HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Tης Απόκρεω

Κυριακή της Απόκρεω (Ματθαίου, Κεφ. ΚΕ΄, εδάφ. 31-46, της Τελικής Κρίσεως) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Είπεν ο Κύριος. Όταν δε...

Κυριακή της Απόκρεω
(Ματθαίου, Κεφ. ΚΕ΄, εδάφ. 31-46, της Τελικής Κρίσεως)


Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Είπεν ο Κύριος. Όταν δε έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού, και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ’ αυτού, τότε καθίσει επί θρόνου δόξης αυτού. Και συναχθήσεται έμπροσθεν αυτού πάντα τα έθνη. Και αφοριεί αυτούς απ’ αλλήλων, ώσπερ ο ποιμήν αφορίζει τα πρόβατα αυτού από των ερίφων. Και στήσει τα μεν πρόβατα εκ δεξιών αυτού, τα δε ερίφια εξ ευωνύμων. Τότε ερεί ο βασιλεύς τοις εκ δεξιών αυτού. Δεύτε οι ευλογημένοι του πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν από καταβολής κόσμου. Επείνασα γαρ, και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατέ με. Ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με. Γυμνός, και περιεβάλετέ με. Ησθένησα, και επεσκέψασθέ με. Εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς με. Τότε αποκριθήσονται αυτώ οι δίκαιοι λέγοντες. Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα και εθρέψαμεν, ή διψώντα και εποτίσαμεν; Πότε δε σε είδομεν ξένον και συνηγάγομεν; ή γυμνόν και περιεβάλομεν; Πότε δε σε είδομεν ασθενή ή εν φυλακή και ήλθομεν προς σε; Και αποκριθείς ο βασιλεύς ερεί αυτοίς. Αμήν λέγω υμίν, εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε. Τότε ερεί τοις εξ ευωνύμων. Πορεύεσθε απ’ εμού οι κατηραμένοι είς το πυρ το αιώνιον το ητοιμασμένον τω διαβόλω και αγγέλοις αυτού. Επεινασα γαρ, και ουκ εδώκατέ μοι φαγείν. Εδίψησα και ουκ εποτισατέ με. Ξένος ήμην και ου συνηγάγετέ με. Γυμνός, και ου περιεβάλετέ με. Ασθενής και εν φυλακή, και ουκ επισκέψασθέ με. Τότε αποκριθήσονται αυτώ και αυτοί λέγοντες. Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα ή διψώντα ή ξένον ή γυμνόν ή ασθενή ή εν φυλακή και ου διηκονήσαμέν σοι; Τότε αποκριθήσεται αυτοίς λέγων. Αμήν λέγω υμίν, εφ’ όσον ουκ εποιήσατε ενί τούτων των ελαχίστων, ουδέ εμοί εποιήσατε. Και απελεύσονται ούτοι εις κόλασιν αιώνιον, οι δε δίκαιοι εις ζωήν αιώνιον.

Ελεύθερη μετάφραση

Είπε ο Κύριος: «Όταν θα έρθει ο Υιός του ανθρώπου μέσα στη δόξα του και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθίσει στο θρόνο της δόξας του. Και θα συγκεντρωθούν μπροστά Του του όλα τα έθνη και θα ξεχωρίσει τους ανθρώπους, τον ένα από τον άλλον, όπως ξεχωρίζει ο τσοπάνης τα πρόβατα από τα κατσίκια. Και θα βάλει τα πρόβατα στα δεξιά Του και τα κατσίκια στα αριστερά Του. Τότε θα πει ο Βασιλιάς σ' εκείνους που θα είναι στα δεξιά του: Ελάτε οι ευλογημένοι από τον πατέρα μου να κληρονομήσετε τη βασιλεία που είναι ετοιμασμένη για σας από τον καιρό που χτίστηκε ο κόσμος. Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάγω. Δίψασα και με ποτίσατε. Ήμουν ξένος και με φιλοξενήσατε. Ήμουν γυμνός και μου δώσατε να ντυθώ. Αρρώστησα και με επισκεφτήκατε. Ήμουν στη φυλακή και ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του αποκριθούν οι δίκαιοι, λέγοντας: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σου δώσαμε να φας, ή να διψάς και σου δώσαμε να πιείς; Και πότε σε είδαμε ξένο και σε φιλοξενήσαμε, ή γυμνό και σε ντύσαμε; Πότε σε είδαμε άρρωστο ή στη φυλακή και σε επισκεφτήκαμε;». Και θα απαντήσει σε αυτούς ο Βασιλέας και θα τους πει: «Σας λέω αλήθεια πως ό, τι πράξατε σ' έναν από τους πιο τελευταίους αυτούς αδελφούς μου σ' εμένα το πράξατε». Τότε θα πει και σ' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά Του: «Φύγετε από μένα οι καταραμένοι στο αιώνιο πυρ, που είναι ετοιμασμένο για το διάβολο και τους αγγέλους του. Γιατί πείνασα και δε μου δώσατε να φάγω, δίψασα και δε μου δώκατε να πιω. Ήμουν ξένος και δε με φιλοξενήσατε, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και στη φυλακή και δεν ήρθατε να με δείτε». Τότε θα Του απαντήσουν και αυτοί, λέγοντας: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένο ή γυμνό ή άρρωστο ή στη φυλακή και δε σε βοηθήσαμε»; Τότε θα τους αποκριθεί, λέγοντας: «Σας λέω αλήθεια, πως ό, τι δεν πράξατε σ' έναν από τους τελευταίους αυτούς αδελφούς μου, ούτε σε εμένα δεν το πράξατε». Και θα πάνε εκείνοι σε κόλαση αιώνια και οι δίκαιοι σε ζωή αιώνια.
===============

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.