειράς του τον Δρυμό . Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. 
,Η προτομή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Αγία Λαύρα», κ. Ιωάννη Μπίρμπα, ο οποίος ανέλαβε να συγκεντρώσει από δωρητές το χρηματικό ποσό ώστε η πρωτοβουλία αυτή να γίνει πραγματικότητα.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν μαζί ο τωρινός και ο προηγούμενος Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Αγία Λαύρα» κ. Δημήτρης Μητρόπουλος και κ. Ιωάννης Μπίρμπας.
Την Ελληνική Σημαία των αποκαλυπτηρίων παρέλαβε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης η σύζυγος του εκλιπόντος, κ. Έρρικα Νίκμαν Σπυροπούλου, ενώ από την οικογένεια του παρευρίσκοντο η αδελφή του, κ. Κρίνα Ντακόλια με τις κόρες της και τα εξαδέλφια του 

Το εξαιρετικό γλυπτό φιλοτέχνησε ο νέος Καλαβρυτινός γλύπτης, από τον Κλείτορα Καλαβρύτων, κ. Σπύρος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος απέδωσε με κάθε λεπτομέρια την έκφραση στην μορφή του, όπως πράγματι, ήταν ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος.
Μετά τα αποκαλυπτήρια και τη σύντομη εισαγωγική παρουσίαση του κ. Θανάση Θ . Χριστοδουλοπούλου, ενώ για τον τιμώμενο μίλησε, η εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Δρυμού, κ. Ρίτσα Χριστοδουλοπούλου, 
ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γιώργο Λαζουρά, τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, κ. Σωτήρη Τσενέ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ», κ. Δημήτρη Μητρόπουλο, τον πρώην Πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής Φίλων Θεοδώρου Γ. Σπυρόπουλου, κ. Ιωάννη Μπίρμπα και τον επίτιμο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, κ. Γεώργιο Κοσμά. 

Επίσης παρέστησαν , ο Καλαβρυτινός πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαΐμης, ο πρώην βουλευτής και Δήμαρχος, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Νομάρχης και Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης,του Δήμου Καλαβρύτων κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ Δημήτριος Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Κλειτορίας και Καλαβρύτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ Χαράλαμπος Ζωγράφος, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων των Καλαβρύτων, τα μέλη του Δ.Σ. της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ Αρετή Πράγια, κ Τάκης Μπουζιώτης, κ Κώστας Κατσιάρης επίσης ΓΓ της Ομοσπονδίας Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ», μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Αγία Λαύρα», εκπρόσωπος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων χωριών του Δήμου Καλαβρύτων, ο Διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» κ. Πάνος Τσαπάρας, πολλοί απόδημοι Καλαβρυτινοί, από τις Η.Π.Α., το Σικάγο και άλλες χώρες, που βρίσκονται, αυτή την περίοδο στα Καλάβρυτα και στα χωριά μας και πλήθος Καλαβρυτινών τόσο από το Δρυμό, όσο και από άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων.
Παρεδώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ . Θανάση Χριστοδουλόπουλο στην κ. Ερικα Σπυροπούλου αναμνηστική πλακέτα του Συλλόγου Δρυμοτών επ' ευκαιρία της εκδήλωσης τιμής και μνήμης στο σύζυγο της και μεγάλο ευεργέτη. Η αντιπρόεδρος κ. Τζένη Μαυραγάνη παρέδωσε στη κ Έρικα , για την Μαριάννα Σπυροπούλου κόρη του εκλιπόντος αναμνηστική πλακέτα ως ευγνώμονες προς τον Θόδωρο Γ. Σπυρόπουλο για τις δωρεές και ευεργεσίες στη γενέτειρα του. Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος μέλος του Δ. Σ του Συλλόγου παρέδωσε στο κ. Ιωάννη Μπίρμπα αναμνηστική πλακέτα τιμής ένεκεν για την πρωτοβουλία του , ώστε η προτομή του ευεργέτη Θόδωρου Γ. Σπυρόπουλου να γίνει πραγματικότητα.
