HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ομιλία του κ. Δημ. Βαρβιτσιώτη στα αποκαλυπτήρια προτομής του Θ.Σπυρόπουλου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριου Βαρβιτσιώτη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Θεόδωρου Γ. Σπυρό...

Χαιρετισμός του Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριου Βαρβιτσιώτη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου 16-8-2015 (Δρυμός Καλαβρύτων)

Αξιότιμοι κυρίες και Κύριοι
Παρευρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ, μαζί και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, στην σημερινή τιμητική εκδήλωση του πανάξιου τέκνου αυτής της γης του Θεόδωρου Σπυρόπουλου που έχει τιμήσει την Ελλάδα μας και τον Ελληνισμό στα πέρατα ολόκληρης της γης.
Δεν θα επαναλάβω για συντομία του χρόνου προσφωνήσεις και όσα αληθινά ειπώθηκαν για την δράση του Θεόδωρου Σπυρόπουλου τον οποίο τιμούμε σήμερα. Είναι πολλά περισσότερα αυτά που έχει κάνει και ένα μικρό κομμάτι τους αναφέρθηκε στις σημερινές παρουσιάσεις του έργου του.
Θέλω όμως να σταθώ σε αυτό που άκουσα πριν από λίγο από την αδελφή του Κρίνα την ώρα που γίνονταν τα αποκαλυπτήρια της εξαιρετικής προτομής του. «Γύρισες αδελφέ μου στο περιβόλι μας και θα είσαι εδώ για πάντα» είπε η Κρίνα. Και πράγματι στο σημείο που δεσπόζει η προτομή του σήμερα και αποτελεί μέρος της πλατείας, ήταν το περιβολάκι της οικογένειας που τους έτρεφε στους δύσκολους καιρούς.
Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος ανάμεσα στα άλλα μεγάλα σχέδια που είχε, περιελάμβανε επίσης ένα μεγάλο όραμα για τον τόπο μας τα Καλάβρυτα. Τη δημιουργία του Μουσείου Εθνικής Παλιγγενεσίας. Μια πρόταση του που ανακοινώθηκε στο 2ο συνέδριο της ΠΕΚΑ αλλά που δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει λόγω του πρόωρου θανάτου του.
Μάλιστα στην τελευταία του επίσκεψη στα άγια χώματα του τόπου μας την 13-12-13 στον τόπο θυσίας συζητήσαμε μαζί και με την σύζυγό του Έρρικα την υλοποίηση αυτής της ιδέας και τις ενέργειες που θα ξεκινούσαμε σαν Παγκαλαβρυτινή Ένωση. Τότε μου είχε πει «Πρόεδρε όχι Μουσείο Εθνικής Παλιγγενεσίας αλλά Εθνικό Μουσείο Παλιγγενεσίας θα πρέπει να λέγεται». Αυτό το μεγαλεπήβολο όραμα του μεγάλου αυτού Έλληνα θα πρέπει να υλοποιήσουμε αγαπητή Έρρικα και φίλοι του Θεόδωρου Σπυρόπουλου. Για να διδάσκονται τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές την ιστορία του τόπου μας.
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Για τον μεγάλο αυτό Έλληνα που έχει δοξάσει την Ελλάδα και τον τόπο μας αλλά και για τον τόπο μας θα πρέπει να υλοποιήσουμε την ιδέα του αυτή. Και θα πρέπει επίσης να γίνει μια ακόμη προτομή και να τοποθετηθεί στα Καλάβρυτα σε πλατεία που θα ονομαστεί «Πλατεία Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου» δίπλα σε οδό με το όνομά του.
Και σ΄ αυτές τις προσπάθειες πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Γιατί ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος αξίζει από τον τόπο του, αυτές τις τιμές και όσες δικαίως του απεδόθησαν σήμερα.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.