HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Κεραυνοί Νασιώτη για το ΕΚΑΒ το Νοσοκομείο και τους Δρόμους

Επιστολή στο "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" απέστειλε πριν από λίγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Καρδιολόγος,  Δ/ντης ΕΣΥ, Θεόδωρος Κ. Νασι...

Επιστολή στο "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" απέστειλε πριν από λίγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Καρδιολόγος,  Δ/ντης ΕΣΥ, Θεόδωρος Κ. Νασιώτης και με την γλώσσα της αλήθειας και της πραγματικότητας, μιλά για τα τεράστια προβλήματα της Επαρχίας μας, την απαξίωση και τις ευθύνες. Σε μια έκρηξη οργής στα γραφόμενά του, κάνει μια ύστατη προσπάθεια να δημοσιοποιηθούν και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα τόσο του οδικού δικτύου των Καλαβρύτων, του Νοσοκομείου Καλαβρύτων αλλά και στην ολιγωρία εξεύρεσης λύσης για την διακομιδή των ασθενών.  Δεν διστάζει μάλιστα να αναλάβει και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θυμηθείτε το αυτό τώρα που θα ‘ρθουμε όλοι στον εορτασμό της επετείου της 13ης Δεκεμβρίου και φτύστε μας ή βρίστε μας ή ότι άλλη μορφή διαμαρτυρίας θέλετε να μας κάνετε. Βάζω και τον εαυτό μου στο κάδρο, γιατί έχω κι εγώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί ζήτησα τη ψήφο σου εμπιστευόμενος μια παράταξη που δεν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της επαρχίας μας."
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νασιώτη, συντασσόμαστε με τον αγώνα και την αγωνία του, ελπίζοντας οτι το μεγάλο ειδικό βάρος που έχει η παρέμβασή του θα επιφέρει το απαιτούμενο αποτέλεσμα για το καλό της Επαρχίας μας.

Ολόκληρη η Επιστολή του κ. Νασιώτη έχει ως εξής: 

Μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα σας, θα ήθελα να απευθυνθώ κατ’ αρχήν στους συμπολίτες μου, ως περιφερειακός σύμβουλος, απολογούμενος για ένα έργο πρωταρχικής σημασίας, που ακόμη δεν έχει γίνει και που άπτεται της δικαιοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και στη συνέχεια να καταγράψω την άποψή μου για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και του Ε.Κ.Α.Β.
Πρώτον: Όσον αφορά την Περιφέρεια. Έχει φτάσει χειμώνας και από την ανάληψη των καθηκόντων της Νέας Περιφερειακής Αρχής από το Σεπτέμβριο δεν κατέστη δυνατό να γίνει η διαγράμμιση του Δρόμου Πούντας Καλαβρύτων και Πατρών Καλαβρύτων. Δεν μπορεί δηλαδή η Περιφέρεια να βρει «5 κιλά στουπέτσι να τραβήξει μία γραμμή στο δρόμο να ξέρει ο οδηγός αν το αυτοκίνητό του είναι μέσα στο δρόμο ή πάει για το γκρεμό» όπως χαρακτηριστικά μου έλεγε αγανακτισμένος συμπολίτης.
Και έχει δίκιο. Κάθε φορά που έχει ομίχλη (και ομίχλη έχει τις περισσότερες μέρες του φθινοπώρου και το χειμώνα) αναγκάζεσαι να σταματήσεις γιατί δεν ξέρεις που είσαι.
Έθεσα το θέμα επανειλημμένα στην ομάδα της συμπολίτευσης και στον Αρμόδιο Δ/ντή Περιφερειάρχη και οι απαντήσεις ήταν: «Δεν έχουμε οδηγό αλλά έχουμε μηχάνημα, δεν έχουμε χρώμα, είναι ακριβό το χρώμα, θα ‘ρθουμε σε συνεννόηση με το Δήμαρχο να κάνει αυτός το έργο. Θα το βάλουμε σε πρόγραμμα αλλά το έργο θα γίνει του χρόνου». Με άλλα λόγια δεν δίνει «ούτε δεκάρα» εάν εσύ φύγεις από το δρόμο και καταλήξεις 150 μέτρα κάτω στο γκρεμό.
Θυμηθείτε το αυτό τώρα που θα ‘ρθουμε όλοι στον εορτασμό της επετείου της 13ης Δεκεμβρίου και φτύστε μας ή βρίστε μας ή ότι άλλη μορφή διαμαρτυρίας θέλετε να μας κάνετε. Βάζω και τον εαυτό μου στο κάδρο, γιατί έχω κι εγώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί ζήτησα τη ψήφο σου εμπιστευόμενος μια παράταξη που δεν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της επαρχίας μας.
Έρχομαι τώρα στο θέμα του Νοσοκομείου των Καλαβρύτων. Ενός Νοσοκομείου που μια φορά κι έναν καιρό ήταν σημείο αναφοράς και το κατάντησαν σήμερα «χάνι». Για τους νεώτερους χάνι τα παλιά χρόνια ήταν ένα υποτυπώδες ξενοδοχείο που πρόσφερε κατάλυμα για 2-3 ημέρες στον ταξιδιώτη κι ένα πιάτο φαΐ αν υπήρχε. Έτσι το καταντήσαμε από τη στιγμή που δώσαμε τα «κλειδιά», δηλαδή τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας στο Αίγιο. Φυσικά αυτό έγινε με τη συνδρομή των ντόπιων «Εφιαλτών» (γιατί χωρίς «Εφιάλτες» δεν πέφτει το κάστρο), που όταν οι εργαζόμενοι φώναζαν ότι θα κλείσει το Νοσοκομείο αν φύγει η Δ/ση, αυτοί μιλούσαν για αναβάθμιση και μετατροπή του σε Mayo Clinic.
Το αποτέλεσμα κατέστρεψε το Νοσοκομείο μας αποσπώντας γιατρούς και προσωπικό στο Αίγιο αλλά ταυτόχρονα υποβάθμισαν το Νοσοκομείο του Αιγίου στην 9η χειρότερη θέση των Νοσοκομείων της Ελλάδος σύμφωνα με τη Στατιστική του Υπουργείου Υγείας. Εδώ αναρωτιέται κανείς: Αν η κινητοποίηση του Δήμου, Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου, Εκκλησίας ήταν αυτή που έγινε κατά την επίσκεψη των γιατρών του Θεραπευτηρίου Υγεία στην πόλη μας, θα ήταν ποτέ δυνατόν να μας πάρουν την Δ/νση του Νοσοκομείου και να το καταντήσουν όπως το κατάντησαν. Ασφαλώς και όχι, όπως δεν έγινε και σε πολλά άλλα Νοσοκομεία της Ελλάδας που η μαζική κινητοποίηση τους ανάγκασε να τα αφήσουν ως έχουν. Πόσο μάλλον τα Καλάβρυτα που εξυπηρετεί μία ολόκληρη επαρχία, που δεν έχει ιδιώτες γιατρούς, και που η Πάτρα απέχει 1.30΄ ώρα με καλές συνθήκες. Εδώ για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Δεν είμαι κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Το αντίθετο μάλιστα. Είμαι κατά του απολύτου κρατισμού που διορίζει κομματόσκυλα επικεφαλής οργανισμών τους οποίους ο επιχειρηματίας ιδιώτης δεν θα τους καλούσε ούτε καν για συνέντευξη. ΄Εχω μάθει όμως ότι όταν πεινάει κάποιος δεν του λύνεις το πρόβλημα με το να τον ταΐσεις μια φορά. Το πρόβλημα το λύνεις όταν του βρεις δουλειά. ΄Ετσι θα έχει φαΐ κάθε μέρα.
Όσον αφορά το Ε.Κ.Α.Β. απλά θα παραθέσω 2 περιστατικά που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα.1.- Άνδρας 50 χρόνων διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο μας. Έγινε διάγνωση ρήξης ανευρύσματος αορτής. Σταθεροποιήθηκε ο ασθενής και ζητήθηκε από το ΕΚΑΒ να γίνει άμεση μεταφορά στο Πανεπιστημιακό του Ρίο για επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση. Απάντηση του ΕΚΑΒ. Θα έρθει ασθενοφόρο από το Αίγιο. Δηλαδή ένας ασθενής που θα ‘πρεπε να χειρουργηθεί. Χτες θα περίμενε 1 ώρα να ‘ρθει ασθενοφόρο και άλλη μιάμιση να φτάσει στην Πάτρα. Να σημειωθεί ότι στον περίβολο του Νοσοκομείου μας υπήρχαν 2 ασθενοφόρα και οδηγοί οι οποίοι χωρίς να εργάζονται προθυμοποιήθηκαν να μεταφέρουν τον ασθενή στην Πάτρα. Έπρεπε να γίνει άγριος καυγάς τηλεφωνικώς για να επιτρέψει το ΕΚΑΒ τη μεταφορά του ασθενούς με το δικό μας ασθενοφόρο.
Περιστατικό 2ο: Νέος 30 ετών περίπου διεγνώσθη με σοβαρό πρόβλημα μυοκαρδίου. Έγινε διάγνωση, τέθηκε σε αγωγή θεραπευτική και ζητήθηκε η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ρίο. Παρ’ όλο που τα δύο ασθενοφόρα μας ήταν στο Νοσοκομείο μας και οι οδηγοί, η απάντηση του ΕΚΑΒ ήταν στην αρχή θα σας στείλω ασθενοφόρο από το Αίγιο. Τελικά μας έστειλε από την Κλειτορία.
Τα σχόλια δικά σας.
Θεόδωρος Κ. Νασιώτης
Καρδιολόγος Δ/ντης ΕΣΥ
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.