HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΓΡΙΔΙ : Εκεί ψηλά στον Αϊ Λιά (φωτο)

γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς Την Πέμπτη 6 Αυγούστου και δη της Αγίας Σωτήρας είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα πανέμορφο εκκλησάκι « τέρμα...


γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς
Την Πέμπτη 6 Αυγούστου και δη της Αγίας Σωτήρας είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα πανέμορφο εκκλησάκι « τέρμα Θεού», που λέμε, στο λοφίσκο μεταξύ Αγριδίου και Σοποτού. Ξεναγός μου και συνοδοιπόρος σε αυτό το πανέμορφο ταξίδι, ο Αντιδήμαρχος Αροανίας Παναγιώτης Λιακόπουλος. 
Συγκεκριμένα, το εν λόγω εκκλησάκι, μικρό και παραδοσιακό, διαθέτει μία ξεχωριστή ιδιαιτερότητα που το έχει κάνει διαφορετικό και πασίγνωστο στην περιοχή καθώς και πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Στη σκεπή του Ιερού του, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, στραμμένο προς την ανατολή, έχει φυτρώσει ένα δέντρο οι ρίζες του οποίου, κατά έναν ξεχωριστό και Θεϊκό τρόπο, δεν έχουν εισέλθει στο ταβάνι, με αποτέλεσμα το δέντρο να μοιάζει αιωρούμενο μεν αλλά αγέρωχο δε και οι ρίζες του να μην φαίνονται πουθενά. Μάλιστα ο επισκέπτης που θα βρεθεί εκεί μπορεί να θαυμάσει το φυσικό κάλλος της περιοχής αλλά και το πανέμορφο χωριό του Αγριδίου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. 
Με την προσωπική μέριμνα του Αντιδημάρχου Αροανίας Παναγιώτη Λιακόπουλου και την αμέριστη συνδρομή κατοίκων εθελοντών του Αγριδίου και των εργαζόμενων στο Δήμο, στις αρχές καλοκαιριού καθαρίστηκε κι έγινε εκ νέου βατός ο χωματόδρομος που οδηγούσε στο εκκλησάκι, ο οποίος ήταν δύσβατος κι απροσπέλαστος, εγκαταστάθηκε παροχή νερού στον προαύλιο χώρο του, καθώς επίσης και πεζούλια ώστε να μπορούν να καθίσουν οι επισκέπτες και οι πιστοί στον ίσκιο των δέντρων, ενώ έγιναν κι εργασίες συντήρησης στο εκκλησάκι. 
Μάλιστα στην πρόσφατη εορτή του Προφήτη Ηλία, το εκκλησάκι φόρεσε τα γιορτινά του κι υποδέχτηκε πλήθος πιστών από τα γύρω χωριά, ενώ με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο στήθηκε κι ένα μικρό γλέντι-συναπάντημα, με τη συνοδεία κρασιού, αναψυκτικών και βραστού και ψητού κρέατος. 
Να σημειωθεί πως οι διαδικασίες αποκατάστασης του χωματόδρομου προς το εκκλησάκι βοηθούν και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ ο  γενικός καθαρισμός, καλλωπισμός και η διάνοιξη των τοπικών δρόμων, έχει ωθήσει σιγά σιγά τους ετεροδημότες  να οικοδομούν στους πρόποδες του λοφίσκου, εκμεταλλευόμενοι τα χωράφια τους και μεγαλώνοντας, έτσι, το Αγρίδι. 
Δικαίως οι κάτοικοι της περιοχή αποδίδουν τα εύσημα στο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λιακόπουλου, που με τη συνέπειά του, την εργατικότητά του και την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθεια της επίλυσης των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή, στις δύσκολες συνθήκες της εποχής μας, έχει ήδη κάνει υπερβατικές προσπάθειες στο λίγο διάστημα της αιρετής του θητείας. 

Τρύφωνας Μαντάς

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.