HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παγκαλαβρυτινή Ένωση - Πρόγραμμα Εορταστικών εκδηλώσεων 22 Μαρτίου 2015

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.15 π.μ. η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τον Δή...


Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.15 π.μ. η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς Φορείς και Συλλόγους, διοργανώνει πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής οδός Σταδίου 33.
Ο Εορτασμός αυτός έχει θεσμοθετηθεί και συντελείται για πάνω από 80 έτη. Κατά τον εορτασμό θα εξαρθεί γενικά μεν το πνεύμα της Εθνεγερσίας για την ανάκτηση της Ελευθερίας του γένους από τον Οθωμανικό ζυγό, ειδικότερα δε η συμβολή των Καλαβρυτινών Πρωτεργατών στον Ιερό αυτό Αγώνα.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Σπυρίδων Ι. Νικολάου, Σύμβουλος Επικρατείας ε.τ. τ. Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας, με θέμα :
«Η Εθνική και Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα Βραβεία του 3ου ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού Ζωγραφικής της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση», με φετινό θέμα «Οι ξεχασμένοι Φιλέλληνες»..
Μετά το πέρας του εορτασμού οι συμμετέχοντες θα μεταβούν εν πομπή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, όπου, με τη συμμετοχή της Μπάντας του Δήμου Αθηναίων, ο Πρόεδρος της «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» και οι Επίσημες Αρχές θα καταθέσουν στεφάνι.
Στην εορτή έχουν κληθεί να παραστούν ή να εκπροσωπηθούν, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, τα μέλη της Κυβερνήσεως, Βουλευτές, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Ιερός Κλήρος της Πρωτεύουσας και της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, εκπρόσωποι των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Δικαστικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι. Έχουν κληθεί επίσης οι Καλαβρυτινοί που διαμένουν στην Περιφέρεια της τέως Διοικήσεως Πρωτεύουσας.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 2015
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 ώρα 11.00 π.μ.
Αίθουσα Εθνικού Ιστορικού Μουσείου,
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10.35 - 11.15 Γενική προσέλευση
11.15 - 11.30 Προσέλευση Επισήμων, έναρξη Εορτασμού με αναγγελία της Κοσμήτορος της Π.Ε. κ. Χρονοπούλου.
11.30 Η Σημαία της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως εισέρχεται στο χώρο.
11.35 Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη και παρουσίαση του επίσημου Ομιλητή.
11.45 Πανηγυρικός της ημέρας, από τον κ. Σπυρίδωνα Ι. Νικολάου, Σύμβουλο Επικρατείας ε.τ. τ. Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας, με θέμα : «Η Εθνική και Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821»
12.05 Παρουσίαση του αυθεντικού τραγουδιού που χόρεψαν στην πλατεία των Καλαβρύτων, οι Αγωνιστές την 21η Μαρτίου 1821 όταν απελευθέρωσαν τα Καλάβρυτα
12.25 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 3ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Τα Παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση» από την υπεύθυνη διεξαγωγής κ. Μπαλασοπούλου, Γενική Γραμματέα της Π.Ε. και Βράβευση των τριών νικητών κάθε κατηγορίας.
12.45 Τραγούδια της Επανάστασης από το Μουσικό σχήμα του Γεωργίου Δαλιάνη και την ομάδα τραγουδιού "Ρωμιοσύνη".
13.00 - 13.45 Μετάβαση σε πομπή με τη Σημαία της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και Κατάθεση Στεφάνων Τιμής από τον Πρόεδρο της Π.Ε. και τους Επισήμους.
13.45 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
και Τέλος του Πανηγυρικού Εορτασμού της Εθνικής Επετείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.