Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ - Τίμησαν τη Ζωοδόχο Πηγή και τον Π.Π. Γερμανό (φωτο)

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΗΝ 17-4 -2015 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ ΔΡΟΒΟΛΟΒΙ...

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΗΝ 17-4 -2015
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ



Με την πρέπουσα κατανυκτικότητα, σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον σπηλαιώδη ναό της Παναγίας Δροβολοβού στις 17- 4- 2015
Παράλληλα έγιναν και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον εθνεγέρτη Π. Π. Γερμανό, σε ειδικό συμβολικό μνημείο που κατασκευάσαμε εκεί πριν τρία περίπου χρόνια, για να θυμίζει το πέρασμα του από εδώ καθώς και τους αγώνες του για την πατρίδα. Επίσης γιατί πρώτος άναψε το φυτίλι της λευτεριάς στις 17 Μαρτίου 1821, ψηλά στην Άγια Λαύρα – ορκίζοντας τους δικούς μας Καλαβρυτινούς αγωνιστές – με το σύνθημα Ελευθερία ή θάνατος.
Στην συνέχεια η φλόγα απλώθηκε σ ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ τα Καλάβρυτα, η Αγία Λαύρα και ο Π. Π. Γερμανός θα μείνουν αιώνια σύμβολα αντίστασης, μεγαλείου και δόξας για τον τόπο μας στο διηνεκές!
Εμείς θεσπίσαμε να πραγματοποιούμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα παρόμοιες εκδηλώσεις, με τρισάγιο, καταθέσεις στεφάνων, ομιλίες, απαγγελίες κλπ. Για να κρατάμε πέραν των άλλων ζωντανεμένες τις μνήμες στις νεότερες γενιές των Ελλήνων.
Τις φετινές εκδηλώσεις τίμησαν πολλοί έγκριτοι συγχωριανοί και συμπατριώτες μας απ τα γύρω χωριά καθώς και άλλοι εκλεκτοί εν γένει επισκέπτες.
Στη συνέχεια ακολούθησαν κεράσματα και φιλοξενία των επισκεπτών, από μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών –Δροβολοβιτών –Δεσινιωτών και από κατοίκους του Δροβολοβού.
Εδώ στα μικρά χωριά μας Καμενιάνοι Δροβολοβό και Δεσινό, κρατάμε ψηλά την Ελλάδα μας!!!!
Κρατάμε ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά μας!!!! Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη σε όλους τους Καλαβρυτινούς όπου γης.
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.