HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συμφωνία στο Eurogroup

Τη συμφωνία του Eurogroup με την ελληνική κυβέρνηση για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης παρουσίασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερ...



Τη συμφωνία του Eurogroup με την ελληνική κυβέρνηση για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης παρουσίασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Στην συνέντευξη τύπου τόνισε: 
«Μιλάμε για σχέσεις εμπιστοσύνης και έγινε απόψε ένα πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Είμαι ευτυχής γιατί η δουλειά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες έφερε καρπούς»
Τα κύρια σημεία τις συμφωνίας προβλέπουν παράταση της δανειακής σύμβασης 4 μηνών, παράταση των ομολόγων του ESM και οι συγκεκριμένοι πόροι θα είναι διαθέσιμοι για όλη τη διάρκεια της παράτασης και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επιπλέον η ελληνική πλευρά συμφώνησε να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να απέχει από μονομερείς ενέργειες. «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να επιφέρουν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δεσμεύονται να μην υπάρχουν μονομερείς δράσεις που θα έχουν αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα λάβουν υπόψιν για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα τις φετινές συνθήκες», σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Την ερχόμενη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων «που θα βασίζονται στην συμφωνία αλλά θα χρησιμοποιούν την ευελιξία που παρέχει το πρόγραμμα». Σύμφωνα με το ίδιο χρονοδιάγραμμα, μόλις εγκριθεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων θα ξεκινήσει η ψήφιση της παράτασης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.