HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εγκώμιον Ιατρού Νίκου Ραζή στα Καλάβρυτα.

γράφει ο Κωνσταντίνος Κατσιάρης  Η παρουσία του ιατρού μας Δρ. Ν. Χ. Ραζή στα μέρη μας, για πολλά-πολλά χρόνια είναι η αιτία της ...


γράφει ο Κωνσταντίνος Κατσιάρης 
Η παρουσία του ιατρού μας Δρ. Ν. Χ. Ραζή στα μέρη μας, για πολλά-πολλά χρόνια είναι η αιτία της αναφοράς μου στο πρόσωπο του και ας μου επιτραπεί να φανώ αδιάκριτος, αφού ο ίδιος δεν επιθυμεί –θα έλεγα ότι σχεδόν αποφεύγει- την προβολή και τους επαίνους.
Ξέρουμε όλοι ότι: «είναι προτιμότερο να αξίζει τιμές κάποιος και να μην τις έχει, παρά να σου απονέμουν τιμές που δεν τις αξίζεις».
Από ανθρώπους που απολαμβάνουν τιμές είναι γεμάτος ο τόπος μας και το ζούμε καθημερινά στην πολιτική και την κοινωνία μας. Η ένδυση αναξίων με φράκο, ημίψηλο και στολή είναι πλέον εμφανής.
Λίγοι είναι εκείνοι οι πανάξιοι, που αποφεύγουν την πρώτη σειρά και στέκουν μακράν από την δόξα τις κολακείες και την άνευ αντικρύσματος τιμών. Έναν από αυτούς έχει την ευμενή τύχη να φιλοξενεί και ο δικός τόπος.
Θα πάω αντίθετα στην ενδόμυχη επιθυμία του γιατρού μας, του σεβαστού και Αξιοτίμου κ. Ν. Χ. Ραζή, Κεφαλλονίτη στην καταγωγή και θα σας αποκαλύψω το μέγεθος του σεβασμού μου στο πρόσωπο και το μεγάλο και διαρκές και συνεχόμενο έργο του. Γιατί μόνο τα κενοτάφια είναι ογκώδη, αλλά η τιμή έχει αξίαν μιάς ανεκτίμητης χούφτας χρυσού.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα μέρη μας είναι πολύ μικρά για να χωρούν αυτόν τον επιστήμονα και πολύ φτωχικά για να ιχνογραφίσουν την παρουσία του.
Ο Γιατρός μας αποτελεί τον ορισμό του Πλατωνικού αφορισμού:
«Ο Γιατρός παύει να είναι γιατρός, όταν στην διαγωγή του αναλογίζεται το δικό του συμφέρον και όχι του αρρώστου. Γιατί ο αληθινός γιατρός είναι ο κυρίαρχος της ανθρώπινης ζωής και όχι ο άνθρωπος που πάει να θησαυρίσει. Γιατί ο αληθινός γιατρός είναι ο άρχων των σωμάτων και όχι ο εκμεταλλευτής τους».
Το έργο του δεν περιορίζεται στα στενά όρια της ιατρικής του ενασχόλησης, ασχολείται και με τα πολιτισμικά πνευματικά δρώμενα στα Καλάβρυτα.
Έχει γράψει βιβλία διάφορα, πραγματοποιεί ομιλίες σε σχολεία, συλλόγους και συνέδρια.
Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει μαζί με άλλους άξιους συνεργάτες τον [Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), στα Καλάβρυτα]. Και έχει πραγματοποιήσει αγώνες Σκάκι με μεγάλη επιτυχία.
Στις 5-6 Δεκεμβρίου 2014 επραγματοποιήθησαν επιτυχείς αγώνες σκάκι και ο 2ος Πανελλήνιος ανοικτός ατομικός διαγωνισμός σκακιστικού Σκίτσου, αφιερωμένου στην 71η Εκδήλωση Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων «Αρχαίος Κλείτωρ» συμμετείχε οικονομικά σε συνεργασία με άλλους επτά Συλλόγους καθώς και με τον Σκιτσογράφο Αλέξανδρο Στσίγκιελ, ό οποίος διεκρίθη πρώτος στην γενική κατηγόρια. Το διήμερο αυτό, το σκάκι ως παιγνίδι αρχαίο, μαθηματικό και βαθύτατα σκεπτικό, ήταν συγκλονιστικό. Γιατί ο Γιατρός μας, είχεν πολλά-πολλά παιδιά από το δημοτικό σχολείο μέχρις το Πανεπιστήμιο, καθώς και μεγάλους. Ήταν όπως ό Χριστός με τα παιδία.
Τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα διαβάσετε από άλλες δημοσιεύσεις.
Τελειώνοντας συγχαίρω τον Εξαίρετο γιατρό μας Δρ. Ν. Χ. Ραζή και τον ευχαριστώ ως Καλαβρυτινός, για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες όπου προσφέρει στους Καλαβρυτινούς. Ο Θεός να τον έχει καλά…
Καλά Χριστούγεννα σε όλους…
Αθήναι 8-12-2014
Για το Δ/Σ της Ομοσπονδίας
Κώστας Κατσιάρης
Γενικός Γραμματέας.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.