Latest Articles

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

2hQzL.gif

Breaking News

latest

Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές ομάδες που δρούσαν και στα Καλάβρυτα

26-2-2015 Εξαρθρώθηκαν δύο ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και βιασμούς σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδία...

26-2-2015 Εξαρθρώθηκαν δύο ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και βιασμούς σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων


Συγκεκριμένα,
Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε (5) ομοεθνών συνεργών τους, οι οποίοι συμμετείχαν στις οργανώσεις
Οι δράστες εισέρχονταν σε οικίες και υπό την απειλή όπλων αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν σωματικές βλάβες στα θύματά τους
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, έχει προκύψει ότι εμπλέκονται συνολικά σε (16) ληστείες, (9) κλοπές, μια απόπειρα βιασμού και ένα βιασμό

Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται σε (16) ληστείες, (9) κλοπές, βιασμό, μια απόπειρα βιασμού και διακίνηση όπλων, σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν χθες (25.02.2015) το πρωί, στα Εξαμίλια Κορίνθου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42,39, και 33 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα –δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση όπλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 39,33 και 32 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν εξακριβωθεί κατά το προανακριτικό έργο και τουλάχιστον δύο ακόμη συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται.
Σε ότι αφορά στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της.
Πρόκειται για τον 39χρονο υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη εγκληματική ομάδα, δύο ακόμη 30χρονων ομοεθνών συνεργών του και ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, βιασμός τετελεσμένος και σε απόπειρα, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ανέπτυξαν τεχνικές ειδικής ανακριτικής διείσδυσης, αξιοποίησαν όλα τα ευρήματα, τα στοιχεία και τις πληροφορίες με αποτέλεσμα να εξακριβώσουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, τη δομή τους και τον τρόπο δράσης τους.

Σχετικά με την πρώτη εγκληματική οργάνωση :
Χθες (25.02.2015) το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πραγματοποίησαν ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή Εξαμίλια Κορινθίας, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τα τρία μέλη της οργάνωσης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των δραστών, στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
• (3) πιστόλια, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα με φυσίγγια στους γεμιστήρες,
• (174) φυσίγγια πιστολιών και πολεμικών τυφεκίων,
• (6) κινητά τηλέφωνα,
• πληθώρα καρτών κινητών τηλεφώνων (sim).
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν τελέσει από κοινού, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση από τις 26/5/2013 μέχρι και 8/11/2013, έντεκα (11) ληστείες και πέντε (5) κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, οι δράστες επέλεγαν κυρίως απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα και αφού εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, προσέγγιζαν αυτές, κυρίως νυχτερινές ώρες, ώστε να είναι αθέατοι από κατοίκους της περιοχής και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα εισέρχονταν στο εσωτερικό κατά την στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.

Στη συνέχεια υπό την απειλή όπλων ανάγκαζαν του παθόντες να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά κ.λπ. ενώ κατά τη διαφυγή τους, τους έδεναν σε έπιπλα του σπιτιού και αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να μην ειδοποιήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προξενούσαν σωματικές βλάβες στους παθόντες ακόμη και με εργαλεία (αιχμηρά αντικείμενα κ.λπ.) και τους ασκούσαν βία, για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τα χρήματα.
Επισημαίνεται ότι, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων που είχαν στοιχεία κατόχου τρίτο πρόσωπο ή πλαστά στοιχεία, ενώ συχνά έφευγαν για κάποιο χρονικό διάστημα στην Αλβανία για να μην εντοπίζονται εύκολα.
Σε δύο ληστείες που έλαβαν χώρα στις (30-5-2013), σε χωριό των Καλαβρύτων, με θύματα έναν 82χρονο και έναν 81χρονο ημεδαπό τα τραύματα που τους προκάλεσαν οι δράστες ήταν τόσο σοβαρά που σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία τους, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα απεβίωσαν.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση όπου οι δράστες στις 20/6/2013 τα ξημερώματα, σε χωριό των Καλαβρύτων, εισήλθαν σε οικία αντρόγυνου ημεδαπών, ηλικίας 83 και 77 ετών και προκαλώντας σωματικές βλάβες στην 77χρονη, ανάγκασαν το συζυγό της να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (5.500) ευρώ. Στη συνέχεια έδεσαν τα άκρα των παθόντων με σεντόνια και τράπηκαν σε φυγή. Η υγεία της 77χρονης επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα τρεις μήνες μετά τη ληστεία να αποβιώσει.
Επιπλέον από την προανάκριση προέκυψε ότι, ο 39χρονος συλληφθείς εμπορευόταν και πωλούσε όπλα, που προμηθευόταν από την Αλβανία και αποκόμιζε από την κάθε συναλλαγή το χρηματικό ποσό των 800 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του όπλου.
Οι δράστες από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ περίπου, κοσμήματα αξίας πάνω από (2.000) ευρώ, ένα αυτοκίνητο, και άλλες οικιακές συσκευές.

Για τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση :
Τα μέλη της είχαν τελέσει από κοινού, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση από τις 22/12/2012 μέχρι και 29/12/2012 (5) ληστείες, έναν βιασμό και μια απόπειρα βιασμού σε περιοχές της Αχαΐας.
Ειδικότερα, οι δράστες επέλεγαν κατοικίες και τις προσέγγιζαν, κυρίως νυχτερινές ώρες ώστε να γίνονται αθέατοι από κατοίκους της περιοχής και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα εισέρχονταν στο εσωτερικό, κατά την στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.
Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαιρούσαν τα τηλέφωνα των παθόντων, τους έδεναν τα άκρα και τους φίμωναν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οποία οι δράστες στις (27-12-2012), αργά το βράδυ εισήλθαν σε οικία αντρόγυνου ημεδαπών στην Πάτρα, ηλικίας 64 και 67 ετών στους οποίους άσκησαν βία, τους φίμωσαν και αποπειράθηκαν να βιάσουν την 67χρονη γυναίκα χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (25.000) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους το χρηματικό ποσό των (1.280) ευρώ, καθώς και κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τις (30.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.