HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιτέλους Λύσεις για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (22/12/14) ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα το Νοσοκομείο Καλαβρύτων με σημαντικές α...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (22/12/14) ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα το Νοσοκομείο Καλαβρύτων με σημαντικές αποφάσεις. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα έπειτα από εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου Θ.Νασιώτη (διαβάστε εδώ)
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός από τον Περιφερειάρχη, ο βουλευτής και επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» Βασίλης Χατζηλάμπρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, ο Διοικητής της 6ηςΥ.Πε. Νίκος Στακιάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Θεόδωρος Νασιώτης, Σπύρος Καπράλος, Παναγιώτης Λαλιώτης και Γιώργος Κανέλλης, ο Διοικητής του ενοποιημένου Νοσοκομείου Αιγίου Κ. Φωτόπουλος, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων Ι. Μεντζελόπουλος και ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων Λ. Βασιλόπουλος.
Η σύσκεψη κράτησε πάνω από δύο ώρες με πολλές εντάσεις κυρίως από τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα ο οποίος κυριολεκτικά τα "έψαλε" στον διοικητή του ενοποιημένου Νοσοκομείου Αιγίου - Καλαβρύτων κ. Φωτόπουλο για την κατάσταση που επικρατεί στα Καλάβρυτα θεωρώντας τον υπεύθυνο αφού όπως τόνισε δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του Αιγίου αφήνοντας "γυμνό" το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη και την περασμένη εβδομάδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, την επαναφορά του συνόλου του προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) που έχει μετακινηθεί, την απόσπαση ή μετακίνηση προσωπικού ασθενοφόρων που πλέον ανήκουν στο ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, το οποίο έχει αναλάβει τις διακομιδές (σύμφωνα με τα ισχύοντα πριν το Νόμο του Π.Ε.Δ.Υ.), την πραγματοποίηση νέων προσλήψεων με ειδικότητες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τέτοιες που να διασφαλίζουν άρτια λειτουργία του νοσοκομείου και την επανεξέταση του υγειονομικού χάρτη σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο Καλαβρύτων, συνεκτιμώντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής.
«Μιλάμε για ένα ιδιαίτερο μέρος, το οποίο είναι μεγάλο σε έκταση και καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό ολόκληρο τον ορεινό όγκο της Αχαΐας. Επιπλέον η προσέλευση επισκεπτών πλην των μόνιμων κατοίκων είναι μεγάλη, ιδίως λόγω του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς είναι ένας διακεκριμένος τουριστικός προορισμός» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό πως «άμεσα το νοσοκομείο χρειάζεται ακτινολόγο και ορθοπαιδικό. Προσφάτως συνταξιοδοτήθηκε και ο χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος και από τότε δεν μπορεί να γίνει καμία εξέταση. Αντιλαμβάνεστε πως κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα».
Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε και την πρόσφατη τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο λέγοντας πως «το νοσοκομείο ήλθε σε αυτή την κατάσταση λόγω άστοχων μετακινήσεων και αποσπάσεων, αλλά και συνταξιοδοτήσεων, μια εξέλιξη που εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία όχι μόνο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών. Και για αυτό είμαστε εμείς εδώ: Πρέπει να πιέσουμε και αυτό κάνουμε ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο
Αμέσως μετά την σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, στον οποίο και μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και ζήτησε την παρέμβασή του.

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε άμεσα να προχωρήσει στην ενίσχυση του προσωπικού με όποιο τρόπο αυτό είναι δυνατόν, ώστε να λειτουργήσει και πάλι σωστά το νοσηλευτικό ίδρυμα.


Οι αποφάσεις που πήραν στην σύσκεψη ήταν:
  • Άμεση λύση εντός των ημερών για την λειτουργία του Ακτινολογικού με δέσμευση προς το συμβούλιο του ΥΠΕάρχη κ. Στακιά.
  • Ένταξη του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κατά προτεραιότητα στο τρέχον πρόγραμμα προσλήψεων νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Ενίσχυση με επικουρικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων
  • Πρόσληψη μονιμου Καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων 
  • Λύση στο θέμα των διακομιδών με ενίσχυση διασωστών.
  • Αυτονόμηση των αναγκών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων
Ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Νασιώτης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία Κατσιφάρα και τις άμεσες λύσεις που αποφασίστηκαν και προγραμματίστηκαν. Να σημειώσουμε οτι από την ημέρα (Νοε-14) που ο κ. Νασιώτης με ανοιχτές επιστολές του (διαβάστε εδώ) στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS εξέφρασε την αγωνία, την αγανάκτηση και την προτροπή του για άμεσες λύσεις, όλα δείχνουν να έχουν πάρει τον σωστό δρόμο για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος στην τοποθέτησή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της σύσκεψης τονίζοντας οτι στο Περιφερειακό συμβούλιο τέθηκε το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση και με λύσεις στην σωστή κατεύθυνση και με προοπτική αυτονόμησης και αναβάθμισης, σε αντίθεση με το Δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων που το ζήτημα του Νοσοκομείου έχει θέση μόνο για "φιλολογικές αναλύσεις" χωρίς πιέσεις και λύσεις με ευθύνη του Δημάρχου...

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.