HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα νέα από την Άνω Κλειτορία για τον Απρίλιο 2015

Ο Απρίλης ξανθός, αρχοντιά φημισμένη, Ζαχαρένια θωριά, ο Απρίλης πεθαίνει. Και ο Μάης απάνω του γέρνει, Χαροκόπος λεβέντης, μα δίχως μυαλά, ...

Ο Απρίλης ξανθός, αρχοντιά φημισμένη,
Ζαχαρένια θωριά, ο Απρίλης πεθαίνει.
Και ο Μάης απάνω του γέρνει,
Χαροκόπος λεβέντης, μα δίχως μυαλά,
Και του φρόνιμου Απρίλη τα μάτια σφαλά,
Και τα πλούτη του παίρνει.
Kωστής Παλαμάς

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες του Πάσχα στο χωριό μας. Την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι, οι νεαρές κοπέλες του χωριού μαζεύτηκαν στην εκκλησία για να στολίσουν τον Επιτάφιο και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.
Ο αγώνας ποδοσφαίρου και το νέο γήπεδο
Το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα και μετά την πρώτη πρωινή Ανάσταση, οι Καρνεσιώτες μαζεύτηκαν όπως συνηθίζεται τα τελευταία 2 χρόνια, στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5επί5 στην Κάτω Κλειτορία για να πραγματοποιήσουν το κλασικό πια ντέρμπι Άνω Ρούγας- Κάτω Ρούγας. Αξίζει να σημειωθεί πως μαζεύτηκαν περισσότερα από 20 άτομα για να συμμετάσχουν στον αγώνα.
Αυτή η άτυπη μετανάστευση για την πραγματοποίηση του αγώνα έγινε μιας και το γήπεδο στα Αλώνια δεν μπορεί να φιλοξενήσει χειμερινούς αγώνες εξαιτίας των υπόγειων ρευμάτων νερού. Ο Σύλλογός μας έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητες του την ανασκευή του γηπέδου με σκοπό να φιλοξενεί αγώνες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, πρέπει να δημιουργηθεί αποστραγγιστικό έργο καθώς και επιπρόσθετη επίστρωση χώματος. Δυστυχώς, το χώμα που «έπεσε» στο γήπεδο τον περασμένο Μάιο, ταιριάζει για να παίζει κάποιος πετροπόλεμο κι όχι ποδόσφαιρο.
Είμαστε σίγουροι βέβαια, πως ο Δήμαρχός μας κος Γεώργιος Λαζουράς, θα σκύψει για άλλη μια φορά πάνω από το πρόβλημά μας, όπως κάνει πάντα. Άλλωστε, ο αθλητισμός, αποτελεί βασική έκφανση του πολιτισμού και ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να μην δώσει έμφαση στους αγώνες στους οποίους παίρνουν μέρος κάθε φορά, όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας.
Το Μεγάλο Σάββατο:
Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, οι πιστοί του χωριού μας προσήλθαν με κατάνυξη στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναστάσιμη λειτουργία. Μόλις ο Παπά- Ασημάκης ολοκλήρωσε τη λειτουργία, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους πιστούς: ο Σύλλογος μας προσέφερε ένα κουλούρι και αυγό βαμμένο διπλωμένο για τον καθένα ξεχωριστά. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάρθηκε και υλοποιήθηκε από την κυρία Δήμητρα Σκορδά και τη γραμματέα του συλλόγου μας, κυρία Άννα Τσίκα.
Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογός μας αγκαλιάζει τέτοιες όμορφες ενέργειες. Για την πραγματοποίηση της προσφοράς αυτής, βοήθησαν με τη συμμετοχή τους και οι συγχωριανές μας Μάρθα Μπαλαφούτα και Δώρα Καλογεράκη, τις οποίες και ευχαριστούμε.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό του Καρνεσίου τη στιγμή που ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη». Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου και η λάμψη των πυροτεχνημάτων, να φωτίζουν πάντα την ψυχή και την καρδιά των Συγχωριανών μας.
Εργασίες στο χωριό
Ο Γεώργιος και ο Τάσος Γεωργακόπουλος κέντρωσαν με τη βοήθεια ειδικού, τέσσερις αχλαδιές στην είσοδο του χωριού μας, εγχείρημα το οποίο ευχόμαστε να πετύχει για να ομορφύνει κι άλλο η είσοδος στο Καρνέσι.
Επίσης, η μικρή Ευγενία Αθανασοπούλου, η οποία πρωτοστατεί σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας, μάζεψε με τη βοήθεια μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου μας, τα σκουπίδια από του Πέτρου την Αχλάδα ως τα σπίτια του χωριού.
Δίνουμε τα συγχαρητήρια μας στη μικρή Ευγενία που προσπαθεί με τις δυνάμεις της, να κρατά το χωριό μας καθαρό, παρά το γεγονός πως ο όγκος των σκουπιδιών ήταν υπερβολικά μεγάλος!

Η έμπρακτη συνεισφορά των Καρνεσιωτών προς το σύλλογο συνεχίζεται και είναι ιδιαίτερα συγκινητική…
Συγχωριανή μας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, παρακινούμενη αρχικά από το όραμα του συλλόγου μας και έπειτα από ανάλογη προσφορά του Δημήτρη Αλεξόπουλου (που δώρισε ένα πινγκ-πονγκ), προσέφερε στο σύλλογο ένα επιτραπέζιο μπιλιάρδο κι ένα επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι. Τέτοιες γενναιόδωρες ενέργειες δείχνουν πλούσια κοινωνικά και πατριωτικά αισθήματα, που είναι άξια τιμητικής διάκρισης και ηθικής επιβράβευσης. Πλέον, το όραμα του συλλόγου μας για δημιουργία χώρου διασκέδασης της νεολαίας και βιβλιοθήκης στη μεγάλη αίθουσα του σχολείου στα Αλώνια ,εκεί που κάποτε προσφερόταν συσσίτιο στους μαθητές, φτάνει σχεδόν στην πραγματοποίηση του. Απομένει να βαφτεί η αίθουσα και να τοποθετηθούν ράφια για τα βιβλία. Εάν κάποιος φίλος του χωριού θα ήθελε να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να εξοπλιστεί κατά το δυνατόν καλύτερα η βιβλιοθήκη και ο χώρος αναψυχής (playroom), ας επικοινωνήσει με το σύλλογο. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πάντα την ίδια θερμή συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάνουμε για την πρόοδο του χωριού μας…
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.