Έγιναν καταθέσεις στεφάνων εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευαγ. Μειμαράκη, του Προέδρου του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο > Αγία Λαύρα < κ. Δημήτρη Μητρόπουλου και του ΓΓ του Συλλόγου > Αρχαίος Κλείτωρ< κ. Κώστα Κατσιάρη.

Την φροντίδα και επιμέλεια της διοργάνωσης της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων την ειχαν η επιτροπή ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ Γ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ καθώς ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο κ. Θανάσης Θ. Χριστοδουλόπουλος.
Η εκδήλωση, ολοκληρώθηκε, με την παράθεση γεύματος, στο προαύλιο της εκκλησίας του Δρυμού .

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΥΜΟΤΩΝ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Εκ μέρους των διοργανωτών της Τελετής αυτής καλωσορίζω και ευχαριστώ για την εδώ παρουσία τους.
Τον Σεβασμιότατον κ. κ .Αμβρόσιο. 
Τους Σεβαστοί πατέρες
Κύριε πρώην Υπουργέ κ . ΖΑΙΜΗ 
Κυρία ΄Ερρικα Σπυροπούλου
Κυρία Κρίνα Ντακόλια - Σπυροπούλου
Κύριοι Βουλευτές
Κύριε Δήμαρχε ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ , Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κύριοι Αντιδήμαρχοι & Βοηθοί Δημάρχου, Κύριοι Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι
Κύριοι Εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών.
Κύριοι πολιτευτές & πρώην βουλευτές
Κύριε Πρόεδρε της Παγκαλαβρυτινής 'Ενωσης, της 'Ενωσης Καλαβρυτινών Αθήνας & κύριοι Πρόεδροι των λοιπών πολιτιστικών Συλλόγων & Ενώσεων του Δήμου Καλαβρύτων 
Κύριε Πρόεδρε της 'Ενωσης Καλαβρυτινών Σικάγο Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ κ. Δημήτρη Μητρόπουλο & Πρώην Πρόεδρο κ Ιωάννη Μπίρμπα
Κύριε Γενικέ Γραμματέα Ομοσπονδίας ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ
Τον Κύριο Πάνο Τσαπάρα Εκδότη και Διευθυντή της Εφημερίδος “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ“
Τους Ομογενείς μας και φίλους του Θόδωρου 
Τους αγαπητούς συγχωριανούς και φίλους του χωριού μας.
Η σημερινή μέρα είναι για το ΔΡΥΜΟ πρωτόγνωρη και πολύ σημαντική. 
Και ο λόγος ακόμα πιο σημαντικός. 
Ο λόγος είναι για τον Θεόδωρο Γ. Σπυρόπουλο. 
Σημαντική προσωπικότητα και μεγάλος ευεργέτης του ΔΡΥΜΟΥ και της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.
Άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες, βαθιάς μόρφωσης και ήθους. Άνθρωπος ευγενής, δραστήριος και ακάματος, συνεργάσιμος, γενναιόδωρος , φιλάνθρωπος και πάνω από όλα υπερήφανος Έλληνας. 
Τύχη αγαθή για την Ελλάδα, για τα Καλάβρυτα, αλλά και για τον ΔΡΥΜΟ. 
Μας λείπει το ανήσυχο πνεύμα του , η συνέπεια στις αρχές του και η πίστη στις ιδέες του.
Άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στη πατρίδα μας όσο και σε ολόκληρη την Ομογένεια.
Μας άφησε όμως και πολλές καλές αναμνήσεις σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν να συνδεθούν και να 
να συνεργαστούν προς όφελος του χωριού μας, των Καλαβρύτων, της Ελλάδας και της Ομογένειας.
Μας άφησε παρακαταθήκη το μεγάλο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό του έργο.
Θ ό δ ω ρ ε η αγάπη σου και η αφοσίωση σου στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην ελληνική γλώσσα, το περιβάλλον και τα εθνικά θέματα, σε καθιέρωσαν στη συνείδηση όλων μας και θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη.
