HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βολές Κατσικόπουλου για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Ανακοίνωση με ευθείες βολές κατά της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο Δημήτρης Κατσικόπουλο...

Ανακοίνωση με ευθείες βολές κατά της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο Δημήτρης Κατσικόπουλος.
Η ανακοίνωση - επιστολή έχει ως εξής: 
Με την παρούσα δημόσια αναφορά μας, επιθυμούμε να σας υπενθυμισουμε τα καθήκοντα σας, που απορρέουν απο την ιδιότητα του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία κατέχετε και τα όποια βεβαίως προβλέπονται στο νόμο.
Απο την αρχή λειτουργίας του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, φάνηκε οτι ο τρόπος λειτουργίας σας και διεύθυνσης των εργασιών του σώματος,
δεν ηταν αυτός που ορίζει ο νόμος, αλλά ούτε και αυτός που επιβάλλει το κυρος και η αίγλη ενός τέτοιου αξιώματος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ειναι ένας απο το όλον, ειναι ο "primus inter pares", δηλαδή πρώτος μεταξύ ίσων, το οποίο φαίνεται να αγνοειτε.
Διαφορετικά δεν εξηγείται ο αλλαζονικός, εγωιστικός και εγωκεντρικός τρόπος άσκησης των καθηκόντων σας.
Θυμίζουμε εκφράσεις και συμπεριφορές, τις οποίες μέχρι τώρα ανεχθηκαμε και υποχωρήσαμε, χωρις αυτό να σημαίνει οτι θα επιδείξουμε
αλλη ανοχή και υπομονή: 
-Μη ανάγνωση καταλόγου στις πρώτες συνεδριάσεις λέγοντας "έχουμε απαρτία, ειμαστε όλοι γνωστοί εδώ"
-Οταν οι συνεδριασεις επαιρναν χρονο, σε αυστηρο τονο λεγατε " αλλη
φορά μετά το τρίωρο θα διακόπτω"
-Το "ετσι θελω εγω" εχει ακουσθει κατα κορον
-Ειρωνικά σχόλια, αν οχι επιθέσεις σε Δημοτικούς συμβούλους, όταν ζητάμε εφαρμογή του προτύπου κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος ειναι εγκύκλιος του ΥΠΕΣ, οπου δεν υφίσταται κανονισμός. Υπενθυμιζουμε τις ειρωνείες σας κατά τη διεξαγωγή των
δημαιρεσιών οταν ζητήσαμε κάλπη οπως ορίζεται στο νόμο -"το λόγο εχει ο Σωτήρης", δίνοντας το λόγο σε Δημοτικό Σύμβουλο, σαν να ηταν καφενειο -"αν και δεν σου μιλάω, παρε το λογο" απευθυνομενος σε αλλο συμβουλο
-τις συνεχείς διακοπές στους ομιλητές και την παρεκτροπή της συζήτησης -την εμμονη να ειστε εισηγητης ολων των θεματων παρα τις συνεχεις διαμαρτυριες μας. Αυτο δεν προκυπτει απο πουθενα. Ο προεδρος εισαγει τα θεματα και δεν τα εισηγειται. Με την ανοχη του Δημαρχου λοιπον εχετε η προσπαθειτε να υποκαταστησεε τους παντες και τα παντα και βεβαια τους εισηγητες των θεματων και τους αρμοδιους αντιδημαρχους.
-Δεν νοειται λειτουργια δημοτικου συμβουλιου χωρις καταλογο ομιλητων,
χωρις χρονομετρο και με αλεπαλληλες διακοπες, ενθεν κακειθεν, Απειρα παραδειγματα μπορει να απαριθμησει κανεις για την συμπεριφορα σας κε Προεδρε, για να καταφανει οτι ο τροπος της μεχρι του δε λειτουργιας σας και ασκησης των καθηκοντων σας ειναι ανεπαρκης, μικροψυχος, ηγεμονικος,αλλαζονικος, προσβλητικος, εμφανως προτασσει παραταξιακη σκοπιμοτητα αντι του ολου.
Απολυταρχικος κατα βαση κατα το προτυπο του Λουδοβικου ιδ', (L' etat, c' est moi), δηλ το κρατος ειμαι εγω.
Κε Προεδρε 
Θελουμε να πιστευουμε οτι θα αλλαξετε ροτα. Θελουμε να πιστευουμε οτι θα αρθειτε στο υψος των περιστασεων και οτι αυτη η συμπεριφορα σας δεν ειναι εσκεμμενη, αλλα προιον απειριας η κεκτημενης ταχυτητας. Αλλως εχετε υπερβει προ πολλου τα εσκαμμενα και αυτο ειναι οτι χειροτερο για την ενωτικη λειτουργια του Δημοτικου μας συμβουλιου.
Σας καλουμε μετα απο αυτα να εφαρμοσετε απο τουδε και στο εξης τον προτυπο κανονισμο μεχρι να γινει ο δικος μας κανονισμος λειτουργιας του Δημοτικου Συμβουλιου.
Σας υπενθυμιζουμε στο σημειο αυτο κατι που ισως σας εχει διαφυγει, απαραδεκτως βεβαια, οτι στην συνεδριαση της 3-10-14, αποφασισαμε οπως ψηφισουμε κανονισμο λειτουργιας και ορισαμε τριμελη επιτροπη οπως επεξεργασθει τα αρθρα του κανονισμου και το φερει προς συζητηση και ψηφιση του απο το Δημοτικο Συμβουλιο. Ορισαμε και τριμηνη προθεσμια.Αν ενθυμεισθε προεδρος ορισθηκατε εσεις. Εκτοτε ουδεν, παροτι εχει παρελθει ηδη τετραμηνο.
Αναμενουμε τις ενεργειες σας και ελπιζουμε να μην χρειασθει να επανελθουμε.
Σημειωνουμε οτι η δημοσια αυτη αναφορα μας αφορα και τον κο Δημαρχο, εκτος και αν η λειτουργια του Δημοτικου Συμβουλιου τον καλυπτει.
Κλεινοντας επισημαινουμε οτι η επιστολη μας δεν αποτελει ΜΟΜΦΗ κατα
του προεδρου, αλλα ειναι ενα βημα πριν απο αυτη ...
Δημοκρατικη Ενοτητα Καλαβρυτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.