HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ρίγανη και Τσάι - Μαζεύουμε δεν Εκριζώνουμε - Οχι στην Καταστροφική Υπερσυλλογή

Είναι πολλοί που στην διάρκεια του Καλοκαιριού "οργώνουν" τα βουνά μας και μαζεύουν μας βότανα και αρωματικά φυτά, κυρίως ρίγ...


Είναι πολλοί που στην διάρκεια του Καλοκαιριού "οργώνουν" τα βουνά μας και μαζεύουν μας βότανα και αρωματικά φυτά, κυρίως ρίγανη και τσάι του βουνού.  
Να υπενθυμίσουμε οτι: 
Παίρνουμε από τη φύση τόσα, όσα αυτή μπορεί γρήγορα να αναπληρώσει. 
Τόσο η ρίγανη όσο και το τσάι είναι πολυετή φυτά τα οποία αναβλαστάνουν κάθε χρόνο από το ρίζωμά τους, αλλά και με σπόρους.
Συνεπώς όσον αφορά τη συλλογή τους, θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός μεν να μην εκριζώνονται τα μητρικά φυτά και αφετέρου δε να μην κόβονται όλα τα ανθοφόρα στελέχη τους, τα οποία παράγουν τους σπόρους από τους οποίους προκύπτουν τα νέα φυτά.
Υπάρχουν άλλωστε και Απαγορευτικές Διατάξεις με τις οποίες επιτρέπουν την συλλογή κυρίως του τσαγιού και της ρίγανης κατά την εποχή της ωρίμανσης. Συγκεκριμένα ρυθμίζουν το χρόνο, τον τρόπο αλλά και την συνολική ποσότητα κατ’ άτομο, επιτρέπωντας τη συλλογή μόνον με κοπή και όχι εκρίζωση.
Δυστυχώς όμως παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένοι ασυνείδητοι να προβαίνουν σε καταστροφική υπερσυλλογή των συγκεκριμένων βοτάνων τσαγιού και ρίγανης κυρίως, τα οποία θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.