HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Η 10η Συνάντηση Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ΙΡΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων ΙΡΑ, από 28-30 Νοεμβρίου 2014 στη Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτω...Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων ΙΡΑ, από 28-30 Νοεμβρίου 2014 στη Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.
Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 36 Τοπικές Διοικήσεις, καθώς και από τα Εθνικά Τμήματα Σερβίας, Ρουμανίας και Αυστραλίας, διεξήχθη στο Καλλιμανοπούλειο ίδρυμα Καλαβρύτων, το οποίο ευγενώς παραχωρήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο
Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στα 71 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, καθώς επίσης και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της ΙΡΑ Arthur Troop. Επίσης ήταν εντεταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων, ο οποίος μαζί και με την Περιφέρεια ήταν συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.
Κατά την επίσκεψη του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος ΔΕΑ στον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά, έτυχε θερμής υποδοχής. Συζητήθηκε η συνεργασία της Ένωσής μας με τον Δήμο και η ενδεχόμενη αξιοποίηση οικήματος του Δήμου από το Ελληνικό Τμήμα ΔΕΑ, ως ξενώνα για τη φιλοξενία των μελών μας. Επίσης η λειτουργία της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, (όπου στο παρελθόν στεγαζόταν η Σχολή Αστυφυλάκων) ως κατασκήνωση για τα παιδιά των Αστυνομικών. Αυτό άλλωστε αποτελεί και αίτημά μας προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες ζώντων των μαύρων εκείνων στιγμών της ιστορίας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο οποίος συγκίνησε το ακροατήριο με το γλαφυρό τόπο που παρουσίασε τις ιστορικές λεπτομέρειες. Για την προσωπικότητα και ζωή του ιδρυτή της ΙΡΑ Athur Troop, μίλησε ο Πρόεδρος της ΤΔ Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος κ. Σπυρίδων Φώτογλου, παρουσιάζοντας παράλληλα, σειρά ιστορικών φωτογραφιών και το έργο του φιλειρηνιστή Άγγλου Αστυνομικού.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ΙΜ Αγίας Λαύρας και να ξεναγηθούν προσωπικά από τον Καθηγούμενο της Μονής π. Ευσέβιο, ο οποίος μας παρουσίασε την ιστορία της περίλαμπρης Μονής και κατάφερε να συγκινήσει όλους με το μεστό του λόγο. Επίσης περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο μοναδικής ομορφιάς Σπήλαιο των Λιμνών, αλλά και στο Μουσείο ολοκαυτώματος.
Στο ηρώο που βρίσκεται στον Τόπο Μαρτυρίου, κατέθεσαν στεφάνι, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο Πρόεδρος της ΤΔ Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Τμήματος κ. Σπυρίδων Φώτογλου, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριος Γερακαράκος και ο Διοικητής του ΑΤ Καλαβρύτων, Α/Β κ. Χρήστος Κουτσουπιάς. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητικό δίπλωμα από το ΙΕΒ οι συνάδελφοι κ.κ.Κων/νος Πατέντας και Ανδρέας Κάππος, οι οποίοι διακρίθηκαν για τον επαγγελματισμό τους, τον αλτρουισμό τους και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, σώζοντας τη ζωή ενός 17μηνου βρέφους, από βέβαιο πνιγμό. Η παγκόσμια αυτή διάκριση, ήλθε μετά από εισήγηση της ΤΔ Αχαΐας και πρόταση του Εθνικού μας Τμήματος κατά τη διάρκεια των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλαος Παπανδρέου
Τέλος μέσα σε κλίμα φιλίας και συναδελφικότητας άπαντες απολαύσανε την Αχαϊκή φιλοξενία σε πανέμορφες παραδοσιακές ταβέρνες με υπέροχα εδέσματα, μουσική και βέβαια, πολύ κέφι.
Την εκδήλωσή μας, τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς
Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων κ. Νικόλαος Μαγκαφάς
τ. Βουλευτής και τ. Νομάρχης Αχαΐας κ. Κατσικόπουλος Δημήτριος
τ. Βουλευτής και τ. Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παγκόσμιος Γενικός Γραμματέας ΙΡΑ κ. Γεώργιος Κατσαρόπουλος
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ Αντ/γος εα κ. Παπαδημητρόπουλος
Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριος Γερακαράκος
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος
Διοικητής ΑΤ Καλαβρύτων Α/Β κ. Χρήστος Κουτσουπιάς
Υποδιοικητής ΑΤ Καλαβρύτων Υ/Α κ. Νικόλαος Πατερέλης
Πρόεδρος ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμίδης
Από τα ξένα Τμήματα:
Εκ μέρους του Σέρβικου Τμήματος ο Πρόεδρος της ΤΔ Subotica (η οποία είναι αδελφοποιημένη με την ΤΔ Αχαΐας), κ.Alexander Rainovic
Εκ μέρους του Ρουμανικού Τμήματος ο Dr. Ioan Dospinescu
Εκ μέρους του ΕΤ Αυστραλίας ο κ. Bill Chrisan.
Το Ελληνικό Τμήμα, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους ανωτέρω, καθώς και τα μέλη του ΔΣ της ΤΔ Αχαΐας, τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Νικόλαο Πατερέλη, καθώς και τις συναδέλφους κα Αγλαΐα Μπαϊράμη, κα Ιωάννα Συγγούνη και τον κ. Παναγιώτη Γεωργουλόπουλο για την εθελοντική πολύτιμη προσφορά τους.
Την επόμενη Φιλική Συνάντηση, προσφέρθηκαν να διοργανώσουν οι ΤΔ Πιερίας και Σάμου. Απόφαση επ’ αυτού, θα ληφθεί στο Πανελλήνιο Συνέδριο
Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες απεχώρησαν με τις καλύτερες αναμνήσεις από τα Καλάβρυτα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το Πανελλήνιο Συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα στη Χαλκιδική, την άνοιξη του 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.