Σας ευχαριστώ

ΟΜΙΛΙΑ ΡΙΤΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σεβασμιότατε, 
A ξιότιμη κ. Έρικα Σπυροπούλου σύζυγος του αείμνηστου Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου.
Κ. Κρίνα Σπυροπούλου Ντακόλια 
Κυρίες και Κύριοι 
Πριν από μερικές δεκαετίες, σε μια πολυτάραχη για τη χώρα μας εποχή, τότε που οι δοκιμασίες ξεπερνούσαν τις ανθρώπινες αντοχές σε αυτό εδώ το μικρό ορεινό χωριό των Καλαβρύτων , το Δρυμό μεγάλωνε ένα παιδί που έμελλε να γίνει αργότερα μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα που ξεχώρισε με τη δράση του, που είχε πάντα ως επίκεντρο τον Ά ν θ ρ ω π ο. 
Προσωπικότητα πολυτάλαντη ήταν ο Θόδωρος Γ. Σπυρόπουλος τον οποίο τιμούμε με τη προτομή που στήθηκε στη γενέτειρα του, ως κατάθεση οφειλόμενης τιμής σ 'εκείνον που όλη του η ζωή είχε πάντοτε ως σημείο αναφοράς τη Πατρίδα του, την Ελλάδα , τα Καλάβρυτα και το χωριό του, το ΔΡΥΜΟ. Από τούτη τη πλατεία που τον γέννησε, που ποτέ δεν ξέχασε όσες δόξες και τιμές και αν γνώρισε ,εδώ που πάντα επέστρεφε με αγάπη και νοσταλγία για να μοιραστεί τις δικές του προσωπικές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα της οικογενείας του και με φίλους. Είμαστε όλοι σήμερα σε αυτή εδώ τη πλατεία για να μοιραστούμε μνήμες με όσους είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν, να συνεργαστούν μαζί του ,να παραδειγματιστούμε από τη δράση ενός ανθρώπου που ξεπέρασε τα δεδομένα του χωριού και της εποχής του. Είθισται σε περιπτώσεις όπως η σημερινή να κατατίθενται υμνολόγια προς τον τιμώμενο. Δε νομίζω πως ο Θόδωρος τα είχε ποτέ αυτά ανάγκη. Το καταμαρτυρεί εξάλλου η αθόρυβη και η ακατάπαυστη προσφορά του. Εξού και η πλειάδα των υψηλών τιμητικών διακρίσεων που έλαβε σε όλη τη διάρκεια της σε ποιότητα και δημιουργικότητα της ζωής του. . 
Ο Θόδωρος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1939 στο ΜΟΣΤΙΤΣΙ τότε, τώρα ΔΡΥΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. Μέλος πολυμελούς οικογένειας γαλουχήθηκε μέσα σε ηθικό περιβάλλον που υπήρξε καθοριστικό για τη διαμόρφωση του ακέραιου χαρακτήρα του. Μετά τα εγκύκλια γράμματα στο Δρυμό, έφυγε στην Αθήνα όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σουηδία. Εκεί γνώρισε τη σύντροφο της ζωής του, Έρικα Νίκμαν με την οποία απέκτησαν τη μονάκριβη και αγαπημένη τους κόρη τη Μαριάννα. Το 1964 μετανάστευσε με την οικογένεια του στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Τα πρώτα χρόνια του Θόδωρου στο Σικάγο ήταν εξαιρετικά δύσκολα.
Ακολούθησε διάφορες επαγγελματικές διαδρομές όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα με έξυπνους και μελετημένους χειρισμούς, αλλά και με πολύ προσωπική δουλειά , με επιμονή , υπομονή και περισσή ευγένεια που τον διέκριναν μέχρι τη τελευταία στιγμή της ζωής του, κατέστη ένας από τους επιφανέστερους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες της Ελληνικής κοινότητας του Σικάγο και όχι μόνο. Συνέδραμε στη πολιτιστική και κοινωνική παροικία υποστηρίζοντας με δωρεές , εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινωφελή σωματεία.
