HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοτική Ενότητα Αροανίας: «Στοίχημα» η Ανακύκλωση

Από την δημοτική ενότητα Αροάνιας ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Αυγούστου η δράση του Δήμου Καλαβρύτων για την προστασία του περιβάλλοντος ...


Από την δημοτική ενότητα Αροάνιας ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Αυγούστου η δράση του Δήμου Καλαβρύτων για την προστασία του περιβάλλοντος με στόχο τη μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων μέσω της ευεργετικής διαδικασίας της ανακύκλωσης, καθιστώντας ως στόχο κι ένα καλύτερο περιβαλλοντολογικό μέλλον για τις επόμενες γενιές. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση τώρα – Διαλογή στην πηγή», συνεργάτης του Δήμου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αροάνιας Παναγιώτη Λιακόπουλο επισκέφτηκαν  χωριά της περιοχής (Σοποτό, Αγρίδι, Λιβάρτζι κ.α) όπου και ενημέρωσαν τους κατοίκους για το απαραίτητο της συμμετοχής τους, όσο πιο ενεργά γίνεται, στη συγκεκριμένη δράση, ώστε το πρόγραμμα να στεφθεί από επιτυχία. 
Η ανταπόκριση των κατοίκων και των καταστηματαρχών ήταν απολύτως ικανοποιητική και ενθαρρυντική, ενώ το παρών έδωσαν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αντιλαμβανόμενοι τη χρησιμότητα της δράσης. Τέθηκαν και απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα, αναφορικά με το πρόγραμμα, ενώ μοιράστηκαν δεκάδες ειδικές μπλε τσάντες ανακύκλωσης , καθώς και έντυπο υλικό, σε όλους.     
Τα οικιακά απορρίμματα ανακύκλωσης (χάρτινες, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, καθώς και συσκευασίες αλουμινίου και λευκοσιδήρου) θα πρέπει να τοποθετούνται καθαρές στον ειδικό μπλε κάδο, χωρίς υπολείμματα. Κατόπιν με την κατάλληλη επεξεργασία, οι συγκεκριμένες συσκευασίες, μετατρέπονται σε αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη για την κατασκευή πλαστικών, χάρτινων, γυάλινων και μεταλλικών αντικειμένων καθημερινής χρήσης. 
Η ανακύκλωση αποτελεί σύγχρονη μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων με την οποία επιτυγχάνεται μείωση του όγκου των απορριμμάτων και συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία των δασών και είναι στις μέρες μας – όπου οι αυξανόμενες καταναλωτικές συνθήκες δημιουργούν συνεχώς μεγαλύτερο όγκο οικιακών απορριμμάτων – επιβεβλημένη όσο ποτέ. 
Οι δράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ στόχο της δημοτικής Αρχής αποτελεί η επάνδρωση όλο και περισσότερων τοπικών κοινοτήτων με μπλε κάδους ανακύκλωσης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.