HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Κυριακή της Ορθοδοξίας

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 (Ιωάννου, κεφ. Α΄, εδάφ. 44-52, Α΄ Νηστειών, Της Ορθοδοξίας) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Τω καιρώ εκε...



Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
(Ιωάννου, κεφ. Α΄, εδάφ. 44-52, Α΄ Νηστειών, Της Ορθοδοξίας)

Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Τω καιρώ εκείνω ηθέλησεν ο Ιησούς εξελθείν εις την Γαλιλαίαν, και ευρίσκει Φίλιππον και λέγει αυτώ. Ακολούθει μοι. Ην δε ο Φίλιππος από Βηθσαϊδά, εκ της πόλεως Ανδρέου και Πέτρου. Ευρίσκει Φίλιππος τον Ναθαναήλ και λέγει αυτώ. Όν έγραψε Μωσής εν τω νόμω και οι Προφήται, ευρήκαμεν Ιησούν τον υιόν του Ιωσήφ, τον από Ναζαρέτ. Και είπεν αυτώ Ναθαναήλ. Εκ Ναζαρέτ δύναταί τι αγαθόν είναι; Λέγει αυτώ Φίλιππος. Έρχου και ίδε. Είδεν ο Ιησούς τον Ναθαναήλ ερχόμενον προς αυτόν και λέγει περί αυτού. Ίδε αληθώς Ισραηλίτης, εν ώ δόλος ουκ εστί. Λέγει αυτώ Ναθαναήλ. Πόθεν με γινώσκεις; Απεκρίθη Ιησούς και είπεν αυτώ. Προ τού σε Φίλιππον φωνήσαι, όντα υπό την συκήν είδον σε. Απεκρίθη Ναθαναήλ και λέγει αυτώ. Ραββί, συ ει ο υιός του Θεού, συ ει ο Βασιλεύς του Ισραήλ. Απεκρίθη Ιησούς και είπεν αυτώ. Ότι είπον σοι. Είδον σε υποκάτω της συκής, πιστεύεις; Μείζω τούτων όψει. Και λέγει αυτώ. Αμήν αμήν λέγω υμίν, απ' άρτι όψεσθε τον ουρανόν ανεωγότα, και τους αγγέλους του Θεού αναβαίνοντας και καταβαίνοντας επί τον Υιόν του ανθρώπου.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό θέλησε ο Ιησούς να βγει (από την πόλη της Ιερουσαλήμ) και να πάει στη Γαλιλαία. Βρίσκει τότε το Φίλιππο και του λέει: «Ακολούθησε με». Ο Φίλιππος ήταν από τη Βηθσαϊδά, από την πόλη του Ανδρέα και του Πέτρου. Βρίσκει ο Φίλιππος το Ναθαναήλ και του λέγει: «Βρήκαμε Εκείνον, για Τον οποίο έγραψε ο Μωυσής στο νόμο και οι Προφήτες, τον Ιησού, το γιο του Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ». Και ο Ναθαναήλ του είπε: «Είναι δυνατόν να βγει τίποτα καλό από τη Ναζαρέτ;». Του λέει ο Φίλιππος: «Έλα να δεις». Είδε ο Ιησούς τον Ναθαναήλ να έρχεται προς το μέρος Του και λέει γι’ αυτόν: «Να ένας πραγματικός Ισραηλίτης που δεν υπάρχει δόλος μέσα του». Του λέγει ο Ναθαναήλ: «Από πού με ξέρεις;». Απάντησε ο Ιησούς και του είπε: «Σε είδα πριν να σε φωνάξει ο Φίλιππος, όταν ήσουν κάτω από τη συκιά». Απάντησε ο Ναθαναήλ και του είπε: «Δάσκαλε, Συ είσαι ο Υιός του Θεού, Συ είσαι ο Βασιλιάς του Ισραήλ». Απάντησε ο Ιησούς και του είπε: «Πιστεύεις, επειδή σού είπα ότι σε είδα κάτω από τη συκιά; Μεγαλύτερα από αυτά θα δεις». Και λέει (συμπληρώνοντας). «Αλήθεια σας λέω, πως πολύ γρήγορα θα δείτε ανοιγμένο τον ουρανό και τους Αγγέλους του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν κοντά στον Υιό του ανθρώπου».
=============

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.