Έλεγε πάντα ότι "τα κοινά δεν είναι πεδίο κοινωνικής καταξίωσης, αλλά πεδίο συνεισφοράς στη κοινωνία και στον άνθρωπο". Η επαγγελματική επιτυχία του και η εξασφάλιση οικονομικής άνεσης άφησαν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του. Έμεινε πάντα σεμνός, απλός, τίμιος, φιλικός ,έντονα κοινωνικός ,ανοιχτόκαρδος και φιλάνθρωπος. Οι επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν τον εμπόδισαν να αφιερώνει σημαντικό χρόνο σε ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος στο Σικάγο, στην Αμερική στην Ελλάδα και σε διάφορα κράτη ανά τον κόσμο. Το όνομα του ταυτίστηκε με τη σύγχρονη Ελληνοαμερικανική ιστορία. Ο Θόδωρος άρχισε να ασχολείται με τα κοινά της Ομογένειας το 1974, όταν ήταν μέλος του Συλλόγου Καλαβρυτινών του Σικάγο "ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ" και έγραψε ιστορία στον Απόδημο Ελληνισμό αγωνιζόμενος για τα δίκαια της Ελλάδας και της Ομογένειας. Μεγάλες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλε για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας καθώς και για τη διάσωση του Ελληνικού Πολιτισμού. Όραμα του ήταν η νεολαία του Απόδημου Ελληνισμού να γνωρίσει την Ελληνική Γλώσσα, της οποίας πίστευε ότι μπορεί να γίνουν γνώστες και νέοι άλλων εθνικοτήτων.
Δική του δημιουργία ήταν επίσης ο θεσμός των CHARTERS SCOOLS. Ο Θόδωρος ήταν υπέρμαχος του εθελοντισμού και δήλωνε ότι ο εθελοντισμός σήμερα με τη μορφή της κοινωνικής συνεισφοράς προσφέρει ελπίδα στο σύγχρονο και πολύπλοκο κόσμο μας και κυρίως στη δοκιμαζόμενη τα τελευταία χρόνια Ελληνική κοινωνία. Όταν πληροφορήθηκε ότι στο Δρυμό δημιουργήθηκε Εθελοντική Ομάδα εκ μέρους της οποίας και σας ομιλώ, χάρηκε πολύ και δεν έπαυε να την επιβραβεύει και να την ενισχύει για κάθε μικρή η μεγάλη δράση της. Συμπαραστάτη σε όλη τη διαδρομή του είχε την αγαπημένη του σύζυγο ' Ερικα η οποία προσφέρει ακόμα και τώρα τις υπηρεσίες της στην Ομογένεια και γενικότερα στον Ελληνισμό. 
Ένας από τους τομείς δραστηριότητας του Θόδωρου και της Έρικας είναι ο οργανισμός που δημιούργησαν με την ονομασία "Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα".
Χάρις σε αυτή τη πρωτοβουλία τους έγιναν δεντροφυτεύσεις και αναδασώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και πάντα ιδίοις εξόδοις. Αυτός ήταν ο Θόδωρος, ο μεγάλος Έλληνας, ο μεγάλος ευεργέτης μας που με την αδόκητη απουσία του μας άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ξεχωριστή όμως θέση είχε στη καρδιά του ο ΔΡΥΜΟΣ . 
Αν κοιτάξουμε γύρω μας μπορεί ο καθένας μας να διακρίνει τη μεγάλη προσφορά του.
Επιγραμματικά αναφέρω μερικά από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν με την οικονομική ενίσχυση και συμβολή του.
Στο Θόδωρο οφείλεται η αντικατάσταση της σκεπής καθώς και η αμμοβολή που έγινε σε όλη την εξωτερική επιφάνεια του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και έτσι αναδείχθηκε η πέτρα. Η αντικατάσταση του Τέμπλου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, ως επίσης και η γενική ανακαίνιση του κοιμητηρίου.
Το τμήμα της πλατείας που βρισκόμαστε σήμερα ήταν πατρικό του κτήμα το οποίο δώρησε στη τότε κοινότητα του χωριού με σκοπό την επέκταση της, για αυτό τον λόγο φέρει και το όνομα του πατέρα του . Πλατεία Γεωργίου Σπυρόπουλου. Αξιομνημόνευτο είναι το έργο της πλακόστρωσης μέρος της πλατείας , με δική του εξολοκλήρου δαπάνη καθώς και ο δρόμος προς την εκκλησία.
