HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΥΜΟΣ: Τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου.

Τον άξιο Έλληνα και Καλαβρυτινό, αείμνηστο (έφυγε από κοντά μας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2014) Θεόδωρο Γ. Σπυρόπουλο με καταγωγή από ...


Τον άξιο Έλληνα και Καλαβρυτινό, αείμνηστο (έφυγε από κοντά μας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2014) Θεόδωρο Γ. Σπυρόπουλο με καταγωγή από το Δρυμό Καλαβρύτων τίμησαν με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η οικογένειά του, οι Καλαβρυτινοί Πατριώτες του που μένουν στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη της Γής την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 στη γενέτειρά του στο Δρυμό (Μοστίτσι) Καλαβρύτων.
Οι εκδηλώσεις τις οποίες συνδιοργάνωσαν, ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Σικάγο ΗΠΑ «Η Αγία Λαύρα», ο Σύλλογος Δρυμοτών, η οικογένεια και οι φίλοι του αείμνηστου «ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ», ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής με θεία λειτουργία, και το ετήσιο μνημόσυνο και δέηση στη μνήμη του απελθόντος, στα οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος.
Στο χώρο της πλατείας του Δρυμού στην οποία έχει τοποθετηθεί η προτομή του  Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου εψάλη από τον Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο τρισάγιο και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία πρώην Προέδρου  του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγου «Αγία Λαύρα», κ. Ιωάννη Μπίρμπα, ο οποίος ανέλαβε και την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει από δωρητές το χρηματικό ποσό για την υλοποίηση της υπέροχης και αξίας για τον Θεόδωρο (Ted) Σπυρόπουλο ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά του.
Την Ελληνική Σημαία των αποκαλυπτηρίων παρέλαβε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης η παρευρισκόμενη χήρα του εκλιπόντος, κ. Έρρικα Σπυροπούλου, ενώ από την οικογένεια του παρευρίσκονταν η αδελφή του, κ. Κρίνα Σπυροπούλου – Ντακόλια και οι κόρες της.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν μαζί ο τωρινός και ο προηγούμενος Πρόεδροι του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Αγία Λαύρα»  κ. Δημήτρης Μητρόπουλος και κ. Ιωάννης Μπίρμπας
Το εξαιρετικό γλυπτό που κατά γενική ομολογία αποδίδει την μορφή αλλά κυρίως την εικόνα της ψυχής του Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου, φιλοτέχνησε ο νέος Καλαβρυτινός γλύπτης, από τον Κλείτορα Καλαβρύτων, κ. Σπύρος Χαραλαμπόπουλος ο οποίος έχει και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Κλείτορας», ο οποίος αριστοτεχνικά απέδωσε την έκφραση και την μορφή του τιμώμενου, ως ενός αγέρωχου, όμορφου και με παράστημα Καλαβρυτινού, όπως πράγματι, ήταν, ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος.
Μετά τα αποκαλυπτήρια και τη σύντομη εισαγωγική παρουσίαση του Προέδρου των Δρυμοτών κ Χριστοδουλοπούλου, ενώ για τον τιμώμενο μίλησε, η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμοτών, κ. Ρίτσα Χριστοδουλοπούλου. 
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον  Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γιώργο Λαζουρά, τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, κ. Σωτήρη Τσενέ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ», κ. Δημήτρη Μητρόπουλο, τον πρώην Πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής Φίλων Θεοδώρου Γ. Σπυρόπουλου, κ. Ιωάννη Μπίρμπα και τον επίτιμο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, κ. Γεώργιος Κοσμάς,   
Από την οικογένεια του αείμνηστου παραβρέθηκαν η χήρα του εκλιπόντος, κ. Έρρικα Σπυροπούλου και  η αδελφή του κ. Κρίνα Σπυροπούλου – Ντακόλια με τις κόρες της.
Επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Καλαβρυτινός πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαΐμης, ο πρώην βουλευτής και Δήμαρχος, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Νομάρχης και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ Δημήτριος Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, κ. Σωτήρης Τσενές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ», κ. Δημήτρης Μητρόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Φίλων Θεοδώρου Γ. Σπυρόπουλου, κ. Ιωάννης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι Κλειτορίας και Καλαβρύτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ Χαράλαμπος Ζωγράφος, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων των Καλαβρύτων, ο επίτιμος Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, κ. Γεώργιος Κοσμάς, τα μέλη του Δ.Σ. της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ Αρετή Πράγια, κ Τάκης Μπουζιώτης, κ Κώστας Κατσιάρης επίσης ΓΓ της Ομοσπονδίας Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ», μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Αγία Λαύρα»,  εκπρόσωπος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων χωριών του Δήμου Καλαβρύτων, ο Διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» κ. Πάνος Τσαπάρας, πολλοί απόδημοι Καλαβρυτινοί, από τις Η.Π.Α., το Σικάγο και άλλες χώρες, που βρίσκονται, αυτή την περίοδο στα Καλάβρυτα και στα χωριά μας και πλήθος Καλαβρυτινών τόσο από το Δρυμό, όσο και από άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων.
Την φροντίδα και επιμέλεια της διοργάνωσης της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, είχε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού, ο ιερέας του χωριού π. Ιάκωβος, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας και η Επιτροπή Φίλων του Θεόδωρου Σπυρόπουλου.
Η εκδήλωση, ολοκληρώθηκε, με την παράθεση λιτού γεύματος, στο προαύλιο της εκκλησίας του Δρυμού και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την αρτιότητα της διοργάνωσης.  

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
(http://www.kalavrytanews.com/2015/08/drymos-apoklaypthria-protomhs-spyropoyloy.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.