HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ομιλία του Γεωργίου Κοσμά στην ιστορική Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά

Μια βαρυσήμαντη ομιλία εκφώνησε χθες 24 Μαρτίου 2015, στην ιστορική Ιωνίδειο Σχολή, ο εκλεκτός συμπατριώτης μας, δικηγόρος παρ' Αρεί...

Μια βαρυσήμαντη ομιλία εκφώνησε χθες 24 Μαρτίου 2015, στην ιστορική Ιωνίδειο Σχολή, ο εκλεκτός συμπατριώτης μας, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και επίτιμος πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, Γεώργιος Κοσμάς με θέμα: Για ποια ιδανικά αγωνίστηκαν οι ήρωες του 1821 υψώνοντας το Λάβαρο της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα" .
Η ιστορική  Ιωνίδειος Σχολής που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1847, παρακολουθώντας τις δράσεις της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και της Καλαβρυτινής κοινωνίας γενικότερα, προσκάλεσε τον κ. Κοσμά ως κεντρικό ομιλητή στην επετειακή εκδήλωση τιμής για το 1821. 
Ο κ. Κοσμάς σε μια εμπνευσμένη ομιλία τόνισε την σημασία του αγώνα αλλά κυρίως την συμβολή των Καλαβρύτων που πρώτα κήρυξαν την επανάσταση, μιλώντας μέσα από ιστορικές πηγές και τεκμηρίωση. 
Ιδιαίτερη σημασία είχε το γεγονός ότι Μανιάτες και Καλαματιανοί καθηγητές, μαθητές και γονείς συνεχάρησαν τον κ. Κοσμά για την άρτια παρουσίαση ντοκουμέντων και πηγών.
Να συγχαρούμε τον εκλεκτό συμπατριώτη μας που πάντα με πάθος και πατριωτικό σθένος αγωνίζεται για το τόπο και την ιστορία του

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.