Στόχος του ήταν να ολοκληρώσει τη πλακόστρωση της υπόλοιπης πλατείας και άλλα ακόμα έργα, όπως την ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων η οποία φέρει και το όνομα του και χρησιμοποιείται για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
Ακόμα και το περσινό καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του δεν έπαψε να νοιάζεται για το ΔΡΥΜΟ και για την πορεία του δρόμου ΔΡΥΜΟΥ – ΚΛΕΙΤΟΡΑ όπου φρόντισε να σταλεί το 50% της δαπάνης στο Δήμο Καλαβρύτων μέσω του Συλλόγου Δρυμοτών για τη κατασκευή των τεχνικών έργων.
Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για τη ζωή και το έργο του Θόδωρου Σπυρόπουλου. Είναι τέτοια η έκταση και η σπουδαιότητα του που δύσκολα αποτιμάται, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.
Θα πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχείς που είχαμε και έχουμε αυτό τον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο συγχωριανό μας.
Θόδωρε σε ευχαριστούμε, σε ευγνωμονούμε και καμαρώνουμε όλοι μας για σένα 
και για ότι πρόσφερες πάντα με απλότητα και μεγαλοψυχία στο ΔΡΥΜΟ που ποτέ δε τον ξέχασες και τον αναβάθμισες με κάθε τρόπο ώστε η ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών να γίνει ακόμη καλύτερη.
Η ιδέα να φιλοτεχνηθεί η προτομή και να στηθεί στη πλατεία της γενέτειρας του ήταν πρωτοβουλία του κου Γιάννη Μπίρμπα , η δε δαπάνη αυτού του έργου καλύφθηκε εξολοκλήρου από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ήταν όλοι 
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ.
Στους ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία τους αυτή ,αλλά και για την βαθιά
εκτίμηση που έχουν στο πρόσωπο και στο έργο του μεγάλου Έλληνα , του μεγάλου αυτού πατριώτη μας ,που μας παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας, δημιουργικότητας , ανθρωπιάς και ευαισθησίας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς που ταξιδέψατε ως εδώ από τη μακρινή Αμερική και όλους τους παρευρισκομένους που σήμερα 
είστε μαζί μας σε αυτή την εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Θόδωρο Γ. Σπυρόπουλο .
Η προτομή που μόλις τώρα αποκαλύφθηκε μπροστά μας είναι έργο του σπουδαίου γλύπτη Σπύρου Χαραλαμπόπουλου , από το διπλανό μας χωριό Κλείτορα.
Ο Δρυμός με υπερηφάνεια ,με αισθήματα συγκίνησης και περισσής αγάπης , υποδέχεται σήμερα το Θόδωρο Σπυρόπουλο ως γνήσιο τέκνο του, στη μόνιμη μαρμάρινη θέση του.
Τιμή μεγάλη για το Δρυμό να έχει τη προτομή του μεγάλου αυτού ευεργέτη.
Αλλά και η καλύτερη τιμή για αυτόν θα είναι να βαδίσουμε στο δρόμο των κοινωνικών αξιών,των στόχων του και την ατίμητη παρακαταθήκη που μας κληροδότησε.
Ο Δρυμός και εμείς όλοι, εκτός από τα έργα του , θέλουμε να θυμόμαστε και να κρατάμε ζωντανά βαθιά στη καρδιά μας πάνω από όλα το Άνθρωπο , τον συγχωριανό μας , τον Άνθρωπο ΘΕΟΔΩΡΟ Γ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ.
Σας ευχαριστώ.
Ρίτσα Χριστοδουλοπούλου

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
http://www.kalavrytanews.com/2015/08/drymos-apoklaypthria-protomhs-spyropoyloy.html
KAI TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ:
http://www.kalavrytanews.com/2015/08/DRYMOS-APOKALYPTHRIA-PROTOMHS-SPYROPOYLOY.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.