HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ της ΕΠ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - ένα Μνημειώδες Έργο

Είναι από τους αθόρυβους εργάτες αλλά με έργο και αποτέλεσμα μνημειώδες. Ο λόγος για τον αγαπητό φίλο και συμπατριώτη μας Αθανάσιο ...


Είναι από τους αθόρυβους εργάτες αλλά με έργο και αποτέλεσμα μνημειώδες. Ο λόγος για τον αγαπητό φίλο και συμπατριώτη μας Αθανάσιο Τζώρτζη από το Γκέρμεσι (Πρ. Ηλία) Καλαβρύτων που ολοκλήρωσε ένα ιστορικό 6τομο έργο, αποτέλεσμα επίπονης έρευνας ετών με τίτλο "Ιστορικό Λεξικό της επαρχίας Καλαβρύτων".  Ο ακούραστος Αθανάσιος Τζώρτζης που μας τιμά με τα δημοσιεύματα του στις σελίδες μας παραδίδει ένα έργο που συμπυκνώνει σε 5.000 σχεδόν σελίδες, Ιστορία, Λαογραφία, Χωριά, οικισμούς, τοπωνύμια, αγωνιστές του '21, μετανάστες και πολλά άλλα. 
Τον ευχαριστουμε όλοι οι Καλαβρυτινοί για το έργο - παρακαταθήκη που αφήνει στον τόπο μας, ευχόμενοι στον δημιουργό, πάντα υγεία και δημιουργία. 

Ο δημιουργός του έργου Αθανάσιος Τζώρτζης μας ενημερώνει: 
"Αγαπητοί φίλοι, το πόνημα που για πάνω από 7 χρόνια πάσχιζα να δημιουργήσω, έφτασε στο τέλος του και έγινε βιβλίο.
Αποτελείται από 6 τόμους των 800 και πλέον σελίδων ο καθένας, δεν περιέχει φωτογραφίες και η ύλη του είναι συμπυκνωμένη, λόγω του όγκου της.
Περιλαμβάνει κατ” αλφαβητική ταξινόμηση: τα χωριά, τους οικισμούς και τα τοπωνύμια της επαρχίας. Λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία αυτών. Αγωνιστές του 1821. Μετανάστες στην Αμερική κ. λ.
Έχει τυπωθεί σε ελάχιστα αντίτυπα, δεν θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία και γι” αυτό όποιος ενδιαφέρεται να το προμηθευτεί, παρακαλώ να μου αφήσει μήνυμα με τηλ. και διεύθυνση στο ηλεκτρ. ταχυδρ. tzathan@gmail.com.
Στην εθνική Βιβλιοθήκη (τμήμα ISBN) όπου κατέθεσα τρία σετ, μου είπαν ότι θα ταξινομηθεί μετά δύο περίπου μήνες, στο δε αναγνωστήριο δεν γνωρίζω πότε θα βρεθεί έτοιμο για χρήση.
Στα Καλάβρυτα, όπως με ενημέρωσαν, δεν υπάρχει Δημοτική Βιβλιοθήκη και δεν εύρισκα που να το στείλω ώστε να είναι προσβάσιμο στους Καλαβρυτινούς. Με συμβούλευσαν να το στείλω στη βιβλιοθήκη του Λυκείου Καλαβρύτων, όπου και το έστειλα, με την ελπίδα ότι όταν παραληφθεί και γίνει αποδεκτή η προσφορά μου αυτή, θα έχει κάποιος τη δυνατότητα να το δει.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν σκοπό έχουν να σας δώσουν μία εικόνα του έργου."

Αθανάσιος Τζώρτζης.

Ο Θανάσης Τζώρτζης και γεννήθηκε στο Γκέρμπεσι (Προφήτη Ηλία) το 1951. Έχει τελειώσει την ΑΣΟΕΕ και σπουδές στην Πληροφορική και τον Προγραμματισμό καθώς και επιμόρφωση σε πακέτα Στατιστικών Εφαρμογών. Έχει γράψει δύο βιβλία.Το ένα έχει τίτλο: “Γκέρμπεσι, διαδρομή στους αιώνες”, έχει εκδοθεί το 2003 από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ και το περιεχόμενό του αποτελούν συστατικής, ιστορικής και λαογραφικής μορφής στοιχεία για το Γκέρμπεσι,
Το δεύτερο έχει τίτλο: “EXCEL Χρήσιμες εφαρμογές”, έχει εκδοθεί το 2005 από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ, περιέχει περισσότερες πάνω από 12ο εφαρμογές του Εxcel και απευθύνεται σε χρήστες που κατέχουν τις βασικές γνώσεις του προγράμματος αυτού. Ο Θανάσης Τζώρτζης βρίσκεται στο στάδιο έρευνας και συλλογής στοιχείων για όλη την επαρχία Καλαβρύτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.