HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Πανηγυρικός εορτασμός της ιστορικής Ι.Μ.Αγίου Αθανασίου

Το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στο χωρίο Φίλια Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίο...


Το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στο χωρίο Φίλια Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου, τιμώντας την ημέρα ανακομιδής των ιερών λειψάνων του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση των προσκυνητών από την  Αδελφότητα Φιλαίων και στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον "Όμιλο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών" ο οποίος έχει προσκληθεί από την Αδελφότητα. 
Να σημειώσουμε οτι στον "Όμιλο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών" που φέτος κλείνει 20 χρόνια δράσης συμμετέχουν αρκετοί Καλαβρυτινοί.
Η ιστορική Μονή του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται εντός του δάσους που αποτελείται από δέντρα δρυός, ελιάς και πρίνους, ανάμεσα στα χωριά Λευκάσιο και Φίλια.
Η ηλικία της Μονής ξεπερνά τα 350 έτη και υπήρξε εστία και ορμητήριο στον ξεσηκωμό του 1821.. Είναι διώροφη και αποτελείται από 50 κελιά μοναχών. Ο ναός είναι βασιλική τρίκλητος μετά τρούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.