HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015 - Πώς και πού ψηφίζουμε

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για το δημοψήφισμα με επιλογή το «Ναι (εγκρίνεται)» η πρότ...


Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για το δημοψήφισμα με επιλογή το «Ναι (εγκρίνεται)» η πρόταση των δανειστών ή «Οχι (δεν εγκρίνεται)».  Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
 Ποια ψηφοδέλτια θα είναι έγκυρα
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο οι πολίτες θα πρέπει να σημειώσουν έναν σταυρό εντός του τετραγώνου που βρίσκεται κάτω από την απάντηση «Ναι (εγκρίνεται)» ή «Οχι (δεν εγκρίνεται)».  
Κάθε άλλο σύμβολο καθιστά το ψηφοδέλτιο άκυρο. Έγκυρα είναι και τα ψηφοδέλτια στα οποία ο σταυρός έχει σημειωθεί εκατέρωθεν της προτιμώμενης απάντησης.
Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουμε
Οι πολίτες ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών του Ιανουαρίου. Για την ανεύρεση του εκλογικού τμήματος λειτουργεί το «Μάθε πού ψηφίζεις» στην ιστοσελίδα www.ypes.gr, στο «Εκλογές», και το τηλεφωνικό κέντρο 213-1361500 (σήμερα και αύριο 8.00-21.00 και Κυριακή 7.00-19.00).
Τι ισχύει για τους ετεροδημότες
Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως τις 30 Απριλίου 2015. Σε Αττική, Πειραιά, Θεσσαλονίκη πρέπει να αναζητήσουν το εκλογικό τμήμα που αντιστοιχεί στο επώνυμό τους. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ψηφίζουν στο τελευταίο τμήμα του εκλογικού διαμερίσματος του τόπου διαμονής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.