HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (Απρίλιος 2015)

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας   Λυκούριας, έχοντας πλήρη απαρτία. Κατά την έναρξη τη...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας   Λυκούριας, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Θανάση Σβίγγο και τον μόνιμο εθελοντή κ. Χρήστο Δρούλια για το ράντισμα των ζιζανίων στο Κοιμητήριο.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Αίτηση κατοίκων για καθαρισμό του μονοπατιού: Διάσελο (Προφ. Ηλίας)-Μπούστρια 
(Απόφαση Νο 9/2015)
Το μονοπάτι κρίνεται απαραίτητο για την πρόσβαση των κτηνοτρόφων στο οροπέδιο: Σέσια-Μπούστρια-Κλάπες-Τριανταφυλλιά, καθώς σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα ανόδου αγροτικού αυτοκινήτου. Κρίνεται ακόμη αναγκαία ηδημιουργία ομβροδεξαμενής στην περιοχή η οποία είναι τελείως άνυδρος.
2. Αίτηση κατοίκων για πυροπροστασία: Σαιτά-Λιάβα
(Απόφαση Νο 10/2015)
Το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ενημερώσει τους κατοίκους για τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συστήνοντας:
α. Απαγόρευση του ανάμματος υπαίθριας φωτιάς και εντός και εκτός χωριού από 1ης Μαίου.
β. Καθαρισμός των οικοπέδων εντός του χωριού κατά τον μήνα Μάιο. Επί αδυναμίας ανταποκρίσεως, τα οικόπεδα θα καθαριστούν από την κοινότητα με την ανάλογη οικονομική χρέωση στους ιδιοκτήτες.
γ. Χωράφια «αμποδιμένα» κατά μήκος των δρόμων (δημοσιά, αγροτικοί δρόμοι, μονοπάτια, κοντά σε μαντριά, μονάδες) θα πρέπει μέχρι την 1η Ιουνίου 2015 να αποψιλωθούν ή να γίνουν ελευθέρας βοσκής προκειμένου να αποφευχθεί πυρκαγιά από αναμμένο τσιγάρο κ.α.
δ. Κατά τις ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς (καύσωνες, άνεμοι), οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Ροδάκης και κ. Θανάσης Σβίγγος ανέλαβαν πρωτοβουλία όπως βρίσκονται από κοινού με την εθελοντική ομάδα σε άμεση ετοιμότητα νυχθημερόν.
3. Κάμπος-Αγροτικοί δρόμοι
(Απόφαση Νο 11/2015)
α. Η καλλιέργεια του Κάμπου έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί και τα χωράφια έχουν γεμίσει με βάτα και Ιτιές λόγω έλλειψης συστηματικού καθαρισμού και επισκευών στις κεντρικές-ατομικές γράνες και της ακαταλληλότητας των αγροτικών δρόμων.
Το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως έλθει σε άμεση επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Βασίλη Καρρά για να προωθηθούν οι ελάχιστες απαιτούμενες παρεμβάσεις στον Κάμπο ώστε να υπάρξει η δυνατότητα μερικής καλλιέργειας. Το αίτημα έγινε άμεσα αποδεκτό και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Ροδάκης και κ. Σβίγγος πρόκειται άμεσα να επισκεφθούν μαζί του τον Κάμπο για πληρέστερη εικόνα των προβλημάτων.
Οι ελάχιστα απαιτούμενες παρεμβάσεις είναι:
Α. ΚΑΜΠΟΣ
1. Περιοχή Σκόζα: Τμήμα του δρόμου έχει διακοπεί από την Κατσάνα και το ποτάμι πλημμυρίζει τα χωράφια.
2. Αποκατάσταση του αγροτικού δρόμου παράπλευρα του ποταμού Λάδωνα από τη γέφυρα Ζαίμη έως το Νησί.
3. Περιοχή Δέση. Ο δρόμος έχει διακοπεί από την Κατσάνα και απειλούνται τα χωράφια.
4. Γέφυρα Κερασιάς. Χρήζει άμεσης υποστήριξης λόγω υποχώρησης των στηριγμάτων και είναι επικίνδυνη για το πέρασμα ανθρώπων και ζώων.
5. Κλεισούρα: διόρθωση του δρόμου
6. Περιοχή Κυβούρια: Ο πλαστικός αγωγός που συνδέει τη γράνα με την περιοχή Κορίτες είναι σπασμένος με αποτέλεσμα δεκάδες στρέμματα να παραμένουν ξερικά.
7. Βελτίωση δρόμων (Γέφυρα Παππά-Σούρια, Σπηλιά-Δρομονέρι, Σκόζα-Ξερογιόφυρο)
Β. ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι αγροτικοί δρόμοι που εξυπηρετούν τους αγροτοκτηνοτρόφους έχουν καταστεί σε πολλά σημεία μη προσβάσιμοι και χρήζουν άμεσης διόρθωσης τώρα που τα καιρικά φαινόμενα έγιναν ηπιότερα.
Οι δρόμοι είναι:
1. Μαλτιγιάννι
2. Σπαρτιά
3. Χόβα
4. Κατουνύστα
5. Κορλιόπεσι
6. Άγιος Κωνσταντίνος
7. Κοιμητήριο-Άγιος Κων/νος
8. Προφήτης Ηλίας-Λάκκες
9. Τριανταφυλλιά-Κρόπα Φράγκας
10. Δεξαμενή-Γεώτρηση

Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής
Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης 
 Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.