HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την Δευτέρα..

Aνακοίνωση της "Ακτίδα". "Η "Ακτίδα" είναι μια κοινωνική, επιστημονική, πολιτική Ένωση. Ένας όμιλος πολιτικής σκέ...

Aνακοίνωση της "Ακτίδα". "Η "Ακτίδα" είναι μια κοινωνική, επιστημονική, πολιτική Ένωση. Ένας όμιλος πολιτικής σκέψης και προβληματισμού, που έχει ως στόχο την παραγωγή ιδεών, επιστημονικών προτάσεων, πολιτικών λύσεων, κοινωνικών επιλογών.
Μέσα στο συγκεχυμένο τοπίο, από την ένταση της αντιπαράθεσης του Ναι και του Όχι , η ψύχραιμη σκέψη και η ζεστή καρδιά, στο μυαλό και στο στήθος των Ελλήνων, που αγαπούν την πατρίδα και θέλουν το καλύτερο μέλλον της, επιλέγουν να στραφούν στο τι μπορεί και πρέπει να γίνει, από την Δευτέρα και μετά, στην χώρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Για αυτό το σημαντικό, που υπερβαίνει τα ψευδεπίγραφα, διαβουλεύονται, πολύ καιρό τώρα, τα μέλη του ομίλου κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού ΑΚΤΙΔΑ. Που έχουν ορίσει στόχο τους, να προβληματίζονται ρεαλιστικά και να προτείνουν τεκμηριωμένα, για την αλήθεια του σήμερα αλλά κυρίως για την ανάγκη του αύριο. Και που βεβαίως ούτε αποφεύγουν να τοποθετούνται στα κρίσιμα ούτε κρύβονται. Αυτό κάνουν και σήμερα. Καθαρά..
ΠΡΩΤΟΝ : Η χώρα μας χρεοκόπησε, με ευθύνη του παρωχημένου πολιτικού συστήματος που πελατειοκράτησε, των ολιγαρχών που πλουτοκράτησαν, των αεριτζήδων που κερδοσκόπησαν, τμημάτων της κοινωνίας που σύρθηκαν και παρασύρθηκαν στο εύκολο βόλεμα και βεβαίως των δόλιων εξωτερικών παραγόντων που εκμεταλλεύθηκαν.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Η χώρα μας έχει ανάγκη από ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού, για να αποκαταστήσει τον παραγωγικό και ανταγωνιστικό δυναμισμό της, τον σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της, την θέση της στον διεθνή οικονομικό καταμερισμό, την εθνική της αξιοπρέπεια και την σιγουριά του καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά της.
ΤΡΙΤΟΝ : Θέσεις και προτάσεις , για όλα αυτά, έχουν ήδη διαμορφώσει και καταθέσει τα μέλη της ΑΚΤΙΔΑΣ, με τα κείμενα τους σε αυτό το blog. Όποιος έχει την διάθεση και την υπομονή, τα διαβάζει, γνωρίζεται μαζί μας και, αν θέλει, συμμετέχει.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ : Όλοι οι Έλληνες , ό, τι και αν επιλέγουμε στο δημοψήφισμα, είμαστε αδέλφια, γόνοι της ίδιας μάνας-πατρίδας. Και δεν περισσεύει κανείς, στην αναγκαία συλλογική προσπάθεια ανάταξης του προβληματικού παρόντος και δημιουργίας του κάλλιστου μέλλοντος για τον λαό μας. Κυρίως για τα νιάτα.
ΠΕΜΠΤΟΝ : Θεωρούμε, ότι το δημοψήφισμα, ακόμη και αν οι αρχικές προθέσεις ήταν διαφορετικές, έχει ήδη γίνει παρωδία. Με κίνδυνο να εξελιχθεί σε τραγωδία , από τις ανεύθυνες ηγεσίες των δύο πλευρών. Που διακινδυνεύουν να διχάσουν τον λαό, σε εκείνους που επιλέγουν την αποδοχή ενός χείριστου και την επιδίωξη ενός λιγότερο χείριστου νέου μνημονίου.
ΕΚΤΟΝ : Θεωρούμε προκλητικό, εκπρόσωποι του χρεοκοπημένου χθες και του ανεύθυνου σήμερα να περιφέρονται στα κανάλια και τις πλατείες, επιδιώκοντας να καπηλευθούν τους αναμφισβήτητους ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς των πολιτών.
ΕΒΔΟΜΟΝ : Θεωρούμε, ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους – δανειστές, αδιέξοδο που έκλεισε τις τράπεζες στους φτωχούς και έχει επώνυμες ευθύνες στο χθες και στο σήμερα, έχει ήδη επαρκώς αρθεί, με τις τελικές προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι οποίες πρέπει να συνοδευθούν με ρυθμίσεις ελάφρυνσης του εθνικού χρέους. Κάτι εφικτό πλέον.
ΟΓΔΟΟΝ : Θεωρούμε και το λέμε καθαρά, χωρίς κινδυνολογία αλλά με ρεαλισμό: Η επιλογή απομάκρυνσης της χώρας από τις λεωφόρους της – δυσλειτουργικής βεβαίως – ενωμένης Ευρώπης, μέσω ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να οδηγήσει τον λαό σε διχασμό και την χώρα σε καταστροφικά ασαφές μέλλον.
ΕΝΑΤΟΝ : Εμείς λοιπόν της ΑΚΤΙΔΑΣ λέμε ΝΑΙ στο άνοιγμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, των κοινωνικών διεργασιών και των ελπιδοφόρων πολιτικών εξελίξεων στην χώρα μας, μέσα στον ασφαλή χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , της Ευρωζώνης και του Ευρώ. Που είναι και δικός μας χώρος και δεν τον χαρίζουμε σε κανένα. Και λέμε ΟΧΙ στην διπροσωπία, την παρακμή, την υποκρισία, την πολυγλωσσία, την ανευθυνότητα και τις κάτω του μετρίου Κυβερνήσεις.
ΔΕΚΑΤΟΝ : Εμείς της ΑΚΤΙΔΑΣ λέμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας, με στρατηγική, γνώση, δύναμη, όραμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Για να βγούμε από την κρίση σε ορατό χρόνο, με ένα πραγματικά σύγχρονο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα τριετίας. Που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των αδικιών και την εθνική, οικονομική και κοινωνική ανάταση. Εμείς και το ναι και το όχι τα εννοούμε ως ΝΑΙ στην προοπτική, την αλλαγή, την δημοκρατία και την προκοπή. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Με όλους τους Έλληνες ενωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.