HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων (συνεδρίαση 1/3/15)

Το Kalavrytanews.com σας ενημερώνει για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, όπως θα κάνει και σε κάθε δημοτικό συμβο...



Το Kalavrytanews.com σας ενημερώνει για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, όπως θα κάνει και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο.  

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, στο Δημοτικό Κατάστημα. Την ίδια ημέρα και ωρα 12:00 θα πραγματοποιήθηκαν και δύο ειδικές συνεδριάσεις με θέματα: Περί έγκρισης οικονομικών καταστάσεως χρήσης 2013 του Δήμου Καλαβρύτων (Ισολογισμός – Αποτελέσματα Χρήσεως) και: «Περί Κατάρτισης και Ψήφισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Καλαβρύτων έτους 2015».
Να σημειώσουμε οτι στην συνεδρίαση απουσίαζε η αντιπολίτευση. 
Για τα  θέματα των ειδικών συνεδριάσεων, στο μεν πρώτο ο λογιστής και ο ορκωτός λογιστής παρουσίασαν τις δαπάνες του Δήμου οι οποίες τόσο ο ισολογισμός όσο και τα αποτελέσματα χρήσης είναι απόλυτα ισοσκελισμένα και υγιή
Στο δεύτερο θέμα της ειδικής συνεδρίασης είχε ήδη ψηφιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση και απλά επαναβεβαιώθηκε.  

Εκτός ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε το θέμα της  Ανάπλασης της πλατείας της Κλειτορίας (διαβάστε εδώ) η οποία και υπερψηφίστηκε 

Στα θέματα της τακτικής συνεδρίασης :
1. Περί των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου απελευθέρωσης των Καλαβρύτων στις 21 Μαρτίου, των προεπαναστατικών γεγονότων Λειβαρτζίου στις 14 Μαρτίου, των προεπαναστατικών γεγονότων της Φροξυλιάς & Χελωνοσπηλιάς στις 24 Μαρτίου και γ) της Εθνικής Παλιγγενεσίας στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα 2015.
2. Περί εορτασμού του Πολιούχου των Καλαβρύτων, Αγίου Αλεξίου, στις 17 Μαρτίου 2015.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετέχει ο Δήμος Καλαβρύτων καλύπτοντας τις ηχητικές εγκαταστάσεις και προσφέροντας παράλληλα και αναψυκτικά και εδέσματα. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις του Λειβαρτζίου. 

3. Περί υποχρεωτικής αναμόρφωσης – τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2015.
4. Περί τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2015.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγινε η απαιτούμενη τυπική τροποποίηση για να συμπεριληφθούν και οι πληρωμές 2014 που έγιναν με επιταγές πληρωτέες τις πρώτες ημέρες του 2015 

5. Περί έγκρισης μετατόπισης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην Τ.Κ. Πάου Δ.Ε. Παΐων και έγκρισης χορήγηση μιας παροχής ισχύος 8 KVA (Νο 1Φ) με αριθμό παροχής 32564073, για τη σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής Χαμηλής Τάσης του Κοιμητηρίου Νάσιας Τ.Κ. Νάσιας Δ.Ε. Αροανίας και ψήφισης των αντίστοιχων πιστώσεων, ποσών: 743,03 € και 290,71 € ,για την καταβολή τους υπέρ ΔΕΔΔΗΕ. (Σχετικά τα με Αρ./ΗΜ.: Φ. 288/1182/9-2-2015 και Αρ./ΗΜ.: Φ. 487/160/5-2-2015 έγγραφα της ΔΕΔΔΗΕ, Περιοχής Τρίπολης).
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγινε δεκτή 

6. Περί επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων.
7. Περί διαγραφής χρεών Δ.Ε. Καλαβρύτων Δήμου Καλαβρύτων.
8. Περί διαγραφής τελών ύδρευσης και νεκροταφείου 42 υπόχρεων από τους χρηματικούς καταλόγους της Δ.Ε. Αροανίας του Δήμου Καλαβρύτων.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ομόφωνα δεκτά σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των τοπικών προέδρων και των υπευθύνων αντιδημάρχων 

9. Περί ορισμού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Καλαβρύτων, χρήσης 2014.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίστικε ορκωτός λογιστής η μειοδότρια εταιρεία " Ολυμπία" 

10. Περί αίτησης κας Μουδάτσου Μαρίας Δέσποινας, για παραχώρηση χώρου στην πλατεία Νερόμυλου της Τ.Κ. Κερτέζης, έναντι ενοικίου.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίστηκε επιτροπή με του κ. Χουλιάρα, κ. Δουκλιά και τον πρόεδρο του Τοπικού για να μελετήσουν το θέμα

11. Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. της Αρχικής Σύμβασης του έργου: «Ολοκλήρωση ΄Υδρευσης Τ.Κ. Πεύκου» Δ.Ε. Παΐων του Δήμου Καλαβρύτων.
12. Περί έγκρισης 2ου Α.Π.Ε. της Αρχικής Σύμβασης του έργου: «Ανάπλαση - Αναβάθμιση Τ.Κ. Δάφνης» Δ.Ε. Παΐων του Δήμου Καλαβρύτων.
13. Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Τ.Κ. Κάτω Βλασίας» Δ.Ε. Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων.
14. Περί έγκρισης Γνώμης για την παράταση προθεσμίας κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Τ.Κ. Κάτω Βλασίας» Δ.Ε. Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ομόφωνα δεκτά

15. Περί ανασυγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Υδρευση Τ.Κ. Πεύκου» Δ.Ε. Παΐων του Δήμου Καλαβρύτων. (Κλήρωση ενός δημοτικού συμβούλου ως Προέδρου της επιτροπής σε αντικατάσταση του αποβιώσαντος Μιχάλη Τσιμπρή).
16. Περί συγκρότησης επιτροπής Προσωρινής και οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή υποδομών αποχέτευσης οδού Κων/νου Κωνσταντίνου».
17. Περί συγκρότησης επιτροπής Προσωρινής και οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή αγωγών ομβρίων οδού Αγίου Αλεξίου».
18. Περί συγκρότησης Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του Έργου: «Αποκατάσταση Επειγουσών Αναγκών Έργων Οδοποιϊας Δ.Ε. Κλειτορίας»
19. Περί συγκρότησης Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του Έργου «Εσωτερική Οδοποιία ΤΚ Κλειτορίας».
20. Περί συγκρότησης Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του Έργου «Επισκευή – Συντήρηση Στέγης Σχολείου ΤΚ Ανω Κλειτορίας»
21. Περί συγκρότησης Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του Έργου «Επισκευή Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Λευκασίου».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για να κάνει τις κληρώσεις για τον ορισμό ενός αιρετού σε κάθε περίπτωση 

22. Περί έγκρισης της Μελέτης και καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης του έργου: "Ανάπλαση πλατείας Τ.Κ. Λυκούριας» Δ.Ε. Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγινε η Αποδοχή της μελέτης 

23. Περί έγκρισης της μελέτης και καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Αποκατάσταση Κοινοχρήστων Χώρων Τ.Κ. Τρεχλού Δ.Ε. Καλαβρύτων».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Το θέμα πήγε στην οικονομική επιτροπή 

24. Περί αίτησης-καταγγελίας Ανδρέα Γκράμη κατοίκου Τ.Κ. Μικρού Ποντιά Δ.Ε. Καλαβρύτων δήμου Καλαβρύτων για παράνομη περίφραξη κοινοτικού δρόμου από Παύλο Τραγότσαλο του Αθανασίου στη θέση Πάνω αλώνια Μεγάλου Ποντιά παρεμποδίζοντας τη διέλευση των κατοίκων.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Βρέθηκε συμβιβαστική λύση 

25. Περί αίτησης κ. Μαρίνας Αντωνοπούλου, για επανεξέταση από το Δημοτικό Συμβούλιο ανάκληση του εκδοθέντος πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά της αιτούσης για ψ φερόμενη κατάληψη τμήματος δημοτικού δρόμου, στην Τ.Κ. Πριολίθου Δ.Ε. Καλαβρύτων.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Μένει ως έχει η αρχική απόφαση

26. Περί του από Φεβρουάριος 2015 αιτήματος του ΣΕΠΟΚΕ για επιχορήγησή του από το Δήμο με ποσό 850,00 € για την πραγματοποίηση της πολιτιστικής-αθλητικής εκδήλωσης στις 29 Μαρτίου 2015 στο ΚΕΔΙΚ, διεξαγωγής αγώνα Σκακιού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ & ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ RAPID ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων από τον Τουρκικό Ζυγό και των 20 χρόνων λειτουργίας του ΣΕΠΟΚΕ, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και σε συνεργασία με την ΄Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) και του Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ).
ΑΠΟΦΑΣΗ: Εγκρίθηκε το ποσό των 850ευρώ 

27. Περί του από 2-1-2015 αιτήματος του Συλλόγου Λυκουργιωτών «Ο Προφήτης Ηλίας» (Δεληγιάννη 22 ΑΘΗΝΑ) για επιχορήγησή του από το δήμο.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Απορρίφθηκε το αίτημα διοτι ο σύλλογος Λυκουριωτών δεν έχει έδρα στην Λυκούρια

28. Περί του από 16-02-2015 αιτήματος του πολιτιστικού Συλλόγου Κερτεζιτών «Ο Στριφτόμπολας» για επιχορήγησή του από το Δήμο.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Εγκρίθηκε επιχορήγηση 1500 ευρώ

29. Περί του από 27-10-2015 αιτήματος επιχορήγησης της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων (Α.Ε.Κ.).
ΑΠΟΦΑΣΗ: Εγκρίθηκε επιχορήγηση 9.000 ευρώ

30. Περί αιτήματος Εκπροσώπου Τοπικής Κοινότητας Ψωφίδας Δ.Ε,. Αροανίας του Δήμου Καλαβρύτων για την διακοπή επτά (7) παροχών ύδρευσης στην Τ.Κ. Ψωφίδας.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Δεκτές οι διακοπές 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.