HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εθνική Συμφιλίωση και Πολιτικός Πολιτισμός

γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Η πατρίδα μας, αυτή η όμορφη και ευλογημένη χώρα, διέρχεται την πιο σκληρή δ...

γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Η πατρίδα μας, αυτή η όμορφη και ευλογημένη χώρα, διέρχεται την πιο σκληρή δοκιμασία στην ιστορία της, χειρότερη και από την κατοχή, γιατί, τότε οι γονείς μας ήξεραν ότι η Γερμανική «μπότα» μια μέρα ηττημένη θα έφευγε. Σήμερα ο στραγγαλισμός από τους ίδιους δεν φαίνεται «να περνάει εύκολα».
Τούτες τις μέρες η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της χώρας μας, δείνει ένα δύσκολο διαπραγματευτικό αγώνα, εκεί στο «λάκκο των λεόντων» (τούτος ο χαρακτηρισμός νομίζω ότι ανήκει σε κάποιο κορυφαίο ηγέτη της αριστεράς ή τον Ηλιού, πιθανότερα, ή τον Φλωράκη).
Ναι είναι ο λάκκος των λεόντων η έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, γιατί εκεί κυριαρχεί η «Γερμανική μπότα» με τους δορυφόρους τους, γιατί εκεί δεν υπάρχουν ηγέτες να υψώσουν ανάστημα, υπάρχουν «ανθρωπάκια» του «γιες μαν» και ποτέ του «νο μαν» και τούτο το λέω γιατί στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους δικούς μας, αλλά κατ’ εντολή της «Φράου Μέρκελ». Τι ζητάει η «δόλια» η πατρίδα μας: «ρε παιδιά είμαι νέα Κυβέρνηση», δώστε μου δυο – τρεις μήνες «τράτο» να προετοιμαστώ και νάρθω να το συζητήσουμε, απάντηση από τους «δυνάστες», «όχι, τώρα». Μόνο και μόνο νάβλεπε κανείς την απαξίωση του Σόϊμπλε και το μίσος προς τον Ελληνα Υπουργό και την απαξίωση της «Φράου» προς τη χώρα μας εκεί στη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, εμείς, σαν πολιτικό σύστημα είμαστε κοντά στη κυβέρνηση ή επιχαιρόμεθα για μια αποτυχία (δεν θέλω να το πιστέψω), για το λαό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι κοντά στη κυβέρνηση είτε την ψήφισαν, είτε όχι, γιατί η σημερινή ημέρα είναι «σημαδιακή» για τη χώρα μας εκεί στις Βρυξέλλες. Το πως φτάσαμε εδώ οι ευθύνες είναι γνωστές και θα δούμε τι θα δείξει και η εξεταστική που ζήτησε ο κύριος Πρωθυπουργός.
Εγώ θα ευχηθώ η Παναγιά η Μεγαλοσπηλιώτισσα να βοηθήσει τη χώρα μας να ξεπεράσει το σκόπελο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, γιατί πως να το κάνουμε, μου αρέσει να ακούω, «ότι δεν θα μου μειώσουν τη σύνταξή μου, παρά να αιωρείται «το μέϊλ Χαρδούβελη», μου αρέσει να ακούω για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, και τόσα άλλα. Μακάρι να γίνουν όλα αυτά και να βοηθήσει ο Θεός τη χώρα μας και αυτόν τον «ταλαίπωρο λαό».
Μετά τις εκλογές και την ήταν της συγκυβέρνησης, δεν επεδείχθη «πολιτικός πολιτισμός» από ορισμένους, μόνο τέτοιον έδειξε ο απελθών Πρόεδρος της Βουλής ο κύριος Μεϊμαράκης με την ενέργειά του προς την κυρία Κωνσταντοπούλου, διότι μη μας διαφεύγει η εικόνα του Μαξίμου και η υποδοχή του νέου Πρωθυπουργού, δεν θα μπω και να πάρω θέση στην αντιπαράθεση, την εικόνα είδα και αυτήν σχολιάζω.
Δεν θα σταθώ το πως ορκίστηκαν Κυβέρνηση και βουλευτές, γιατί είναι θέμα «Βήτα Εθνικής» ένα θα πω μόνο «και οι προηγούμενοι που παλάμιζαν το Ευαγγέλιο» δεν καταντούσαν μετά από λίγο επίορκοι:». Τη χώρα μας, έστω και με πολιτικό όρκο, μπορούν να τη βγάλουν από το αδιέξοδο και να δούμε καλύτερες μέρες;
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ, σήμερα εκεί στο «λάκκο των λεόντων» η πατρίδα μου να πετύχει «για την Ελλάδα ρε γαμώτο», για να νιώσουμε και μείς πως είναι «η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων».
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
Βυσσωκιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.